Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

44.YIL GURURU

1974 yılından beri Bursa'da hizmet kalitesinden ödün vermeksizin çalışmalarına devam etmekte olan Tahtakale Unlu Mamullerinin üçüncü kuşak işletmecisi olan Sayın Salih Düz ve işletmenin Kurumsal Satış Sorumlusu Sayın Nermin Cındık ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2017 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2017 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
44.YIL GURURU

Tahtakale Unlu Mamullerinin işletmecisi olan Sayın Salih Düz ‘Sadece kurabiyelerimizin 300'ün üzerinde çeşidinin olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda 17 -18 çeşit böreğimiz, Böreklerimize ilaveten yöresel lezzetlere de ağırlık vermekteyiz. 7-8 çeşit pidemiz ve 30'un üzerinde simit çeşidimiz bulunmaktadır’ dedi.

Öncelikle Salih Bey, 44 yılın şifresini, sırrını bizlerle paylaşır mısınız?

İşletme sahibimiz Sn. Salih Düz'ün babası merhum Azer Düz’den aldığımız meşaleyi daha ileriye taşımak hedefimizdir. Dile kolay 1974'ten günümüze üçüncü kuşak olarak faaliyetleri yürütmekteyiz. Tabii ki bunca yıl müşterilerimizi Aileden biri sayarak hiçbir zaman lezzetten ve kaliteden taviz vermeksizin hizmetlerimize devam ediyor olmamız ve neticesinde yarım asıra yakındır halkımızın teveccühünü kazanmış olmamız bizim için çok değerlidir. Şifre sevgi diyebilirim. 50 yıldır Bursa'da yaşayan biri olarak bu işi sevdiğimiz gibi Bursa'mızı da çok seviyoruz ve kendimizi buraya ait hissediyoruz. Bursa'mızı sevdiğimiz gibi Şehrimizin takımı olan Bursaspor'u da çok seviyoruz, gönülden bağlı biri olarak başarılı sonuçlar geldiğinde nasıl mutlu oluyor isek, başarısız sonuçlarda da maalesef bu durum hayatımıza da olumsuz yansıyor.

Bursa'da unlu Mamuller sektörüne yön veren bir kuruluş olarak, anladığım kadarı ile değişik hizmetlerde bulunma arefesindesiniz Bu konu hakkında bizlere ne tür bilgiler vermek istersiniz?

Evet, Bayramdan sonra, kurumlara yönelik kurumsal satışlara başlayacağız bu konu hakkında Kurumsal Satış Sorumlumuz Nermin Hanım uzun süreden beri çalışmalar yürütmekte idi ve bu çalışmalar neticesinde Bayramdan sonra kurumlara yönelik, kurumsal satışlara başlayacağımızı buradan belirtmek isterim.

Gerçekten de Salih Bey İnanılır gibi değil yüzlerce çeşit kurabiye, toplamda çeşitlilik bakımından çok zengin bir iş yeri olduğunuzun  farkındayım ama sayılarla bizleri bilgilendirebilir misiniz?

Sadece kurabiyelerimizin 300'ün üzerinde çeşidinin olduğunu söyleyebilirim. Aynı zamanda 17 -18 çeşit böreğimiz, Böreklerimize ilaveten yöresel lezzetlere de ağırlık vermekteyiz. 7-8 çeşit pidemiz ve 30'un üzerinde simit çeşidimiz bulunmaktadır. İlaveten şehrimizde pek görülmeyen, kış aylarında özel olarak karidesli, mantarlı, Isırgan otlu, Deniz börülceli böreklerimizi ailemizin bir parçası saydığımız müşterilerimize sunmaktayız.

Salih Bey bir diğer sorumuz ise genç ve başarılı bir iş adamı olarak son yıllarda yüksek çıkmaya başlayan işsizlik oranları ile ilgili iş arayan bilhassa gençlerimize ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz?

Şunu ifade etmek isterim ki yeni jenerasyon gençler maalesef çalışmayı pek sevmiyorlar. Ve genelde kendilerine uygun iş bulma çabasına giriyorlar ve de yoğunlukla masa başı iş aradıklarından uzun süreli işsiz kalabiliyorlar.  Örneğin ben burada istihdamı arttırabilmek için elimden geldiğince uğraş vermeye çalışıyorum mesleği gençlere öğretmek ve onların bileklerine birer altın bilezik takmak istememe rağmen maalesef gençlerimiz, bu süreçten geçmeye pek razı göstermiyorlar. Genel anlamda gençler bir an evvel kısa yoldan bir şeyler edinmenin derdine düşüyorlar.

Kurum olarak gelecek hedefleriniz ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

Doğru yerde, doğru noktada, oto kontrollü bir şekilde, kendi şubelerimizi artırma planlarımız bulunmakla birlikte, her zaman el emeği ürünleri, ailemizden bir parça saymış olduğumuz müşterilerimizle buluşturma azim ve gayretinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.

Mesleğinizin geleceği ile ilgili bizlere ne tür bilgiler vermek istersiniz?

Usta- Çırak ilişkileri güzel bir süreçte ilerler ve bu silsile gelecek nesillere ulaşır ise, el yapımı ürünlerin üretiminin ve satışının daha uzun yıllar süreceğini söyleyebilirim. Ancak başta da ifade etmiş olduğum gibi usta -çırak ilişkileri iyi neticeler sağlamaz ise çok geçmeden ileriki zamanlarda fabrikasyon hazır ürünlerin ağırlık kazanacağı bir ortam olabilir diye düşünüyorum.

Salih Bey gerçekten de güzel karşılıklı sohbet tadında bir röportaj gerçekleştirdik son olarak Ramazan Bayramı'nın da yaklaşması vesilesiyle halkımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz?

Bayramın bütün halkımıza sağlık huzur ve barış getirmesini diliyorum,  halkımızın bayramlarını şimdiden kutluyorum. Ayrıca uzun yıllardır ülkemizin üstüne çökmüş olan bu terör belasından da en kısa zamanda kurtulmayı temenni ediyorum. Ve herkese sevgilerimi ve saygılarımı iletmek istiyorum.

Salih Bey gerçekten de bizleri kendisine mest ettirdi. Müşteriler ile olan diyalogları olsun, ki onlar müşterilere müşteri gözüyle kesinlikle bakmıyorlar onları aileden bir parça olarak gördüklerini üstüne basa basa söylüyorlar. Aile dostları ile olan ilişkileri olsun, samimi ifadeleri olsun, canı gönülden Bursasporlu olması olsun ve yüzlerce çeşit kurabiyeleri, pideleri, simitleri, envai çeşit değişik ürünleri olsun hepsi için ayrı ayrı röportaj gerçekleştirebileceğimiz konular olmasına rağmen,  sohbetimiz maalesef bugünlük bu kadar oldu. En kısa zamanda kendisiyle tekrar değişik husus ve konularda sohbetler gerçekleştirme temennileri ile ayrılıyorum. Ayrıca röportajımıza desteklerinden ötürü işletmenin Kurumsal Satış Sorumlusu Nermin Cındık hanımefendiye de teşekkürlerimizi bir borç biliyorum. Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak Salih Bey'e çalışmalarında hizmetlerinde, Bursaspor'a ve Bursaspor taraftarlarına desteklerinin sürmesini diliyor ve başarılar diliyoruz.

RESİM ALTI

4 NOLU FOTO işletme sahibimiz Sn. Salih Düz'ün babası merhum AZER DÜZ

HABER FOTOĞRAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.