Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARMUTKÖY MAHALLE MUHTARI AHMET YILMAZ’DAN AÇIKLAMALAR…

Armutköy Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz Bursa Haber Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ARMUTKÖY MAHALLE MUHTARI AHMET YILMAZ’DAN AÇIKLAMALAR…

-Muhtarım öncellikle bize kendinizi tanıtır mısınız?

 Osmangazi İlçesi Armutköy Mahalle Muhtarı Ahmet YILMAZ. Muhtarlığımın ilk dönemindeyim. 1970, doğma büyüme Armutköylüyüm. Mesleğimiz çiftçilik, dedelerden ve babalardan gelen mesleğimizi sürdürmekteyiz. Meyvecilikle uğraşıyoruz. Mahallemizde en çok yetişen meyveler deveci armudu, Santa Maria, ayva ve şeftali ön plana çıkan meyvelerdir. Köyümüzün büyük bir bölümü çiftçilikle uğraşmaktadır. Kamuda çalışanlar var, kendi işlerini yapan insanlarımız var, göç yok. Nüfusumuz yaklaşık 700 civarındadır. 500 seçmenimiz var, 180 civarı hane sayımız, köyümüz Bursa’nın yemyeşil, şirin köylerindendir.

-İlk döneminizde bu 4,5 yılda neler yaptınız? Mahallenizde, köyünüzde ne gibi çalışmalara aracılık ettiniz?

 Bu konuda zaman zaman Belediyelerden yapılamayan isteklerimiz de var ama genelde yaptığımız taleplerin Belediyeler tarafından hem Osmangazi hem de Büyükşehir tarafından %95’in üzerinde bir talep aldık. İstediğimiz taleplerin büyük bir bölümü yerine geldi. Mesela, atıl durumda olan Belediyemize ait 20.000 m2 bir alanımız vardı, orasını Rahvan Atları Yarışları için talep ettik. 2 yıldır Fetih Şenlikleri kapsamında burada yapıldı. Yine burada 20.000 m2lik mezarlığımızın yanında bulunan bir alanımız vardı. Osmangazi Belediyemiz buranın bir bölümünü köyümüzün kullanımına, çiftçinin kullanımına ayırdı. Bir bölümünü de Üretici Pazarı yaptı. Köyümüzden, mahallemizden çıkan ürünlerimiz orada pazarlanmaktadır. Bu alanın diğer bölümünü de yeşil alan olarak halkımıza tahsis etti. Oturma yerlerimiz, halı sahamız var. Diğer yandan Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu mezarlığımız tamamen yenilendi. Onun yanında Büyükşehrimizin yapmış olduğu yaklaşık 5 km’lik köy yollarımız, arazi yollarımız traktörle bile zaman zaman zorla gittiğimiz yollarımız şu anda kış aylarında bile, yağış olduğu zamanlarda bile aracımızla gidebiliyoruz. Bunun dışında halkımızın ve Büyükşehrimizin katkılarıyla Camiimiz atıl durumdaydı, müthiş bir güzelliğe kavuşturuldu. Osmangazi Belediyemiz mahallemizin neredeyse tamamını asfaltladı. Bu yönde de sıkıntımız kalmadı. Bazı mahallelerimizde altyapı sorunlarımız vardı, onları da tamamladık.

 Şuan için eksiklerimizden bir tanesi olarak Muhtarlık binamızın olmasını istiyoruz. Kahvemizin yanındaki spor alanlarımızın yenilenmesi ya da gözden geçirilmesiyle ilgili taleplerimiz var. Mahallemizdeki İlkokul ile ilgili sıkıntımız var, bununla ilgili müracaatlarımızı gerçekleştirdik. Bir an evvel hayata geçirilmesini istiyoruz. Ana taleplerimiz Belediyelerimiz tarafından karşılandı. Şuan için çok büyük sıkıntımız yoktur.

-Muhtarım, seçime de az bir zaman kaldı. 2019 Mart ayında seçime gidilecek. Tekrardan aday mısınız?

 İnşallah, önümüzdeki seçimlerde de adayız. Tercihi halkımıza bırakacağız.

-Son olarak halka, seçmenlerinize, mahalle sakinlerine neler söylemek istersiniz?

 4,5 yıl süre içerisinde mahalleme en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştım. Halkımızla da iyi diyaloglar kurduk. 4,5 yıl içinde halktan hiç kimseyle ters düşmem olmadı. İnsanlar bizlere geldi, sorunlarını anlattı, bizler de sorunları çözmeye çalıştık. Bundan dolayı halkımdan memnunum, inşallah onlarda bizden memnundur ve tercihlerini 2. seçimde de yaparlar.

 Her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Bizler de Bursa Haber Gazetesi olarak Armutköy Mahallesinde bizleri konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda sizlere Mart ayında yapılacak olan seçimlerde başarılar diliyoruz.  

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.