Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALLAH ERKEĞİ YARATTI, RÜTUŞLARI BİZE BIRAKTI!! "BAY TUNCA BALAT”

Uzun yıllar kuaförlük mesleğinde başarıdan başarıya ulaşan ve son olarak da Bursa'da Berber's Clup ve Bay Tunca'yı açarak sektöre yeni bir ivme kazandırmış olan başarılı girişimci Tuncay Yılmaz ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ALLAH ERKEĞİ YARATTI, RÜTUŞLARI BİZE BIRAKTI!! "BAY TUNCA  BALAT”

Öncelikle Tuncay Bey sizi tanıyabilir miyiz ?  Sonrasında ise açmış olduğunuz işletmeler ve bugünlere geliş süreçlerini  bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.?

Tabii ki, Elbette . 1972 yılında Kars'da doğdum .Kocaeli'nde büyüdüm. 1984'ten günümüze meslek içerisinde çalışmalar yürütmekteyim. Meslekteki ilk 9 yılımda  çırak ve kalfa pozisyonunda çalıştıktan sonra 1994'te askerlik dönüşünde kendi işyerimi Kocaeli'nde açtım. Bu İş yerimizde faaliyetleri sürdürürken 2003 yılında ülke çapında ünlü MOS  Kuaför Zincirinden gelen teklif üzerine Ankara'ya yerleştim ve burada 8 ay kadar çalıştım. Ankara'daki çalışma sürecinde arada İzmit'teki işyerimize de  geliyor ve kontrollerini yapıyordum. Bu süreç sonunda DİA Kuaför Zincirine transfer oldum ve  iki sene kadar orada yönetici olarak çalıştım .Bu  süre zarfında iki tane AVM şubesinin  erkek bölümlerini sıfırdan kurarak hizmet vermeye başlamalarını sağladım. Güzel çalışmalarım  neticesinde Antalya'da hizmet vermekte olan MBC Güzellik Merkezi'nin 2006 yılında erkek bölümünün işletimini aldım ve 5 yıl kadar Antalya'da çalıştım. Tabi bu süreçler neticesinde   birçok tecrübe ve birikimler edinmiş oldum. 2011 yılında evlendikten sonra Bursa'ya yerleştim. 7 yıldır evliyim. Bursa'da  ilk olarak Kent Meydanında 2011 yılında Berber's  Clup'ü açtım. Daha sonra , önceleri Kurumsal firmalarda birlikte çalıştığımız salonlar gibi güzel ve fonksiyonlu bir yer arayışına girdim ve Balat'da bulmuş olduğumuz yerde  işyerimizi  "Bay Tunca" adıyla 2. şubemizi açmış olduk. Halihazırda 2 şubemizde 10 kişilik uzman kadromuzla  değerli müşterilerimize en iyi hizmeti sunma  çabasındayız.

Peki Tuncay Bey müşterileriniz neden ve niçin "Bay Tunca"'yı  seçmeliler?

Balat'ta açmış olduğumuz şubemiz lokasyon olarak yaşam alanlarına yakınlığı açısından ve gelen müşterilerimizin   araçları ile kolayca gelebilecekleri bir konumdadır. 135 metrekarelik tamamen Beylere özel bir salondur. Ayrıca çocuk bölümümüzde mevcuttur.

Hijyen ve uygun fiyat politikasının ön planda tutulduğu salonumuzda tecrübeli ve uzman kadromuzla değerli müşterilerimize kaliteli ve profesyonel bir şekilde hizmet vermek adına sürekli kendini yenileyen bir anlayışa sahip işletme olduğumuzu da ayrıca vurgulamak istiyorum.

Bizlerin  burada odaklanmış olduğumuz  konu "tıraş"tır . Müşterilerimizin yüz yapısına, yaşına, yapısına ,çevresine  uygun olabilecek saç modellerini yapmaya çalışıyoruz. Salonumuza gelen müşterilerimizin  sadece saçlarını  yapıp göndermek gibi bir niyetimiz kesinlikle olmamaktadır. Müşterilerimize uyabilecek saç modellerini tavsiye ediyor yıllarca edinmiş olduğumuz tecrübe ve birikimlerimizi müşterilerimizle seve seve  paylaşıyoruz. En güzel modeli, en yakışan modeli   onlara uygulamak için elimizden geleni yapıyoruz.

Peki ya gelecek hedefleriniz?

Yeterli ekibimizin olması ve sonrasında da tatmin edebilecek ölçüde taleplerin gelmesi durumunda 3. şubemizi de açmayı planlamaktayız.

Tuncay Bey bu mesleğe girmemiş olsaydınız, Eskiden, çocukluktaki hayaliniz hangi meslek üzerine yoğunlaşmak olabilirdi?

Bu meslek  olmasaydı, aşçı olmayı çok isterdim. Çocukluktan beri yemek yapmak, güzel lezzetler ortaya çıkartabilmek her zaman ilgimi çekmiştir ve bununla ilgili ufak tefek çalışmalar dahi yapmıştım.

Peki sektörde sıkıntılarla karşılaşıyor musunuz?  Karşılaşıyorsanız bunlardan bizlere örnekler verebilir misiniz?

Maalesef mesleğimiz de eskisi gibi personel yetişmiyor. Meslek okulları ve çıraklık eğitim merkezleri dolu olmasına rağmen yine de yetişmiş personelin sektörde çalışmıyor olması düşündürücü. Buna neden olduğunu düşündüğüm, meslekten olan kişiler hemen dükkan açmak istiyor ve mahallede 2 koltukla dükkan açıyor. Fakat  orada da maalesef umduklarını bulamadıklarından istedikleri performansa ulaşamadıkları için kısa zamanda pes ediyor ve fabrikalarda ya da diğer işyerlerin de çalışmaya başlıyor. Böylelikle sektörden tamamen kopmuş oluyor. Sektörde çalışan kalifiye elemanların  bu şekilde tasfiye  olmaları , kalifiye yetişmiş işgücü açığını her geçen  gün  arttırmaktadır. Bu tür sıkıntılar da göz önüne alındığında ben de sektörde uzun yıllardır edinmiş olduğum tecrübe ve birikimlerimi meslektaşlarımla  paylaşabilmek için dernek yönetimine girmeyi düşündüğümü de ayrıca söylemek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Beylerimize ve çocuklarımıza  güzel bir şekilde hizmet vermekte olan bu güzel İşletmeyi açmış olan Sayın Tuncay Yılmaz'a bizler de Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz.   Hijyen, kalite ve uygun fiyat politikasının ön planda tutulduğu bu güzel salonu bende ayrıca bütün Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza ısrarla tavsiye etmek istiyorum.

İletişim Bilgileri:

Bay Tunca

Man Hair Design  Kids

Ahmet Yesevi Mahallesi,

Piknik Caddesi     No: 36 / 1

İnstagram: baytuncamanhairdesign

GSM : 0 533 191 16 41

Balat/ Nilüfer/ Bursa

Berber's  Clup

Kent Meydanı Karşısı,

Ulu Mahalle ,   Yeni Yalova Yolu No: 8

Osmangazi/ Bursa

Haber ve Fotograf : ÖZKAN YILDIRIM



 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.