Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2014’DE KIL PAYI OLMADI , 31 MART’TA BAŞARACAĞIZ...

2014 yerel seçimlerinde Gemlik Belediye Başkanlığına Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday olan ancak ucu ucuna kaçıran , şimdi de Saadet Partisi'nden Gemlik Belediye Başkan adayı olan Bursa’mızın ve Gemlik’imizin tanınmış siyasetçilerinden Sayın Adnan BIYIKLI ile merak edilen konuları masayı yatırdığımız güzel ,kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2019 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2019 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2014’DE KIL PAYI OLMADI , 31 MART’TA BAŞARACAĞIZ...
Sayın BaşkanımAdnan Bey sizi Bursa'da veGemlik'te tanımayan yok ama kısaca isterseniz sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım?

   ---Ben Adnan Bıyıklı ,1962 Gemlik doğumluyum . İlk ,orta ve lise eğitimimi  Gemlik’te  tamamladım.  Üniversiteye Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde başladım , 1989 yılı  sonunda mezun oldum. O zamandan beri hekimlik görevimi icra ediyorum.  Son 10 yılda özel bir sektörde diyaliz hekimi olarak çalışmalar yürütüyorum. Yaklaşık 30 yıllık evliliğim var iki çocuk babasıyım.  Oğlum benim izimden gidiyor inşallah ,bu yıl hekim olarak mezun olacak.

      Nasıl siyasete girdim?     10 yıl önce özel sektöre geçtiğimde Bursa'da o yıl bir siyasi partide   yönetim kurulu üyesi olarak arkadaşlarımız yazmışlar adımı , böylelikle yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladım. O zamandan bu zamana fiilen siyasetin içerisindeyim. 10 yıl kadar da bürokrasi hayatım olduğundan, bürokrasiden, siyaseti daha çok objektif görebiliyorsunuz, dışarıdan analiz edebiliyorsunuz, siyasetin ülkedeki durumunu, neler yapabileceğinizi  , şehirlerimizin niçin bu durumda olduğunu aşağıya doğru görebiliyorsunuz, bu büyük avantaj. Şu anda Gemlik'te çalışkan bir ekibin içerisindeyim. Gemlik’e kendini adamış olan bir ekibin içerisindeyim , hem yapabileceklerimi gerçekleştirmek adına hem de ülkemizin gelecekteki yeri adına çok şey yapabileceğimi düşündüğüm için şu anda Saadet Partisi ile beraberim. İnşallah uzun vadeli olur diye düşünüyorum. Çünkü siyasette çok eskiden gelen bir insan olmadığım için bu Belediye Başkanlığını biraz siyasetin dışında, siyaseten muaf görüyorum o yüzden de daha fazla bir şey yapabileceğimi ,Gemlik'te yaşayan 110.000 insanı kucaklayabileceğimi düşünüyorum.  Ekip arkadaşlarım da buna çok müsait. Geçtiğimiz seçimlerde MHP’den yine Gemlik adayıydım. O süreç biraz daha farklıydı ve az farkla kaybetmiştim. Şu anda tüm meclis üyelerinin ,eğer bu taşın altına bedenimi koyuyorsam, donanımlı  Gemlik’e  hizmet edebilecek ekibi oluşturmak adına Saadet Partisi’nin de önümü açtığı için onlara buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Saadet Partisi çok büyük bir özveri yaparak Gemlik'te fikir birliği çerçevesinde  bu mozaiği beraber oluşturduk ,benim dışımda da aslında hiçbir şey yapılmadığı  için tekrardan teşekkür ediyorum. Kurmuş olduğumuz ekip  Gemlik’i yönetecek  buna muktedir bir ekip artık . Bundan insanlar ne çıkartırsa çıkartabilirler. Ben şunu taahhüt ediyorum, 15-16 yıldır  Gemlik’i yöneten aynı siyasi ekip 16 yıl sonra proje bazında düşünüyorsa ve açıklıyorsa bunun ne kadar inandırıcı olduğu tabii ki tartışılır .Ama bunda büyük payımız olduğunu düşünüyorum. Biz ortaya  proje  koyasıya kadar kimse proje koymadı. 5 yıl önce bizim söylediğimiz noktaya şu anda gelindi. Bizim daha önce söylemiş olduğumuz şeyleri şimdi diğer bütün partiler söylüyor . Biz olması gereken şeyleri o  zaman  konuşmuştuk , halkı dinleyerek bunları ortaya koymuştuk. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde mutlaka yine halkla iç içe halkı dinleyerek projeler oluşturacağız. Tabii bu fikirleri geliştirerek bir de akademisyenlerle bu işin ehli olan insanlar tarafından da son şeklini vererek bu şekilde   Gemlik’i  dizayn etmek  istiyoruz.

