Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARTIK YETER !!!

Bir çok kere röportaj yapmış olduğumuz Bursa'mızın en çalışkan muhtarlarından olan Erikli Mahallesi Muhtarı Adem Rençber'e tekrardan konuk olduk.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ARTIK  YETER  !!!

Sayın Muhtarım, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında ise Erikli Mahallesi'nde bilhassa ulaşım özelinde bir türlü halledilemeyen şu sıkıntıları bizlerle paylaşabilir misiniz?

1963, Rize doğumluyum. 4 yıldır Erikli Mahallesi muhtarlık görevini yürütmekteyim. Maalesef mahallemizde ulaşım adına birçok sıkıntı yaşanmakta bu sıkıntılarla ilgili Büyükşehir Belediyesi'ne 182 mail üzerinden dilekçe ve 50-60'da yazılı, soğuk imzalı dilekçe ile başvurmuş olmamıza rağmen, maalesef 4 yıldır bu dilekçelere herhangi bir cevap alamamış durumdayız.

 MAHALLE GİRİŞ-ÇIKIŞLARI BÜYÜK SIKINTI

    Sıkıntılarımızdan bahsedecek olursam en başta mahallenin girişlerinde, çıkışlarında büyük sıkıntı yaşanmakta. Ankara geliş istikametinden, bizim mahalleye giriş çok sıkıntılı kesinlikle bu konuyla ilgili gerekli mercilerin gelerek, Ankara geliş istikametinden akşamüstü saatlerinde mahallemize girmeye çalışmalarını buradan söylemek istiyorum. Bunun yanı sıra yine Mahallemizden şehir merkezine ulaşım Setbaşı, Heykel, Devlet Hastanesi taraflarına belediye otobüsü ile ulaşım da büyük sıkıntı yaşanmakta. Mahallemizden direk buralara otobüs olmadığından daha önceki mahallelerden kalkan şehir merkezine ve özellikle Devlet Hastanesi'ne giden otobüsler tıka basa mahallemize ulaştığında mahallemizdeki duraklarda, dolu olduğundan beklemeden devam edip gitmekteler. Hasta olan aileler bu durumdan ziyadesiyle mağdur olmaktalar ve şikayetlerini bizlere ulaştırmaktalar, bizlerde onlar adına defaatle girişimde bulunmamıza rağmen yıllardır bir gelişme kat edememenin sıkıntısını yaşamaktayız.

MERKEZE BELEDİYE OTOBÜSÜYLE ULAŞIM ÇİLE..

Bu sıkıntılara çözüm için yine Gökdere'den Yıldırım Caddesi-Beyazıt Caddesi-Eğitim Caddesi-Mimar Sinan Caddesi-Eflak Caddesi ve Erdoğan Caddesi'ne kadarki 7-8 kilometrelik hatta, bir otobüs konulması ile ilgili birçok kereler başvurmamıza  rağmen burada da hiçbir gelişme yaşanmamıştır. Bu kadar başvuruda bulunmuş olmamıza rağmen gelip yerinde bir inceleme, bir keşif, bir araştırma gereğinde dahi bulunulmamış olması tabii başta ben Erikli mahallesi Muhtarı olmak üzere bütün halkımızı, bütün mahalle sakinlerini derin üzüntüye zerk etmiştir. Bunun yanı sıra Eflak Caddesi'ndeki durakların , kapalı durak  olmamış olması da diğer bir sıkıntı.

ULATIRMAYAN ULAŞIM..!!!

Kısaca söylemek gerekirse Hacivat Derisi  sınır tutularak, kesinlikle Hacivat Deresi'nin arka tarafına Erikli bölgesine hizmet gelmediğini söyleyebilirim. En basit anlatımıyla trafik yaya çizgileri,  kaldırımlar dahi yapılmıyor, yapılamıyor. Son 4 yıldır mahallemize maalesef Büyükşehir tarafından bir çivi dahi çakılmamıştır. Ufak tefek trafik levhası ihtiyacımızı bile  bildirdiğimizde  UKOME adres gösterilmekte, küçük istek ve değişikliklerle ilgili başvurduğumuz da yine UKOME adres gösterilmektedir. Bu durum ziyadesiyle Mahalle halkını üzmektedir ve bu konularla ilgili birçok kereler defalarca yukarıda belirtmiş olduğum gibi mail yoluyla veya  soğuk imzalı yazılı dilekçelerimizle mahalle halkına tercüman olmamıza rağmen  herhangi bir cevap bulabilmiş değiliz. Buradan basın yoluyla ,  bu konularla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istedik ve en kısa zamanda bu sıkıntıların giderilmesi ile ilgili gerekli mercilerin ivedilikle girişimde bulunmasını bekliyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa'mızın en çalışkan muhtarlarından olan Adem Rençber ,gerçekten  ulaşım konusunda, bir şey yapamamanın da verdiği  moral bozukluğuyla  Mahalle halkının dileklerini bizlerle paylaşmış oldu .Ben de buradan en kısa zamanda bu sıkıntıların giderilmesi ile ilgili gerekli mercilerin adım atması gerektiğini ayrıca  bildirmek istiyorum. Çünkü Bursa hepimizin şehri, Erikli şehrimizin mahallesi.

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.