Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATICILAR’DA DEĞİŞİMİN VAKTİ GELDİ..

Değerli çalışma arkadaşları ve birbirinden kapsamlı projeleriyle Atıcılar Mahallesi’nde bir adım öne çıkmayı başarmış olan Sayın Sabri ŞENTÜRK ile başta adaylık süreci ve projelerini masaya yatırdığımız güzel kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ATICILAR’DA   DEĞİŞİMİN  VAKTİ GELDİ..
Sayın Muhtar adayım Sabri bey ,sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım?

    ---Ekip olarak öncelikle mahallemize geldiğiniz  , bizleri ziyaret ettiğiniz için başta  gazeteniz olmak üzere  sizlere teşekkürlerimi ileterek  sözlerime başlamak istiyorum. Ben Sabri Şentürk , 1968 Üsküp doğumluyum. Adalet Bakanlığı , Bursa Adliyesi’nden emekliyim. Yaklaşık 49 senedir Atıcılar Mahallesi   3. Başak Sokak’ta ikamet etmekteyim. 4 çocuk babasıyım, ayrıca bir de torunum   olduğunu belirtmek isterim.

Sabri Bey, 1 Nisan’dan itibaren görevi almanız durumunda mahallenizde öncelikle hayata geçirmeyi planladığınız projelerle ilgili bizlere ve okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?


 15 BİN KİŞİLİK NÜFUSUYLA BÖLGESİNİN EN BÜYÜK MAHALLESİ

  ---Öncelikle ,  Atıcılar Mahallesi  ile ilgili birkaç bilgiyi  sizlerle paylaşmak isterim . Mahallemiz yaklaşık 15.000 kişilik nüfusu ve 8.000 seçmeni ile bulunmuş olduğu bölgenin en büyük mahallesi olmasına rağmen maalesef hak ettiği hizmeti alamamış olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE “ÖZEL ÖNEM” GÖSTERECEĞİZ.

  Durum böyle olunca mahallemizde birçok hizmet  eksikliği bulunmakta.  Bunlarında en başı uyuşturucu ile mücadele gelmekte, bu kapsamda çocuklarımızın, gençlerimizin uyuşturucudan uzaklaştırmak en öncelikli hedefimiz olacak. Hep birlikte güzel çalışmalar ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

   “KAPALI PAZAR” ÇAĞIMIZIN GEREKSİNİMİ.

  --Mahallemizin diğer bir eksikliği ise kapalı pazar alanı, bu bağlamda girişimlerde bulunacağımızın buradan sözünü vermek istiyorum.

  KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ  “DERNEK” KURACAĞIZ...

 -- Geçtiğimiz süreç içerisinde kentsel dönüşümle ilgili Bursa'da birçok proje yapıldı ve yapılmaya devam ediyor .Atıcılar Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Derneği kurulması ile ilgili çalışmalar yapacağız. Bu konuda  vatandaşlarımızın mağdur olmaması bizim en  birincil vazifemiz olacak.

   --Mahallemizdeki iki  çocuk parkımızda ve yine aynı şekilde mahallemizin  giriş ve çıkışındaki ana arter caddelere mobese kameraları konularak , güvenliğin arttırılması öncelikli planlarımızın başında gelmekte.

ATICILAR SPOR KULÜBÜ’NÜN HER ZAMAN YANINDAYIZ..

   --Mahalle gençlerimizin tamamının spor yapabilmesi için mevcut imkanlarımızı çoğaltmak istiyoruz. Atıcılar Spor Kulübü'nün futbolun haricinde diğer branşlarda da çocuklarımıza spor imkanı sağlamasıyla ilgili projelerimiz olacak.  Kulüp Lokalinin üst   katlarındaki elektrik sıkıntılarına  çözüm üreteceğimiz gibi  kulübün gelirlerini arttırıcı projelerimizde olacak. Ayrıca konumuz sporken  Yunus Emre Mahallesi'nin İmamı olan Ferit Vardar kardeşimiz savunma sporlarını  çocuklarımıza öğretmek babında fahri olarak hizmet vermektedir ona da  buradan teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.  Belediye ve İl Spor Gençlik Müdürlüğü ile mahallemize  kapalı bir spor salonu yapılması  yönünde  girişimlerimiz de  olacak.

