Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 KUŞAKTIR HİZMETİNİZDEYİZ !!!

Bursa'da sektörüne adeta yön veren kuruluşlardan olan Güneyoğlu Pastane ve Ekmek Fırınları'nın üçüncü kuşak işletmecisi ve sahibi Sayın Selçuk Güney ile keyifli bir o kadarda bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2018 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
3 KUŞAKTIR HİZMETİNİZDEYİZ !!!

Öncelikle Selçuk Bey sizi tanıyabilir miyiz ?  Sonrasında ise Güneyoğlu Pastane  ve Ekmek Fırınları'nın kuruluşu ve bu günlere  geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim.?

Sözlerime başlamadan evvel bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi'ne ve değerli yöneticilerine teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

1983 yılında Rize'nin Karasu köyünde doğdum. Bursa Özel Nilüfer Lisesi'ni  bitirdikten sonra Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden 2005 yılında mezun oldum. Kısaca kendimi tanıttıktan sonra rahmetli dedemin unlu mamüller sektörüne girişiyle  ilgili  bilgi vermek isterim. Rahmetli Dedem Rasim Güney 1950 yılında ilk olarak bu mesleğe  İstanbul'da başlamış. 1950-1976 arası İstanbul'da çalıştıktan sonra Dedem çocuklarıyla birlikte Bursa'ya yerleşmiş. Dedemden sonra, uzun yıllar babam Şaban Güney Bursa'da güzel çalışmalara imza atmış ,   mezuniyet sonrası 2007 yılından itibaren  ben  Güneyoğlu Pastane ve Ekmek Fırınları adıyla  sırasıyla 4 şube açarak  hizmet ağımızı genişletmeye  başladık. Erikli ,Kestel , Davutdede ve  Teferrüç  şubelerimiz  ile Bursa'da 4 noktada , 50 çalışanımız ile vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma  çabasındayız.  Ayrıca uzun yıllar bıyunca kendi un ihtiyacımızı da kendi tesislerimizde karşılıyor olduğumuzu   sırası gelmişken belirtmek istiyorum.

Selçuk Bey bizlere üretim çeşitliliğinizden  bahseder misiniz?

Ekmek ve Ekmek Çeşitlerimiz;

İtalyan Ciabatta  ekmeğinden, Alman Çavdar ekmeğine kadar , ekşi mayalı köy ekmeğinden, sarı buğdaylı, tam buğdaylı,ruşeymli ,sebzeli ekmeklere kadar birbirinden değişik özellikte  birçok ekmek çeşidimiz bulunmaktadır.

Mayalı Grup Ürünlerimiz;

Poğaça, simit ,açma ,tahinliler  başta olmak üzere  birbirinden güzel çeşitlerimiz bulunmaktadır.

Bunlara  ilaveten börek çeşitlerimiz ;  Su böreği ,kol böreği, Arnavut böreği çeşitleri. Daha Birçok börek çeşidimizin yanısıra mayalı , mayasız ürünlerimiz .

Pasta çeşitlerimiz, yaş ve dilim  pastalarımız, sütlü tatlılarımız, spesiyal kurabiyelerimiz ve şerbetli tatlılarımız olmak üzere birbirinden değişik lezzetli ve değişik özelliklerde yüzlerce çeşit ürünümüz bulunmaktadır.

Ayrıca burada sırası gelmişken baklavalarımızın  Antepli  ustamız tarafından fırınımız da imal edildiğini de eklemek istiyorum.

Peki Selçuk Bey gelecek hedefleriniz ile ilgili bize neler söylemek istersiniz?

Mevcut dört şubemiz ile Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Mevcut kalitemizin  her geçen gün üstüne koyma çabasında ,istikrarlı bir şekilde çalışmalarımıza devam etme arzusundayız. Tabii bizim sektörümüzde işini bilen kalifiye elemanlar çok önemli. Bizler de birbirinden tecrübeli ustalarımız ve çalışanlarımızla  sıkı ilişkiler kurarak bir ekip görüntüsüyle   hep birlikte ,vatandaşlarımıza  en iyi hizmeti sunmayı hedeflemekteyiz.

4  şubenizde de Bursalılardan ve Kestellilerden gerçekten güzel  teveccüh  görüyorsunuz. Peki bu kadar yoğun bir şekilde tercih edilmenizi  nelere bağlıyorsunuz.