“ÖNCE İNSAN” ODAKLI

Sayın Başkanım isterseniz yavaş yavaş projelerinize geçelim?

  ---Projelerimize geçmeden  önce  belediyenin ne olduğunu idrak etmemiz  lazım . Belediye sadece ve sadece bir tane amacı olan ve bu amaç bulunduğu il veya ilçede ki insanlara kayıtsız şartsız hizmet etmek amacı olan bir kurumdur, kuruluştur . Dünyanın her yerinde de bu böyledir, belediye ticarethane değildir. Bir ticarethane gibi davranarak para kazandığı yerde ancak hizmet ve yatırım yapar , mantığı  tamamen yanlış bir mantıktır.  Zaman zaman  kendinden finanse  ederek, hizmeti halkın yaşam kalitesini arttıracak düzeye getirecek olan bir kuruluştur, bizim bakış acımız budur.  Buradan da şu anlam çıkartılmalı; “önce insan”.       Gemlik'te son 15 yılda para kazandığı yerde yatırım yapan o yüzden de yatırımların “ucube” olduğu halkın efektif kullanamadığı biraz da yandaş mantığı ile hareket eden belediye haline geldi maalesef. Şimdi biz bunu tersine döndürmek zorundayız. Halka ait olan bir kurumu kesinlikle halka iade etmek üzere çıktık yola,  çünkü halkın elinden alınmış bir kurum olarak görüyoruz. Şimdi bu mantıkla önce insan dediğimizden,  Gemlik'te birincil öncelik sorunlar;

1-Depremsellik,

 2- Ulaşım,

3- Sosyal donatı alanları eksikliği ,

4- İşsizlik.

       Bunları çoğaltabiliriz ama öncelikli olarak projelerimiz bunlar aslında bu saymış olduğumuz 4 problemi açtığımız zaman sonrasında yumak gibi bütün sorunlar sıkıntılar geliyor.  Bunlar bizim vatandaşlarla iç içe tespit ettiğimiz sorunlar.

     Mesela depremsellik dedik; depremsel neye bağlı  Gemlik'te  yol sıkıntısı, trafik sıkıntısı, otopark problemleri, dayanıksız yapılar bunların tamamını bu problemlerin üçünü de  birincil olarak ada bazlı  yerinde kentsel dönüşümle çözeceğiz. Çünkü burada yerinde olması çok önemli koca bir kasabayı taşımayı konuşuyorlar. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kendimize hedef edindik ,” Ada bazlı kentsel yerinde dönüşüm” kaçınılmazdır. Çünkü halk taşınmak istemiyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde mutlaka bu bir şekilde sonuçlanacaktır. Ama bizimle 1 Nisan’dan itibaren başlayacak , burada hem trafik problemini, hem otopark sorununu ,hem sosyal donatı alanları sorununu çözebiliyorsunuz. Sosyal donatı alanları, halkın refah düzeyini artıracak alanlar olmakla birlikte önce insan dediğimizde bizim insana hizmet açısından Gemlik'te hiç olmayan hep birbirine bağlı olan aslında mesela bir huzurevi olmaması, gençlere yönelikte herhangi bir barınak vesaire olmayışı, kadın sığınma evi olmayışı  Gemlik'te beraberinde terör , sokaktaki güvenlik sorunu gibi sorunları beraberinde getiriyor.  Aslında Gemlik'te uyuşturucu kullananlar çok olmamakla birlikte bu gençlerin devamlı  ortada dolaşmaları güvenlik sorunu da oluşturuyor. Bu sorunu , birkaç gençle oturup konuştuk bu gençlerin sadece  barınmak istedikleri bir liman olduğunu fark ettik  .Onlara bu limanı sağladığımız da buralarda  gençlerin  ve çocukların  sığınma evi dediğimiz karınlarını doyurdukları, rehabilite edildikleri bir merkez  yapıldığında bu sorun giderilmiş  olacak . Sonuçta bunlar  Atla Deve  değil. Yapılabilir projeler. Şimdi bir de ülkemizde siyaset anlayışının süratle değişmesi gerekiyor. Biz bu projelerimizi  ortaya koyduğumuz da sürekli muhtemel  rakiplerin provoke ettiği , ya da feyk hesaplarla önümüze bunun hangi parayla yapacaksınız?  Atıp tutmayın gibi engeller çıkartıyorlar , buradan onlara cevap vermiş olalım, dünyanın hiçbir yerinde şehir ya da sahil kasabalarının  dizaynı oradaki sosyal alanları ( ekonomi getirecek olan lüks oteller olsun, yat limanları olsun bunun gibi yatırımları) belediyeler yapmaz. Marmaris'te, Antalya'da, Bodrum'da oralarda olduğu gibi. Otellerin, marinaların tamamı  belediye dışında özel kurumların belediyenin teşvik etmesi ile, yer göstermesi ile, onları projelendirmesi ile, katkıda bulunması ile, koordinasyonunu yapması, planlaması ile oluşmuştur. Bizim de Amerika'yı tekrardan keşfetmemize  lüzum yok.  Bizim  yapacağımız budur, bizim yine  Gemlik’i  35-40 yıl öncesinde olduğu gibi Turizm Kasabası yapmakta kararlıyız. Balıkçı Kasabası yapmakta kararlıyız. Sadece gelen gemilerin denizi kirletmemesi çok önemli, diğer kirlenmelerin  de önünü keserek arıtmaları da devreye koymakta kararlıyız. Bunu yaptığımızda Gemlik'te orta ve büyük Balıkçılık da dahil yeni bir eskiden var olan yeniden balıkçılığı kazanç kapısı olarak tekrardan faaliyete geçirmek için kararlıyız, bütün attığımız adımlarda kararlı olacağız.

