Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARYA MÜZİK EVİ "SİZE ÇOK YAKINIZ"

Bursa'mızın Doğu yakasında oldukça önemli bir boşluğu doldurmakta olan "Arya Müzik Evi"nin Müzik Danışmanı Sayın Müfit Pehlivan ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ARYA MÜZİK EVİ "SİZE ÇOK YAKINIZ"

Arya Müzik Evi"nin Müzik Danışmanı Sayın Müfit Pehlivan ‘Şu an müzik evi konumundayız ama ilerleyen süreçte resim atölyelerinin ,sanat atölyelerinin vesaire değişik atölyeler  birleştirilerek Sanat Merkezi açma  hayallerimin  olduğunu söylemek istiyorum’ dedi.

Öncelikle Müfit Bey sizi tanıyabilir miyiz?   Sonrasında ise "Arya Müzik Evi"nin kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?

----  1966 yılında Artvin'in Ardanuç ilçesinde doğdum .Dört kardeşin en küçüğüyüm ,ailede herkes öğretmen olduğu için ben de bu durumda  öğretmen oldum. Müziğe ayrı bir ilgim ve yatkınlığımdan  ötürü müziğe yönlendirildim .  1987 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümünü kazandım. 1991 yılında da mezun olarak ilk görevime atandım.  Bursa'nın Büyükorhan ilçesindeki ilk müzik öğretmeni oldum. Burası benim için çok iyi bir staj yeri oldu .Her şeyin ilkini burada yaşadım ve yaşattım. Koro , bando , tiyatro , halk oyunları,  şiir dinletileri , halktan ve memurlardan oluşan bir orkestra grubu dahi oluşturduk. 3 yıl orada güzel çalışmalar ve faaliyetler yaptığım  kanaatindeyim. Sonrasında askere gittim .Ankara Bando Mızıkası Okulu'nda yedek subay olarak 18 ay görev yaptım. Dönüşte 1 sene kadar yine Büyükorhan'da görev aldıktan sonra, sırasıyla  4 yıl Bartın'da, 4 yıl Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde görev yaptım.Sonrasında  Bursa Yıldırım Ticaret Meslek Lisesinde 7 sene ve Fevzi Çakmak Ortaokulu'nda 3 yıl  görev aldıktan sonra son 2 yıldır da Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim ve İş Okulu'nda çalışmaktayım.  Beste İrem ve Deniz Ece isimlerinde iki kızım bulunmakta.

2017 Mayıs ayında Liselerarası Türkiye Şampiyonası'nda Kız solist dalında kızım Beste İrem Pehlivan'ın 1. olduğunu ayrıca burada  sizlerle paylaşmak isterim.

2012 yılında ablam Emine Çelik tarafından kurulmuş olan "Arya Müzik Evi"nde müzik danışmanı olarak ayrıca gençlerimize, çocuklarımıza ve tüm halkımıza hizmet vermekteyiz.

Peki Müfit hocam Arya Müzik Evi hangi alanlarda eğitim vermekte?

-- Piyano,

-- Keman,

-- Gitar,

-- Bağlama,

-- Yan Flüt,

-- Kemençe,

-- Ses Eğitimi( Şan Eğitimi)   alanlarında eğitimler verilmektedir.

Peki sayın hocam piyano eğitiminde çocuklarımızın  kazanımları nelerdir.?

--Parmak Kaslarının Güçlenmesi;

Parmak kaslarının güçlenmesi  ile yazıyı daha kolay yazmaları sağlanır.

Zeka Gelişimi;

Sağ ve Sol eli birlikte kullanmasıyla beynin her iki bölümünün çalışmasını ve dolayısıyla zeka gelişimini sağlar.

Özgüven;

Kendine olan özgüvenini rahatlıkla kazanır.

Psikolojik Gelişim;

Güzel sanatların çocuklardaki psikolojik gelişime, katkısı tartışılmaz. Piyano sayesinde psikolojik gelişim  sağlanır.

Temel Müzik Bilgileri;

Piyano temel müzik bilgilerinin alınmasında en önemli enstrümandır renklerle çok kolay bir şekilde Nota ve nota sürelerini öğrenir. Farklı enstrümanları çalabilmesi daha kolaylaşır.

Sanata Bakış Açısı;

Klasik müzik ve okul şarkılarını  öğrenerek sanata bakış açısında doğru adımlar atar.

Dikkat gelişimi;

Müzikte en önemli gelişim dikkattir piyano çalarak dikkati gelişir normal eğitiminde de dikkat kazanımlarından ve gelişiminden yararlanır.

Sonuç olarak çocuklarımız müzik eğitiminin (piyano) yanında birçok kazanımı da gerçekleştirmiş olacaktır. Ve ayrıca sadece müzik evimizde uygulanmak üzere hazırlamış olduğum “ Renklerle Piyano Eğitimi" kitabı birçok öğrencide  denenmiş ve başarılı sonuçlar alınmıştır.

Peki Arya Müzik Evi'nin gelecek hedefleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Şu an müzik evi konumundayız ama ilerleyen süreçte resim atölyelerinin ,sanat atölyelerinin vesaire değişik atölyeler  birleştirilerek Sanat Merkezi açma  hayallerimin  olduğunu söylemek istiyorum. Tabii bunu yakın vadede değil de orta ve uzun vadede yapabileceğimiz kanaatindeyim.

Peki sayın hocam Gerçekten de çok hoş bir kariyer ve  aynı zamanda görevinize  bağlılığınız inanılmaz.  Peki hayatınızdan memnun musunuz? Keşke yapmasaydım dediğiniz şeyler oldu mu?

  Şu unutulmamalıdır ki insanların sevdiği mesleği yapması çok güzel bir duygu. Hem öğretmenliği  ve bunun yanı sıra müziği ,ikisini hayatımda birleştirdim benim için bu çok iyi bir örtüşme oldu ve hayatıma anlam ve mutluluk kattı.  Şimdiye dek kendi  hayatımda ve mesleğimde  iyi  ve güzel çalışmalara  imza attığım kanaatindeyim.

Sayın hocam röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Son olarak çocuklarımıza ,gençlerimize   neler söylemek istersiniz?

Şöyle ki , kendi kızlarıma da  daima aynı şeyleri söylüyorum. "Yaptığın şeyi öncelikle kendin için, mutlu olman için yap. Müzik insanı mutlu kılmak, huzur vermek için olmalı. Aynı zamanda müzik çalışmalarının da bir amacı olmalı ve hayatını ona göre düzenlemek ve ayarlamak zorunda olmalısın" derim. Mutlaka bütün insanların hayatlarının belirli bir döneminde  müzik çalışmaları yapmaları ve müzikle uğraşmalarını öğütlemek  isterim .Bu tür  aktivitelerin  kendilerini mutlu edeceği kanaatindeyim.

İdealist yapısına, görev bilinci ve çocuk sevgisini de  katarak Anadolu'nun dört bir yanında görev almış olduğu yerleşim bölgelerinde güzel çalışmalara imza atmış ve  bölge insanının gönlünde ayrı bir yer edinmiş  olan değerli öğretmenimiz Sayın Müfit Pehlivan'a   Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak başarılarının devamını diliyoruz ..

İletişim Bilgileri:

Siteler Mahallesi,

Selçuk Bey Caddesi,

No :140

Telefon: 0 224 366 00 11

Gsm: 0 542 694 87 65

Siteler/ Yıldırım/ Bursa

Haber Fotoğraf: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.