Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALACAMESCİT HİZMET BEKLİYOR!

Bursa’mızın Merkez-Osmangazi ilçesine bağlı Alacamescit Mahallesi muhtarı Sayın Salim Çavdar ile güzel, keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2018 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ALACAMESCİT HİZMET BEKLİYOR!
Öncelikle Muhtarım sizi tanıyabilir miyiz?Sonrasında ise Alacamescit Mahallesi'ne muhtar olma sürecinizi ve bugünlere gelişiniz ile ilgili bilgileri bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim? 

 1959 Bursa doğumluyum. Bir dedem Yenişehirli, bir dedem ise Kestellidir. Berberlik mesleğine ilk olarak Kestel'de başladım. Sonrasında 1970 senesinde Alacamescit Mahallemize geldim ve o zamandan beri buradayım. 2005 yılında tekrarlanan muhtarlık seçiminde muhtar oldum, üç dönemdir tam 14,5 yıldır Alacamescit Mahallesi'nde muhtarlık görevi yapmaktayım. Mahalle sakinleri uygun görürlerse yeni seçimlerde de aday olmayı düşünüyorum. Mahalle sakinlerimizi, hiçbir zaman ihmal etmedim, gece gündüz hizmet verdik. Sadece muhtarlıkta mesai saatlerinde değil, iş yerinde de her zaman günün her saati mahalle sakinlerimize elimizden geldiğince en iyi hizmeti vermeye çalıştık.

Sayın muhtarım bu geçen süreçte Alacamescit Mahallesinde ne tür gelişmeler oldu ve ne tür hizmetlerin hala gerektiği ile ilgili bizlere bilgi verirseniz sevinirim?

 Bizim mahallemiz pek büyük değil, nüfus olarak da fazla değil ama bizim mahallemize günlük 180-200 bin kişi çarşıya gelen giden, çarşıdan alışveriş yapmaya gelen, transit olarak geçenlerle ve gelen turistlerle birlikte 200 bin kişinin üzerinde kişi geçmektedir. Ufak mahalle olduğu için, umursamazlık yapmalarına rağmen gelen geçen ziyaretçilerinin çok olduğu için aslında çok daha fazla hizmet alması gerektiğine inanıyorum. Gördüğünüz gibi Muhtarlığımızın Plastik Kabini sıkıntılı, plastik kabin kışın tavanından akmalar oluyor, yazın aşırı sıcakta içinde oturulamıyor. Kışın soğuk, yazın yanıyoruz bunun da en kısa zamanda aynı yerde, artık ağaç aksamlı olabilir daha güzel bir şekilde yine kabin gibi olabilir ama daha kullanışlı bir muhtarlığımızın olmasını bekliyoruz. Bu öncelikli sıkıntılarımızdandır.

 Bunun yanı sıra, burada hemen Muhtarlığın yanındaki eski atıl vaziyetteki bina bundan yaklaşık 3 sene kadar önce ben sabah namazına giderken tepeden çatısının uçması ile etrafta büyük tehlike yarattı. Allah'tan o saatte oradan geçen kişi ya da kişilerin olmaması bizim için çok büyük bir lütuftu. Yıkıntıların toplanması için ben hemen Osmangazi Belediyesi'ni aradım, onlar da sağ olsunlar hemen geldiler, temizlediler. Ama tabi sonrasında o şekilde kaldı, bu atıl vaziyetteki bu binanın daha fazla çevreye tehlike yaratmadan bir an evvel yıkılmasının ve böylelikle tehlikenin sona ermesini bütün gerekli mercilerden beklediğimizi belirtmek istiyorum.

 Sokaklarımız asfaltlama olacaktı söz verilmişti, sonrasında söz verilmiş olmasına rağmen asfaltlama yapmadan kaldırım taşı döşeneceği söylendi ama o da yapılmadı. Bu kaldırımların yapılmasıyla mahalle sakinlerimizin ve mahallemize gelen konuklarımızın kaldırımlardan sıkıntısız bir şekilde yürüyeceğini söylemek istiyorum. Bunun yanı sıra dolmuş durakları sıkıntımız da büyük. Sokak arasındaki bu dolmuş duraklarının da mutlaka buradan kaldırılmasını istiyoruz. Alacamescit Mahallesi bundan çok büyük zarar görmekte, gece yarısı büyük kavgalar, büyük tartışmalar da olduğundan ve sabahlara kadar buralar çalışmış olduğundan, insanlar mahalle sakinleri buradan çıkan bu gürültüden, şamatadan dolayı uyuyamamakta, büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu konuyla ilgili gerekli mercilerin bu duruma ehemmiyet göstermesini, mahalle sakinleri olarak ben de muhtar olarak beklediğimizi söylemek istiyorum. Büyükşehir Belediyemizin bu sıkıntıyı bir an evvel gidermesini bekliyoruz, gerekli yazılarımı hazırladım. Büyükşehir Belediyesi'nden gerekli cevabı alamamamız durumunda, Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar gitmeyi bu konumuzu iletmeyi düşünmekteyim. Tabii sizlerde araştırabilirsiniz ama Türkiye çapında sokak arasında böyle dolmuş duraklarının çalıştığı bir başka yer yoktur diye düşünüyorum. Meydanlarda, ana arterlerde olabilir. Bir diğer sıkıntı da ana caddeler üzerindeki küçük direklerin kırılması ya da yana bükülmesi durumudur. Bunlar yoldan geçen yayalar için büyük tehlike arz etmekte ve kazalara olanak sağlamaktadırlar. Bunların da bir an evvel kazalara yol açmayacak şekilde düzenlenmesini beklediğimizi söylemek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 Bursa’mızın başarılı muhtarlarından Alacamescit Mahallesi Muhtarı Salim Çavdar’a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.