Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFŞİN SALMAN’LA ÇOK ÖZEL

Ortodonti Uzmanı Dt. Afşin SALMAN ile bilgilendirici, güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AFŞİN SALMAN’LA ÇOK ÖZEL

Öncelikle Afşin Bey sizi tanıyabilir miyiz?

Öncelikle bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber gazetesine ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 1987 Sakarya doğumluyum. 1999'a kadar oradaydık,1999 depreminden sonra okullarla alakalı durumlardan dolayı Eskişehir'e taşındık. Sonrasında da Ankara'ya geçtik. Ondan sonrasında askeri liseler sınavı ile birlikte İzmir Güzelbahçe, Maltepe Askeri Lisesi'ne gittim. Ondan sonrasında da üniversite sınavında Ankara Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazandım, lisans eğitimimi orada tamamladım. Daha sonra mezun olduğumda da uzmanlık sınavı ile birlikte Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde Ortodonti anabilim dalında uzmanlık yapmaya hak kazandım. 4 senelik bir uzmanlık eğitiminden sonra Bursa Devlet Hastanesi'nde çalışmaya başladım. Şimdi de son iki buçuk aydır kendi özel muayenehanemde hastalarımı kabul etmekteyim.

Neden diş hekimliğini seçtiniz acaba öğrenebilir miyiz?

Ablam Diş Hekimi olduğu için ben de böylelikle bu mesleğe girmeyi uygun gördüm. Ablam Hacettepe mezunuydu. Ben de üniversite sınavlarında Ankara Diş Hekimliği Fakültesini kazanarak oradan mezun oldum.

Üniversite hayatında olsun sonraki süreçlerde olsun kendinize rol model aldığınız Öğretmeniniz, hocanız var mıydı?

Hocalarımız sağ olsun uzmanlık eğitiminde hepsi çok yardımcı oldu. Kendileri ne biliyorlarsa hepsini bize aktardılar. Bunun dışında mümkün olduğunca kurslara giderek, güncel kalmaya çalıştık, 4 sene boyunca mümkün olduğunca her yakaladığımız yabancı ya da yerli Hoca'nın kursuna giderek kendimizi güncellemeye yeni şeyler öğrenmeye çalıştık.

Peki Afşin Bey meslek haricinde sizi tanımlayan özelliklerinizden bahseder misiniz?

    --- Lisanslı olarak voleybol, basketbol, badminton, futbol oynadım sonrasında askeri lise de de yine sporla ilgili gayet iyi yoğun bir şekilde ilgileniyordum, annemin de beden eğitimi öğretmeni olmasından dolayı yoğun bir spor hayatı yaşadım. Ama tabii ki sonrasında üniversite hayatının gelmesiyle birlikte eskiden olan o aktifliğim kalmamakta birlikte kitap okuyor,  sinema, tiyatroya da zaman buldukça gidiyorum.

Peki muayenehanenizde yapmış olduğunuz uygulamalarla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Ortodonti anlamında her türlü uygulamayı yapmaktayız. Şeffaf plak tedavisi, içerden diş teli takılması tedavisi, başta olmak üzere daha bir çok diş uygulamaları. Ayrıca, hastalar buraya geldiklerinde eklemleri ile ilgili rahatsızlıkları varsa gıcırdama, klik sesleri gibi durumları varsa, onlarla alakalı eklem tedavileri de yapıyoruz. Çenesi çok ileri olan ya da geri olan yetişkin hastalarda çene ameliyatları için hazırlığını yapıyoruz. Bunun dışında uygun yaş grubunda olan hastalarda çocukları daha büyümesinde yakalarken çenelerinin ileri büyümesini ya da istediğimiz tarafa doğru sağlıklı büyümesini sağlayacak fonksiyonel tedaviler sağlıyoruz. Sadece hani dişleri düzeltmekle kalmıyor bu şekilde hizmetler vermeye çalışıyoruz.

   

Diş Hekimi olmak isteyen öğrencilere bu mesleği sizde bu yoldan geçmiş bir diş hekimi olarak önerir misiniz?

Öneririm, ortodonti uzmanlığını kesinlikle önenirim, ben mesleğe başladığım zaman çene cerrahı olmak istiyordum, ama çene cerrahi fiziksel olarak ta çok yoğunluk isteyen yorgunluk veren bizim de aynı fiziksel olarak bir yerden sonra başka yerlerden bel fıtığı, ,boyun fıtığı gibi sorunların çıkmasına çok çok sebep olan şeyler. Ortodonti meslek anlamında daha rahat, doktorun kendisini daha çok koruyabildiği bir alan, onun dışında maddi olarak zaten her meslek grubunun kendine göre kazancı vardır. Ortodontinin şöyle bir avantajı var sadece genelde ortodontistlerin yaptığı bir bölüm yani pratisyen hekimlerin çok girmek istedikleri ya da ileri tedavilerini yapmak istemedikleri bir bölüm olmadığı için kendine ait alanını korumuş bir bölüm ve avantajları hala da mevcut olan bir bölüm. Dolayısıyla Diş hekimliğini yeni bitirmiş arkadaşlara kesinlikle imkanları varsa uzmanlık yapmalarını daha da imkanları varsa istiyorlarsa da sonuçta istek meselesi ortodonti uzmanlıklarını yapmalarını tavsiye ederim.

Özel kliniğinizi yeni açmış biri olarak son olarak vatandaşlarımıza, halkımıza neler söylemek istersiniz ne tür tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Kliniğimize, elbette bütün halkımızı bekleriz. Mutlaka yedi yaşından sonra her çocuğun kontrollerini zamanında yaptırmalarını tavsiye ediyoruz, zaten kontrol maksadıyla onları bekliyoruz, genel olarak o yaşta acil bir durum yoksa tedavi yapmıyoruz. 7 yaş ve üzeri çocuklarımıza bu vesileyle en azından diş hekimlerinden korkmalarını engellemiş oluyoruz. Bütün ebeveynlere en az altı ayda bir 7 yaş üzerindeki çocuklarını kontrollere getirmelerini tavsiye ediyoruz. Biz de burada onları bekliyor olduğumuzu ayrıca belirtmek istiyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa'da yeni açmış oldukları Kliniklerinde hizmet vermekte olan Ortodonti Uzmanı Uzman Doktor Afşin Salman'a bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

İletişim Bilgileri:

Fomara Meydanı

Duran Apartmanı A Blok Kat: 1 Daire: 1

( Şehreküstü Metro Çıkışı , Arçelik üstü)

Telefon: 0 224 432 22 87

GSM :   0 555 0 40 44 00

www.afsinsalman.com

Osmangazi /Bursa

HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.