Bizde temizlik çok önemlidir, ve  temizlik maliyetlerimiz gerçekten de bayağı bir yüksek. Ayrıca aile olarak da biraz titiz olduğumuzdan dolayı, iş yerlerimizde ki temizliğe aşırı derecede önem göstermekteyiz. Temizliğin yanı sıra" kaliteli ürünler, kaliteli malzemelerden" üretilir  prensibi ile çalışmalarımıza yön vermekteyiz. Piyasanın en kaliteli  malzemelerini  kullanmakta en kaliteli malzemelerle, en kaliteli ustaların buluşma noktası olduğunu söyleyebilirim..Böylelikle enfes lezzetler  ve kaliteli ürünler ortaya çıkmaktadır.

Selçuk Bey bilindiği üzere son zamanlarda işsizlik oranları yüksek çıkmakta, bilhassa gençler üzerindeki işsizlik oranları ise genel oranların neredeyse iki katı .Siz de genç bir girişimci aynı zamanda  iş adamı olarak bu konuyla ilgili gençlere neler önerirsiniz.

Babam, benim piyasayı, koşulları, şartları  öğrenmem için daha küçük yaşlardan itibaren işyerimize getirir götürürdü o zamanlar  bu durum beni pek memnun etmese de  şu an için her  düşündüğüm de babama   "Allah razı olsun diyorum". Ama şu an gördüğüm kadarıyla gençler de bu tür bilinçlilik pek gözükmüyor. Sektörümüzde de büyük oranda kalifiye, işini bilen eleman sıkıntısı hat  safhada.  Gençler genelde kendilerine göre kolay, bol paralı, sıkıntısız işler aradıklarından uzun sürelerle işsiz kalabiliyorlar. Bu da tabii ki rakamlara yansıyor, ama ben genel manada bir işsizlik olduğunu düşünmüyorum. Bunda ailelerin payının da büyük olduğu kanaatindeyim. Gençlerin girmiş oldukları iş kollarında, işverenle hemen maaş pazarlığına, mesai pazarlığına girişmeden evvel, kendilerini işyerinde kanıtlamalarını, yapabileceklerini işverene göstermelerini tavsiye ediyorum. Böyle olduktan sonra maaş ve diğer konular ve  sorunlar  kendiliğinden zaten çözülecektir .

Peki bizlere çocukken ne olmak istediğinizi söyler misiniz?

Çocukluk hayallerim de ailemin büyük çocuğu da olduğumdan yarın öbür gün bu işin başına geçmeyi her zaman hayal etmişimdir. Ve bu hayalimi gerçekleştirmiş olduğumdan dolayı da kendimi mesut hissediyorum.

Peki ya "Sektörel"  sıkıntılarla ilgili neler söylemek istersiniz.

Sektör temsilcilerinin rekabeti kalite ile değil, fiyatla yapmaya çalışmaları sektörün altına oymaktadır  ve büyük zarar vermektedir .Bu durumun mutlaka düzelmesi ve gerekli önlemlerin alınmasının  sektörün geleceği açısından büyük önem arz ettiği kanaatindeyim.

Röportajımızın  sonuna yaklaşmış bulunmaktayız, son olarak Bursa'da yaşayan bütün insanlarımıza ne tür mesajlar vermek istersiniz neler söylemek istersiniz.?

Bursa'da ekmek ve unlu mamüller dendiğinde her zaman kaliteyi ön plana çıkartma ve vatandaşlarımızı kaliteli ürünler ile buluşturma hedefindeyiz. Teferrüç, Erikli, Kestel  ve Davutdede şubelerimizle  vatandaşlarımızın hizmetinde olduğumuzu buradan tekrardan belirtmek istiyor ve bütün halkımıza sağlık, sıhhat ve esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bursa'mızda sektöründe üç kuşaktır güzel hizmetler sunan Güneyoğlu Pastane ve Ekmek Fırınları'nın üçüncü kuşak temsilcisi ve işletmecisi Sayın Selçuk Güney'e bizlerde Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.

Ayrıca her yerde pek bulunmayan  Ekmek çeşitlerini  şahsım adına  ben de  bütün  Bursa'da yaşayan vatandaşlarımıza  şiddetle önermek istiyorum. Mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum.

İletişim Bilgileri:

Merkez:

Teferrüç Mahallesi,

Devrengeç Caddesi      No: 4

Yıldırım/ Bursa

Şube-1

Erikli Mahallesi,

Eflak Caddesi      No: 25/ 1

Telefon: 0 224 342 40 55

Yıldırım/ Bursa

Şube -2

Vani Mehmet Mahallesi,

Vani Sokak     No:2

Kestel /Bursa

Şube- 3

Davutdede Mahallesi,

Kurtuluş Caddesi       No: 169 /A

Yıldırım/ Bursa

Haber ve Fotograf :ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.