Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AMAÇ HİZMETSE EN İYİSİNİ BİZ VERİRİZ

Kahve Madeni’nin şef ve işletmecilerinden Uğur KAR verdikleri hizmetleri anlatıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AMAÇ HİZMETSE EN İYİSİNİ BİZ VERİRİZ

-Uğur bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz ?

Ben İtalya, Torino Üniversitesi Gastronomi mezunuyum. Swissotel bünyesinde 4 yıl eğitim aldım. Sonrasında okulda tanıştığım arkadaşımla birlikte 3 yıl İtalya’da bir restoran işlettim. Türkiye’de ilk kez kayınçomun yani ortağımın teşvikiyle birlikte bu işi yapıyorum. Kendisi kuyumculuk sektöründeydi son zamanlarda durgunlaştığı için işini bırakmak istedi. Birlikte bu yola baş koyduk.

-Burayı ne zamandır işletiyorsunuz Uğur bey ?

Tam 1 yıl oldu. Ramazan ayı’na 5 gün kala başlamıştık. 1 yıldan beri Fsm’de misafirlerimize hizmet vermekteyiz. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı potansiyel açısından bize ilginç geldi.

-Potansiyelin yanı sıra rakipleriniz de çok değil mi ?

Rakiplerimizin olması daha güzel bizim için. Rakip ne kadar güçlüyse biz o kadar çok tecrübe kazanırız. Bizimde amacımız burada bilgimizi, bildiklerimizi rakiplerin sunmadığı şekilde sunmak. 1 yıldır yükseliş trendinde bir ciromuz var. Cirodan ziyade müşteri potansiyelimiz çok hoş, güzel bir insan kitlesi var. Bu bölgenin insanı daha çok bizi tercih ediyor. Bizim amacımız burada adımızı duyurmak değil, emin adımlarla ilerlemektir. Burası caddeye hakim ve gelişmeye açık bir bölgedir.

-Uğur bey, Fsm zor bir bölge ve 40’a yakın aynı sektörden işletme var. Siz 1 yılda kendinizi kanıtlamışsınız. Siz işletme olarak halkımıza ve buraya gelebilecek müşterilere neler vaad ediyorsunuz ?

 Burası kahvenin madeni. İsim olarak biz çok zorluk çektik ama insanlar ‘Kahve Madeni’ diye görünce tok geliyorlar. Daha çok yemek sonrası keyif olarak görülüyor ama menü açılıp bakıldığında işin rengi değişiyor. Bizim burada insanlara sunduğumuz menüden ziyade hizmet. Bizdeki farklı anlayış olarak buraya gelen insanlara müşteri denmesi yasak, bizde misafir anlayışı var. Bize gelen herkes burada misafir, aynı evinize gelen bir misafiri kapıda ağırlamanız gibi, ona evin en güzel köşesini göstermeniz gibi, ona evin annesinin yapmış olduğu yemeği önermeniz gibi burada bir yakınlık derecesi kuruyoruz. İtalyan tabiriyle söylemek istiyorum: Müşteri nalburda, bakkalda veya butikte olur ama yiyecek içecek sektöründe misafir olur. Biz bu ağırlama sanatını Fsm’de farklılığını göstermek istiyoruz.

 Tabii ki yaptığımız farklı şeyler de var. Mesela haftanın belirli günlerinde Alman’ların çok meşhur pastası olan Berliner pastamızı, tiramisumuzu kendimiz yapıyoruz. Yemeklerin %90’a yakınında özel soslar kullanıyoruz. İşte tam burada insanlar işin farkına varıyor, yedikten sonra bu işin sıradan değil de, özenilerek yapılmış olduklarını görüyorlar. Kahve Madeni’ne has Maden Burger’imiz, Madenci Sandwich’imiz var. Biz buraya yeni geldiğimiz için amacımız para kazanmak değil, insan kazanmak.

Anlaşma yapılırken, belli bir miktar yatırırken bile insanlar bunun öngörüsünü yaparlar. Biz de yaptık. Bize bunun öngörüsü yaklaşık 3 yılda paranızı geri alırsınız gibi bir yaklaşım oldu, biz bunu kendimiz 5 yıla çıkardık.

Benim abim,  yani kayınçom İbrahim TURHAN asıl patrondur. O gerçekten bu işi çok seven, bilmediği halde çok çeşitli yerlere gidip farklı lezzetleri deneyen bir insandır. Kendisi bana her zaman fikir veren bir insandır. Bir çok önerileri oluyor ardından hemen değerlendiriyoruz ve kendisinin önerilerinin de başarılı olduğunu söyleyebilirim.