   ---Mahallemizde iki bekçinin görevlendirildiğini duymaktayız ama maalesef kendilerini görememekteyiz . Bu konuyla da ilgili çalışmalarımız olacak.

   ---Mahallemizdeki vatandaşlarımızın kolaylığı için ilgili yerler ile görüşüp uygun alanlara Banka-  ATM'leri konulması ile ilgili girişimlerde mutlaka bulunacağız.

  ULAŞIM BÜYÜK DERT !!

   --15.000  civarındaki nüfusumuz olmasına rağmen ulaşım konusunda da  sıkıntılar yaşamaktayız. Bu bağlamda Şevket Yılmaz Hastanesi'ne ulaşım Mahallemizden maalesef dert.  Aynı zamanda 17-18 kilometre uzaktaki yerleşim alanlarından 3.50  TL’ye  Kent merkezine ulaşabilirken yine Mahallemizden bir kaç kilometre mesafedeki Kent Merkezine ulaşım yine 3.50 TL .  Bu tabii adaletsiz bir uygulama.  Bazı güzergahlarda uygulanan bu adaletsiz tarifeler ile ilgili girişimlerde de bulunacağız.

BÜTÜN RESMİ EVRAKLAR BUNDAN SONRA  “ÜCRETSİZ”..

   --Son olarak eklemek istediğim konu ise Muhtarlığımızdan alınacak olan bütün resmi evrakların bundan sonra kesinlikle ücretsiz olacağıdır. Bundan sonra hiçbir vatandaşımız muhtarlığa çekinerek gelmeyecek. Bütün resmi evrakları ücretsiz alabilecekleri gibi akıllarına takılan konu, sıkıntı ve hususlarla da ilgili bilgilendirme yapabilmelerinin  önünü açmış oluyoruz.

Sayın muhtar adayım,Sabri Bey adaylığınıza Mahalle sakinlerinin yaklaşımı nasıl?

SORUNLARI BİLİYOR VE ÇÖZMEK İSTİYORUZ..

   --- Mahalle sakinlerimizin  adaylığıma yaklaşımları  çok  çok iyi. Mükemmel diyebilirim. Birçoğu desteklerini ilettiler, yanımızda olacaklarını söylediler. Bunda yaklaşık 50 yıldır bu Mahallede oturmamın etkisi büyük ,  herkes tanıyor sonuçta, mahallenin sorunlarını aynı zamanda yaşayan bir kişiyim geçmişte görev yapan muhtarlarımızın bilhassa kuruluş muhtarımız rahmetli Nevzat Bey ve Cemal Bey'e yapmış oldukları hizmetler dolayısıyla teşekkürlerimi  iletmek istiyorum. Tabi bu süreçte sonradan gelen hizmetlerin yeterli olmadığı kanısına  vakıf oldum .  Mahallemizin sorunlarını çözmek için ben ve ekibim elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimizin  halkımıza sözünü  veriyorum ve bu göreve talip oluyorum. .Başta Atıcılar Mahallesi sakinleri olmak üzere  Bursa’da yaşayan  bütün vatandaşlarıma sağlık, sıhhat ,afiyet ve esenlikler diliyorum, 31 Mart seçimlerinin vatana , millete hayırlar getirmesini canı gönülden diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

    Bilgi birikimi ve tecrübesiyle  “Atıcılar Mahallesi” sakinlerinin gönlünde güzel bir yer edinmiş olan muhtar adayı sayın Sabri ŞENTÜRK’e  bizlerde başarılar diliyoruz.

 
HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.