Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARACINIZIN GÜZELLİK MERKEZİ

Uzun yıllar valelik yaptıktan sonra Çırağan Otopark ve Oto Kuaförü'nün işletimini alarak güzel çalışmalara imza atan Sayın Muharrem Karakaş ile keyifli bir o kadarda bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2018 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2018 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ARACINIZIN GÜZELLİK MERKEZİ
Öncelikle Muharrem Bey sizi tanıyabilir miyiz ?Sonrasında ise Çırağan Otopark ve Oto Kuaförü'nün çalışmaları ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim?.

    ---- Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1968 yılında İstanbul, Bakırköy'de doğdum. İlk ,orta ve lise tahsilimi İstanbul'da tamamladıktan sonra , 1996 yılında Bursa'ya yerleştim. Burada Termal Otel'de  çalışmaya başladım ve 15 yıl valelik yaptım bu süreç sonunda 2010 yılında Çırağan Otopark ve Oto Kuaförü'nü devraldım. Her zaman müşteri memnuniyeti esaslı  çalışmalarımıza o gün bugündür devam etmekteyiz. Bulunduğumuz yer otel bölgeleri olduğundan bütün otel konuklarının araçlarının  içini ,dışını itina ile  temizlemekteyiz. Ayrıca aynı zamanda bütün bölge halkına da hizmet vermekteyiz. Tabii başta Büyükşehir Belediye başkanımızın özel makam aracı olmak üzere,şehrimize gelen devlet büyüklerimizin, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, milletvekillerimizin ve konuklarının  da araçlarını özel bir şekilde temizlenmek üzere bize getirildiğini de ayrıca sırası gelmişken belirtmek istiyorum.21 yıllık evli , 17 ve 20 yaşlarında iki erkek çocuğu babasıyım.

Peki Muharrem Bey bizlere yapmış olduğunuz çalışmalar ve uygulamalardan bahsedebilir misiniz?

--- Normal iç dış temizlik,

--- Komple Detaylı temizlik,

--- Altın Bakım dediğimiz motor, koltuklar , tavan  vesaire ayrıntılı temizlik,

--- Pasta-Poliş Uygulamaları,

--- Boya koruma çalışmaları,

--- Seramik kaplama uygulamaları,

--- Far ve  Jant temizliği,

(İç temizlikler esnasında buharlı uygulamalar yapıldığını ayrıca  söylemekte yarar var olduğu kanaatindeyim).

Sektörünüzde sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?

    ---- Kalifiye, işini bilen, tecrübeli eleman bulma konusunda gerçekten de sektörümüzde büyük sıkıntılar yaşanmakta olduğunu buradan söylemek isterim.

Peki bu mesleğe girmemiş olsaydınız hangi mesleğegirmek isterdiniz?

    ---- Ben aslında oto tamircisi olmak istiyordum, tamirci olamadım ama yine araçlarla ilgili bu mesleğe girmiş oldum ve aynı zamanda halen eski, nostaljik, klasik araçlara büyük bir ilgim var ve onları alıp toparlamak gibi bir hobimin  olduğunu da ayrıca belirtmek  istiyorum.

Yoğunlukla vatandaşlarımızdan teveccühgörmenizin sebepleri neler?

   ----Genellikle bizim müşterilerimiz sabit ve her kesimden gelmekteler. Araçlarına bayağı bir ilgi gösterdiğimiz için dezenfekte ve buharlı temizlik vesaire uygulamalar yaptığımız için ve aynı zamanda arabayı kuru bir şekilde teslim etmiş olmamızdan dolayı Sağ olsunlar halkımız tarafından yoğun teveccüh  görmekteyiz. Tabi bu tür çalışmalardan dolayı bölgedeki otellerin de güvenini kazanmış olduğumuzdan ,  otellere gelen konuklarında araçlarını  temizlemekteyiz.

Bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları yüksek çıkmakta, bilhassa gençler üzerindeki işsizlik oranları ise daha da yüksek çıkmakta. Sizde başarılı bir girişimci aynı zamanda işveren olarak bu konu özelinde gençlere ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz neler öğütlersiniz?

    ---- Zamane gençleri maalesef pek  sıkıntıya gelemediklerinden her işi yapamıyorlar. Kolay paralı işlerin beklentisi içerisindeler, Bu da tabi onların  uzun süre işsiz kalmalarına vesile oluyor .Mutlaka daha erken yaşlarda çocuklarını belirli iş kollarına yönlendirerek  hayatın şartlarını gerçeklerini görmelerinin , öğrenmelerinin  çok önemli olduğu kanaatindeyim ve böylelikle okul hayatına da daha sıkı bağlanabilirler.

Röportajımızın sonuna yaklaşmış bulunmaktayız son olarak neler söylemek istersiniz?

    ----  Yıkama ve diğer uygulamalarımız esnasında müşterilerimizi fazla bekletmemeye  çok özen gösteriyoruz .Ayrıca işi olan müşterilerimizin araçlarını bırakıp gidebileceklerini de onlara söylemek istiyorum, ilerleyen saatlerde gün içerisinde gelip araçlarını  güvenli bir şekilde otoparkımızdan alabilirler .Ayrıca  Çekirge, Kükürtlü Altıparmak gibi yakın bölgelerden  gelebilecek taleplere  Vale hizmeti de verdiğimizi son olarak eklemek istiyor ve bütün vatandaşlarımıza  sağlık mutluluk ve afiyetler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

      Özenli  temizliği ve  uygulamaları ile gerçekten de Bursa'da sektörünün önde gelen kuruluşları arasına girmeyi  başaran Çırağan Otopark ve Oto Kuaförü'nün  sahibi Sayın Muharrem Karakaş'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

   İletişim Bilgileri:

Çekirge Mahallesi,

Çekirge caddesi       No: 155

Telefon: 0 224 232 12 54

GSM: 0 533 481 08 20

Osmangazi/ Bursa

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.