Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALTINSABAN SPOR KULÜBÜ YENİ BİR BAŞLANGIÇIN STARTINI VERDİ

Ülkemizin ilk federe köy takımı olan Altınsaban Spor Kulübü'nün günümüzdeki Başkanı Sayın Fikret Koçanalı ile güzel ,keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ALTINSABAN SPOR KULÜBÜ  YENİ BİR BAŞLANGIÇIN STARTINI VERDİ

Öncelikle, Fikret Başkanım sizi tanıyabilir miyiz ?
Tabi ki memnuniyetle. 1966 yılında Bursa'da doğdum, doğma büyüme Soğanlı Köyü'ndenim köken olarak da Arnavutuz, Yugoslav göçmeniyiz. Çocukluk yaşlarımdan itibaren futbola merakım hep vardı ve futbol altyapımı  Bursaspor'da aldım gençler grubuna kadar orada futbol oynadım. Sonrasında Altınsaban Kulübü'nün genç takımına geçtim ve bir süre de burada futbol oynadım. Altınsaban Kulübünde başkanlığa 2016 yılının altıncı ayında geçtim. Aşağı-yukarı 2 seneye yakın bir zamandır tarihi çok eski yıllara dayalı olan kulübümüzde başkanlık görevini yürütmekteyim.

Peki sayın başkan bize Altınsaban Spor Kulübü'nün tarihi geçmişi ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
Altınsaban Spor Kulübü 1952 yılında kurulmuştur. En başta da belirtmiş olduğunuz üzere Türkiye'nin ilk federe köy takımıdır.  Renklerini çimenin yeşilinden, toprağın kahverengi sinden almıştır. Mesut Şen ,Rahmetli Ersel Altıparmak ,Rahmetli Cabbar Hoca ve yine Rahmetli Habeş Sedat kulübümüzde görev almış Bursa'mızın duayen hocalarındandır. Yine Dursun Turan ,Coşkun Doğan ,Hüsnü Doğan ve Enver Batır'da kulübümüzde görev almış ve kulübümüzün var olmasında  büyük katkıları olmuş eski başkanlarımızdandır.

Sayın başkanım Altınsaban Spor Kulübü futbolda hangi yaş gruplarında mücadele etmektedir?
A  takımımız birinci kümede mücadele etmektedir. A takımımızın yanı sıra, U19,  U17, U16 ,U15, U14 ve U13 takımlarımız Elit liglerde, U12 ve U11 yaş gruplarımız ise hazırlık aşamasındadır.
Başkanım, yeni bir Başkan ,yeni bir yönetim  adeta baştan yenilenmiş bir tesis  bu konu ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Aynen belirtmiş olduğunuz gibi yeni yönetim kadrosu yeni hocaları ve yeni tesisi ile Ayrıca bunlara ilaveten yeni anlayış ve vizyonuyla Bursa amatör futboluna hizmet vermeye başladığımızı  buradan söylemek istiyorum.Tesislerimizin yenilenmesinde ve ayrıca ilgi ve alakalarından  dolayı eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'ye ve Büyükşehir Belediyemize buradan sonsuz teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.
Ayrıca Elit yaş gruplarında , Türkiye  Şampiyonalarında ilçemiz Osmangazi'nin tek takımı olarak ilçemizi temsil etmekteyiz. Bu bağlamda Osmangazi Belediyemizin de ilgi ve alakası ile birlikte desteklerini de beklediğimizi belirtmek istiyorum.

Sayın Başkanım röportajımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız son olarak vatandaşlarımıza ve spor kamuoyuna neler söylemek istersiniz?
70 yıla  yakındır Bursa  Amatör Futboluna  hizmet vermekte olan Altınsaban Spor Kulübü'nün geçmişten günümüze buradan bütün hocalarına , başkanlarına ve bütün yöneticilerine  buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum .
Bu dönemde de  2. Başkanımız Ersin Ceylan, Tesis Sorumlumuz Ercan Özdemir, Genel Koordinatörümüz ve Baş Antrenörümüz Alper Kadiroğlu, Antrenörlerimiz Gökhan Yılmaz ve Nurettin Avunca, Kaleci Hocamız Serdar Yıldırım ve  Altyapı Sorumlularımız Mehmet Biçer ve Yavuz  Doğruel ile birlikte hep beraber Altınsaban Spor Kulübünü çok daha güçlü yarınlara taşımak için gönül birliği içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Son olarak Bursa Amatör spor camiasına ,bütün arkadaşlarımıza ,dostlarımıza ve bütün vatandaşlarımıza sağlık ,sıhhat ,mutluluk ve esenlikler diliyorum .

Yetiştirmiş olduğu futbolcularla ülkemizde gündem yaratan Altınsaban Spor Kulübü'nün  Başkanı Sayın Fikret Koçanalı'ya, 2. Başkan Sayın Ersin Ceylan'a ve Tesis Sorumlusu Sayın Ercan Özdemir'e bizlerde röportajımıza  yapmış oldukları katkılardan dolayı Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak teşekkür ediyor başarılarının  devamını diliyoruz.
Haber ve fotoğraf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.