Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

6 NİSAN ANADOLU LİSESİ'NDE TURNİKE SİSTEMİ SAYESİNDE VELİLERİN İÇİ RAHAT

Eğitimde ve öğretimin kalitesini arttırma konusunda bilinçli adımları ile Bursa'da adından söz ettiren 6 Nisan Anadolu Lisesi şimdi otomatik turnike sistemleri sayesinde okul girişlerinde kontrollü geçiş yapılmasını sağlayarak hem velilere öğrenciler hakkında sıcak temas kuruyor hem de güvenlik zafiyetine yol açmayıp izinsiz geçişleri önlüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
6 NİSAN ANADOLU LİSESİ'NDE TURNİKE SİSTEMİ SAYESİNDE VELİLERİN İÇİ RAHAT

SEKİZDESEKİZ YÖNETİM VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Biz de Bursa Haber Gazetesi ekibi olarak bu sorumlu, nitelikli ve bilinçli adımlarının örnek teşkil etmesi maksadıyla 6 Nisan Anadolu Lisesi Müdürü Şükrü Baş'ı ziyaret ettik. Baş, daha verimli eğitim ortamı hazırlamak için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını ifade ederek daha iyi bir Türkiye için daha nitelikli nesiller yetiştirmenin farkında olduklarını ifade etti. Bu minvalde başta eğitim kadrosunu genç ve dinamik bir yapıda kurduklarını belirten Baş, ''Kütüphanemiz, sosyal faaliyetlerdeki etkin ve başarılı tutumumuz, okul kurslarımız ile desteğimizin yanı sıra hem disiplini hissettirmek hem de ailelerin içlerinin rahat etmesini sağlamak amacıyla okul turnike sistemi uygulamasını ''Sekizdesekiz Yönetim ve Bilişim Sistemleri'' ile anlaşarak hayata geçirdik. Sektörde en profesyonel firmayı tercih etmek üzere attığımız adımda gün geçtikçe yanılmadığımızı idrak ettik. Başta Tanju Yıldız olmak üzere tüm firma ekibine teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim.'' dedi.

OKUL ÖĞRENCİSİ OLMAYAN İÇERİ GİREMEZ

Güvenlik zaafiyetini de okul turnike sistemleri uygulaması ile çözdüklerinin altını çizen Şükrü Baş, Öğrenciler turnike sisteminde bulunan okuyuculara manyetik kartlarını okutarak giriş ve çıkış yapmaktalar. Kartını okutan öğrencinin resmi ve kimlik bilgileri güvenlik görevlisinin kontrol edebileceği monitörlere yansımaktadır. Bu şekilde de okul öğrencisi olmayan ne idüğü belirsiz kişilerin eğitim alanına dahilinin önüne geçerek daha stabil bir ortam öğrencilerimize sunuyoruz.

DEVAMSIZLIK SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM

Şükrü Baş, okul turnike sisteminin diğer büyük faydalarının da kaliteli yazılımı sayesinde dersi bitmeyen öğrencinin dışarı çıkmasına izin vermemesi  ve veli dilerse okula giriş yapmayan öğrencisi hakkında SMS ile haberdar edilmesi olduğunu söyledi. Baş, '' Veliler dilerse öğrencilerinin okula sağ salim ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili bilgiye anında sahip olabilirler. Olası bir sıkıntılı durumda velinin durumdan en kısa sürede haberdar edilmesini mümkün kılan bu sistem ile keyfi devamsızlık sorununu da çözdüğümüzü söyleyebilirim.'' şeklinde konuştu.

DERDİ OLAN İNSAN OKUR

Okul müdürü Şükrü Baş, 6 Nisan Anadolu Lisesi olarak daima daha iyi bir eğitim öğretim hedeflediklerinin altını çizerek şunları söyledi: '' Yeni projelerimizi hayata geçirmek için doğru zamanı beklerken ayakları yere basan ve daima en iyisini hedefleyen yapıda öğrenciler, öğretmenler ve veliler sırt sırta vererek ilerliyoruz.Bilinçli yapımızdan ötürü de velilere seslenmek istiyorum; kayıt ve tercih dönemlerinde muhakkak bizlerle koordineli hareket etsinler.Çünkü biz kaliteli insan yetiştirme adına da ne kadar kutsal bir vazifede olduğumuzun bilincinde tüm kadromuz ile hareket etmeye çalışıyoruz. Unutmuyoruz ki derdi olan insan okur, derdi olmayan da okuyarak dert sahibi olur. Derdimiz vatana millete hayırlı nesiller yetiştirebilmek.''

İLETİŞİM

Bağlaraltı Mahallesi Cebel Caddesi no17 Yıldırım/ BURSA

Telefon. 224 342 10 30.

Belgegeçer. 224 342 10 33.

Eposta: http://6nisananadolulisesi.meb.k12.tr.

Haber ve Fotograf :SERCAN SELÇUK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.