Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AMACIMIZ İYİ YETİŞMİŞ BİREYLER

İyi bir birey yetiştirmenin yolunun iyi bir eğitimden geçtiğini vurgulayan Dr. Kaşif Anaokulu sahibi, aynı zamanda sağlıkçı olan Gülcan Aydın Önder Bursa Haber Gazetesi'ne verdiği demeç ile bizlere okul öncesi eğitimin önemini bir kez daha vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2020 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2020 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AMACIMIZ İYİ YETİŞMİŞ BİREYLER

HABER: Özge Işkın - Erdem Berk

SİZLERİ TANIYABİLİR MİYİZ?

İsmim Gülcan Aydın Önder. Bursa'da çocuk hekimi Dr. Kaşif Önder'in eşiyim. Asıl mesleğim Patoloji teknikerliği. Fakat oğlum doğduktan sonra onun gelişimi ile çocuk gelişimine yönelmeye başladım. İkinci üniversite olarak da bu alanda eğitimimi tamamladım. 2014 yılında Dr. Kaşif Anaokulu'nu açtık. Bu süreçte eşimin çok büyük desteği oldu. Bu bağlamda okul mülkiyeti de şahsımıza aittir. Çünkü çocuklarımızın güvende olduğu bir alan olması benim için önemliydi. Yönetmeliğe harfi harfine uyuldu ve buna göre düzenlenerek yapıldı.

BİZLERE OKULUNUZU TANITABİLİR MİSİNİZ?

Doğa içerisin de sakin bir yerde olan okulumuz 3-6 yaş arası çocuklarımız için varlığını sürdürmektedir. Okululumuz 100 öğrenci kapasiteli, 6 sınıftan oluşan, kapalı yüzme havuzu ve çok amaçlı salonu olan bir anaokuludur.  Fakat kapasitemizin 100 olmasına rağmen biz bu rakamı doldurmadık. Bizim için önemli olan kontrol altında tutabileceğimiz sayıda öğrenci almak. Bu bağlamda okulumuz öğretmenleri lisans programı mezunu en önemlisi aile yapısı olarak kaliteli ve vicdanlı bireyler olmaları bizler için çok önemli. Bir birey iki üniversite bitirmiş olabilir ama vicdanı yoksa bu işi bizim kurumumuz da yapamaz. İnce eleyip sık dokuyoruz. Büyümenin ve gelişimin hızlı bir şekilde gerçekleştiği  okul öncesi yıllarında çocuklarımıza yeterli ve doğru miktarda aynı zaman da doğru zamanda yemek yeme bilinci oluşturmayı hedeflemektedir. Yemeklerimiz özenle yapılıyor olup aynı zamanda doğal ve organik ürünler kullanılmaktadır.

AMACIMIZ VİCDANLI BİREYLER YETİŞTİRMEK

Çocuklarımız vicdani duygularını besleyici bir eğitim sistemimiz olduğunu düşünüyorum. Ahlaki bir eğitim sistemimiz var. Daha önce Ayvalık açık ceza evinde ki kadınlarımızın çocuklarına oyuncak yardımı götürdük. Size ait olan ancak artık oynamadığınız, başka çocukların mutlu olmasını dilediğiniz, onların oyuncakları olmasını istediğiniz oyuncaklarınızı birleştirelim ve gönderelim istedik. Bu yönde çocuklarımıza paylaşmayı öğrettik. Aynı zamanda ihtiyacı olan çocuklarımızın mutlu olmasını sağladık. Çocuklarımıza para biriktirip, doğru sekilde kullanıp finans yönetimini öğrettik. Başarılı olduğumuza da inanıyorum. Burda elde ettiğimiz gelir ile DR. Ayten Bozkaya sipastik engelliler hastanesine destek almakta olan çocuklarımıza yılbasında eylence düzenledik. Bu tarz faaliyetlerin çocuklarımıza manevi duygular kazandırdığına ve başarılı olduğumuza inanıyorum.

En değerli varlıklarımız çocuklarımızı doğru birey bilinci ile hayata hazırlamak en temel hedefimizdir. Çocuklarımız bilişim çağı çocukları olduğundan burada almaları gereken manevi  değerler, örf adetler de var. Çocuklarımıza bu değerler doğrultusunda en temel davranış olan sevgi ve saygıyı öğretmektir amacımız.

BİLİM KURULU'NUN ÖNERDİĞİ DİĞER TEDBİRLERE DE AÇIĞIZ

Pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı'nın durdurduğu gün bütün firmalar ve bütün okullar gibi bizlerde kapılarımızı kapatmak zorunda kaldık. Pandemi sürecinde kayıtlı öğrencilerimizi hiç bir şekilde mağdur etmedik. Pandemi süreci boyunca hiç bir velimizden ücret talep etmedik. Velilerimiz gibi bizler de kaygılıyız. Sağlık Bakanlığı'nın ve bilim kurulunun aldığı tedbirlere uyarak okulumuzu faaliyete geçirdik. Önlemlerimizi aldıktan sonra öğretmenlerimizi ve çocuklarımızı koruyabilecek tedbirlerden sonra okulumuzun açılışını yaptık. Şu ana kadar herhangi bir problem ile karşılaşmadık. Bu önlemler arasında sabah ateş takibi ile başladık. Akabinde çocuklarımızın üstü geldiği gibi değiştiriliyor ve elleri yıkanıp içeriye alınıyor. Sınıflar kırk dakikada bir havalandırılıyor. Dört saatte bir ateş takibi yapılıyor. Bu enfeksyonların yayılmaması adına bu tedbirleri almak zorundayız. Bilim kurulunun bizlere önerdiği diğer tedbirlerede açığız. Elimizden geldiği kadar çocuklarımızı korumaya çalışacağız.

OKULLAR DAHA GÜVENLİ

Çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaları, sonrasında telafisi mümkün olmayan noktalara ulaştıracak. Çocuklar bulundukları yaşa tekrar dönemiyorlar.  Üç yaşında arkadaşından öğreneceği kimi kazanımları elde edemiyor. Velilerimize önerimiz şu olur ellerinden geldiği kadar kurumları iyi araştırmaları, kendileride tedbir alarak çocukların eğitimlerine başalamalarına destek olmak. Okullarımız daha güvenli.

  ADRES: HÜDAVENDİGAR MAH. BEND CADDESİ

1. OKAN SOKAK NO:3 OSAMANGAZİ/BURSA

İLETİŞİM: 0532 748 96 98

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.