Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BABADAN OĞULA DEĞİŞMEYEN LEZZET...

Bursa'nın değişmeyen Lezzet Durağı “Diyar Tadım Ocakbaşı”nın ikinci kuşak işletmecisi Sayın Yahya FİDAN ile güzel , kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2019 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2019 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BABADAN OĞULA DEĞİŞMEYEN LEZZET...
Yahya Bey isterseniz sizi tanıyarak röportajımızabaşlayalım?

  --- Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Ben , Yahya Fidan 1980 Diyarbakır doğumluyum bu mesleği, babadan öğrendik babadan oğula geçen bir lezzet ve tecrübe  olduğunu söyleyebilirim.  Çocukluğumuzdan beri rahmetli babamın yanındaydım 20 seneyi aşkın süredir bütün mesleğin inceliklerini , sırlarını  ondan öğrendim . Tabii bu da bizleri  sektörde avantajlı kılıyor. Ailecek 1999 yılında Bursa'ya yerleştik babam geldiği gibi Kent Meydanı arkasında Diyar Tadım Ocakbaşı adıyla  iş yerine açmış ve   çalışmaya  başlamış, bizde tabi hep yanındaydık. Sonrasında o bölgenin kentsel dönüşüme girmesi ile Kent Meydanı'ndaki Merkez  Telekom'un karşısında şu anki işyerimizde 1 yıldır hizmet vermekteyiz.

Kardeşlerinizle birlikte bir aile işletmesi olarak çalışıyorsunuz değil mi?

   ---Evet, şimdi burada işin yönetimi  olarak benim  , fakat  işin  mutfak kısmını  kardeşlerim götürüyorlar . Nesih , Cebrail   ve Şaban’la  birlikte dört kardeş  burada Aile işletmesi olarak çalışmalar yürütüyoruz. Tabii bu da ailecek çalışıyor olmamız bize  fiyat  bakımından  rekabetçi kılıyor.  Piyasanın en kaliteli ürünleri ile güzel lezzetler ortaya çıkarıyoruz ve uzun yıllardan beri piyasada yer edinmiş olduğumuzu ve lezzetimizin halkımız tarafından beğenildiğini kesinlikle söylemek istiyorum.

Peki Yahya Bey bizlere menünüzile ilgili bilgi verir misiniz?

  ---Adanamız var,  Urfamız var  ,kuzu   ciğerimiz var.  Tavuk şiştir, buttur ,  kanattır, patlıcanlı kebap, domatesli kebap hepsi mevcuttur. Tabii  eti alırken illaki babamızdan gördüğümüz sırları uyguluyoruz ,çünkü  rahmetli  hangi hayvanın  hangi bölgesinden ne yapılır , hangi bölgesinden yapılmaz çok iyi bildiğinden ve bütün sırları da bize bütün birikimlerini ve tecrübelerini  bize aktarmış olduğundan biz de onu çok iyi biliyoruz ve bu babamızdan edinmiş olduğumuz tecrübeleri burada halkımızla buluşturuyoruz. Bu arada Rahmetli babamız Naif Usta’yı 2012 yılında kaybettik ,  Allah Rahmet eylesin, yılların ustasıydı,  daha Bursa’ya  gelmeden önce Diyarbakır'da  uzun yıllar lokantacılık, kebapçılık yapmış olan bir esnaftı  bir de onun  bu güzel lezzet mirasını  burada kardeşlerimle birlikte  devam ettiriyoruz.

Tabii bu güzel lezzetlerinizinyanı sıra , tatlılarınızdavar değil mi?

   ---Elbette, var. Öncelikle Hatay peynirinden yapmış olduğumuz künefeden bahsetmek istiyorum künefe yemek için kesinlikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ya da Hatay’a  gitmeye gerek yok burada çok kaliteli künefe üretiyoruz . Ayrıca  yeşil burma tatlısı olsun, fıstıklı baklava olsun ,cevizli baklava olsun özel olarak yine üreticiden almış olduğumuz Urfa'daki tanınmış  bir üreticiden  tedarik ettiğimiz birbirinden güzel tatlılarımızı burada Bursa'da halkımıza sunuyoruz . Bu bağlamda halk için halk doya doya bu güzel lezzetlerden tatsın diye normalde Bursa'da piyasa fiyatı 120 lira , 130 lira olan fıstıklı yeşil burmayı ,biz burada 55 liradan halkla buluşturuyoruz . Sonrasında fıstıklı baklavayı 45 liradan  ve cevizli baklavayı da 25 liradan halkımıza sunuyoruz. Bu da kısa zamanda çok güzel bir talep gördü. Bizim amacımız burada halka hizmet ,çünkü fıstıklı baklavaya olsun yeşil burma tatlısına olsun halkımızın erişimi Bursa'da çok düşük, fiyatları  çok yüksek olduğu için kimse yanına yaklaşamıyor ama biz burada bu uygun fiyatlarla bu güzel lezzetleri  halkımızla buluşturuyoruz.

Yahya Ustam yavaş yavaş röportajımızınsonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza ne gibi mesajlar vermek isterseniz?

 --- Öncelikle herkesin  kaliteyi tercih etmelerini tavsiye etmek istiyorum, sonuçta illaki fiyat yüksek olunca kaliteli olacak diye bir şey yok .Biz burada kar marjlarımızı fazla yükseltmeden aile işletmesi olmamızın verdiği avantajla en yüksek kalitedeki ürünleri en uygun fiyatla halkımıza sunuyoruz .  Bunu tekrar tekrar söylemek istiyorum ,bu bağlamda hem kaliteyi hem de lezzetli ürünleri bulmak istiyorlarsa buraya gelsinler ,aynı zamanda tatlılarımızı  özel olarak Urfa'dan getirdiğimizi de bir kez daha eklemek istiyorum. Nerede olduğumuza gelince,  Kent Meydanında hemen Türk Telekom'un karşısında İstanbul Caddesinin girişindeyiz.  Herkesi  Diyar Tadım  Ocakbaşı’ ya bekliyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

    Başta  Adana ve Urfası  olmak üzere birbirinden leziz beyaz et ürünleri ve ciğeri ile Bursa’da yaşayanlara  uzun yıllardır hizmet vermekte olan Tadım Ocakbaşı’yı  ben de bütün halkımıza ısrarla önermek istiyorum. Ayrıca Urfa'dan  özel olarak getirmiş oldukları birbirinden lezzetli tatlıları da Bursa'da en uygun fiyata en kaliteli şekilde bulacaklarının  da ayrıca tüyosunu vermek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Bahar Mahallesi

İstanbul Caddesi    No: 22

Sipariş hattı ve iletişim;

0 224  521 21 21-   0 224 253 02 75

 Osmangazi/ Bursa


 

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.