Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALAADDİNBEY’DEN GÖÇLERİN ENGELLENMESİ İÇİN İMAR REFORMU ŞART!

Bursa’mızın Nilüfer İlçesine bağlı Alaaddinbey Mahallesi’nde iki dönemdir muhtarlık görevini yürütmekte olan Cem Kurt ile güzel ve keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ALAADDİNBEY’DEN GÖÇLERİN ENGELLENMESİ İÇİN İMAR REFORMU ŞART!

Öncelikle bizleri konuk ettiğiniz için Bursa Haber Gazetesi olarak sizlere teşekkür ediyoruz. Muhtarım sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında 2 dönemlik 9 yıl, 7 ay gibi bir zaman zarfında yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

 Cem Kurt, iki dönemdir muhtarlık yapıyorum. Nasip olursa üçüncüyü de düşünüyoruz. Tekrar adayım.

 Mahallenin atık su giderleri daha önce derelere bağlıydı. Ertuğrulkent Arıtma Tesisi’ne bağladık. Yağmur gideri hiç yoktu, yaptırdık. Sanayide altyapı yoktu, biz bağlı olduğu için altyapı çalışmasını bitirdik. Köy yollarını yeniledik. Ulaşımda sıkıntılarımız vardı, onu da çözdük. Halkla aramız çok iyi, sıcak ilişkilerimiz devam ediyor.

 Eğitim ve İmar sıkıntımız var. Yerleşik alanlarda İmar var. Bursa’nın merkezindeyiz. İmar sıkıntısından dolayı mecburen göç veriyor. Göçten dolayı genç nüfus gittiği için, yaşlı nüfus burada kaldığı için okulda da sorunlar yaşadık. Okulumuz kapandı. Şehrin dibindeyiz, Mezrada okul var ama 14 km şehir merkezine olan bir yerde Alaaddinbey’de okul yok. Sorun neden? Sırf İmar’dan dolayı… Köyümün 2 katı nüfusu şehirde yaşıyor. Nilüfer Belediyesi’ne dile getirdik ama ilgilenmediler. 1945-1950’lerden beri ebe de var, ilkokul da var. Askerden geldiğimizde 1995’te Sağlık Ocağı olmuş, 2 tane doktorumuz var, ebesi, hemşiresi, temizlikçisi var. Okulumuz 8 yıllığa çıktı. Çok güzel ileriye gittik. Aile Hekimliğini getirdiler. Sağlık Ocağı gitti, ebe yok. Okul da kapandı. Şimdi biz ileriye mi gittik, geri mi geldik? Biz hangi yüzyıldayız? Bir hasta iğne yaptıracak olsa Özel Hastaneye gidecek. Bugüne göre 1940’larda burası daha iyi gelişmiş. Şimdi hiçbir şey yok. Bunların hepsinin ana unsuru İmardır. En azından 4 kata çıkalım, aileler dağılmasın. Olmayacaksa yerleşik alan genişletilsin. Bu konuya ilk önce Büyükşehir Belediyesi’nin el atması gerekiyor.

 Halk seçimlerde bilinçlendi. Siyasetçiler geride kaldı. Bursa’da artık bu saatten sonra partiler değil, adaylar yarışacak. Sadece adaylar değil, meclis üyeleri bile yarışacak. Ben başkanı tanıyorsam, meclis üyelerini tanımıyorsam benden yine oy alamaz. Hem başkanı tanıyacağım, Nilüferli olduğunu bileceğim, Nilüfer’e hizmet yaptığını inandığım kişiyse arkasında duracağız. Meclis üyeleri de Nilüferli ise oy alır. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı’nı Bursalı istiyorum. Meclis üyelerini Bursalı istiyorum. Bursalı olursa sorunları da bilirler.

 Ben çok gezen biriyim. Bundan 10 sene önce gördüğüm şehri tanıyamıyorum. 10 sene önce Bursa daha güzeldi. Trafiğinde bu kadar sıkıntılar yoktu. Bursa kilitleniyor, diğer yollar açılıyor. Her yer bunun farkına vardı. Bu sefer Yerel Seçim’de adaylar yarışacak. Bu seçimde ufak oylar fark edecek. Çok büyük açık aralar değil, daha yakın olacak. Bunun bedeli de ağır olacak…

Bursa Haber Gazetesi olarak bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Seçimlerde de başarılar diliyoruz.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.