-İbrahim Beyi’de anmış olduk, inşallah kendisiyle de tanışma fırsatımız olur. Uğur bey, kahvaltı çeşitleriniz ve sonrasında special çeşitleriniz ile ilgili bize nasıl bilgiler verebilirsiniz?

 Yiyecek içecek dediğimiz zaman çok önü açık bir durum söz konusudur. Franchising dediğimiz olgu var ve biz de Franchising markası olduğumuz için biz bunu biraz daha geliştirdik ve ilerlettik. Sözleşme yaptığımız şahıs, Kahve Madeni’nin sahibi ve aynı zamanda İzmir Bornova Belediye Başkan Yardımcısı, çok saygıdeğer Öztürk BAĞCI’nın Türkiye genelinde 7 şubesi var. Bursa Fsm Şubemizde menümüz serbest bırakıldı. Bizim bilgilerimize güvendiler, çok teşekkür ediyorum kendilerine.

 Pizzalarımızı Superfresh’likten kurtardık. İtalya’daki tecrübelerimize dayanarak İtalya usulü pizzalarımız, en basiti domatesi seçerken bile nerenin domatesi olduğu, mevsimine göre salata çeşitleri, kesimine göre hayvan çeşitleri gibi bunları seçebiliyoruz. Superfresh malzemelerden kaçınıyoruz.

 Kahvaltı olarak hala lansman kahvaltısı dediğimiz, her saat verebildiğimiz Paşa Kahvaltımız var. Sınırsız çayı olan ve 2-3 kişinin aşırı şekilde doyabileceği bir kahvaltıdır. Bunların dışında yerel tatlarımız var: İzmir’in Boyozu, Bursa’ya ait İncir Reçeli, Ceviz Reçeli, Kestane Reçeli.

Mutfağımız Latin mutfağıdır. Meksikan, İspanyol, İtalyan ve bunun içinde serpme olarak Asya’dan birkaç speciallerimiz var. Bunları da misafirlerimizin alım gücünün uygun olduğu şekilde hazırlıyoruz. Dışarıdan herhangi sos almıyoruz. Napolitan sos, Bolonez sos, Dömi Glas sos, Arabiata sos gibi aklınıza gelebilecek bütün sosları kendimiz üretiyoruz. Misafirlerimiz tattıklarında pastörize tat olmadığını fark ediyorlar zaten. Biz hepsini kendi formüllerimizle, saf domates, saf fesleğenden yapıyoruz.

-Uğur bey, son olarak Fsm gibi bir yerde, rekabetin üst düzeyde olduğu bir caddedesiniz ve 1 yıldan beri bu seviyeye gelmiş bulunuyorsunuz. Bu 1 yıl nasıl geçti ve bundan sonraki hedefleriniz ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

 Hedefler bitmez ve her açılan bir kapının ardında başka bir kapı var. Çıkmaz bir odaya girdiğimiz zaman işin sonuna geldik demektir. Biz 1 yılda zor günler de geçirdiğimiz oldu. Yarısı patron yarısı işçi olan bir şehirde, çok inişli çıkışlı bir potansiyel yaşayabilirsiniz. Biz bu potansiyelin hep üstüne çıktık. Yaz dönemlerinde, Bursa’nın boşaldığı dönemde geriledik. Fsm Caddesi zaten başlı başına yemeye, içmeye gelen insanlar üzerine kurulu bir yer. Burada ne kadar çok firma olursa ben memnuniyet duyarım. Burada tek başına olmak bana bir şey kazandırmaz. Rekabetin bittiği yerde ben tat alamam, emekli olurum. Buradaki rekabet beni mutlu ediyor, yenilikçi yapıyor bizi. Bizim amacımız yükselmek, çünkü halka hizmet veriyoruz. Açılıştan beri 14-15 kişiyle bu hizmet sektörünü en üst seviyede sürdürüyoruz. Yüklendiğimiz bir misyon var: “Hizmet Buysa En İyisini Biz Veririz.”

 Bütün Bursalılarımızı en güzel lezzetlerimizi denemeye davet ediyoruz. Bu hızla gidersek 2. Şube açmayı müjdeliyorum. İnsan kazandıkça hizmet vermeye devam edeceğim diyerek sözlerini tamamladı.

 Biz de Sevgili Uğur Bey’e anlatmış olduğu değerli bilgiler için teşekkür etmiş olduğumuz gibi çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde Bursa Haber Gazetesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM: 0224 249 5 249

Facebook: Kahve Madeni    İnstagram: Bursa Kahve Madeni

Adres: Fsm Bulvarı Orsa Sitesi 31-32-33 Nilüfer/BURSA

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.