   Özellikle Gemlik halkının  ve ülkemizde yaşayan herkesin dikkatini bir noktaya çekmek istiyorum. 5 yıl kadar geriye döndüğümüzde belli bir çizgide bulunan koca koca partilerin şu anda çizgisinden tamamen saptığını, ittifak adı altında tüm ideolojilerini değiştirdiğini olmaması gereken şeylerin olduğunu ve bunun normalmiş gibi halka kabul ettirilmiş olduğunu dikkate alırsak,   bunu örneklendirmek isterim;  Yıllar önce iktidar partisi ile MHP'nin televizyonlarda genel başkanlar düzeyindeki düelloları zaman zaman hakaret derecesine varmıştı o günleri biliyoruz şu anda ne değişti de birden ittifak halinde, ortak listelerle seçime gidiliyor. Bu normal midir?   Eğer bu normalse , bizim şu anda Gemlik'te engellenmek istenen adaylık sürecimizi,  tekrar gündeme getirip de Gemlik’e hizmet amacıyla ekip kurmamıza destek veren Saadet Partisi'nin  yaptığı çok daha  normaldir. Ben bu halkın huzurunda defalarca söyledim . Ama burada da artık son noktayı koymak istiyorum ,bizim meselemiz birliktir, bizim meselemiz 110 bin kişiye Gemlik'te hak ettiği hizmetleri getirebilmektir.


GEMLİK ZEYTİNİ , BALIKÇILIK
 

       Gemlik’in  birikmiş çok fazla sorunu var. Öncelikle Gemlik'teki imar sorumlularını gözden geçirerek yeni planlar yapıp Büyükşehir’le paylaşmak düşüncesindeyiz .Bununla birlikte Gemlik'teki ulaşım sorununu çözmekte  kesin kararlıyız. Her ne kadar merkez ilçe  olsak da Bursa ile Gemlik arası şehirler  arası bir yol ,  düz bir yol değil yokuşlu bir yol.  Kapasitesi 50- 60 kişi olan araçlara 90 kişi doldurarak bu seyahatin yapılmasının riskli olduğunu anlamak için uzman olmaya gerek yok. Bizim düşüncemiz  o otobüsler 50 -55 kişi ile seyahat halindeyken tabii ki başına bir şey teknik bir arıza gelebilir bunu kader olarak düşünebiliriz ama 90 kişiyle olduğunda bu kader değildir .  Bu kazaya davetiye çıkartmaktır. Bunu kesinlikle engellemekte  kararlıyız  . Konuşmamızın başında söylemiştim, belediye ticarethane değildim o yüzden de belediyenin finansmanıyla desteğiyle taşımanın insana yakışır bir şekilde yapılacağının taahhüdünü buradan veriyoruz ,şehir içinde de bu durum aynı şekilde, bunu da taahhüd   ediyoruz  ,seferleri arttıracağız . İnsanlar alt alta  , üst üste yığılmış bir şekilde seyahat ettirilmeyecek, ve kesinlikle şehir içi ulaşımını sil baştan tekrardan programlanacağını buradan Gemlik  halkına müjdelemek istiyorum. Sonrasında Gemlik’e turizmi kazandırmak işsizlik sorununu sona erdirmeyi  amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra eşi benzeri olmayan coğrafi işaretli “Gemlik Zeytini”nin sunumunu, pazarlamasını halkın ekonomik düzeyini arttıracak şekilde planlamak adına belediye başkanı ve meclis üyelerinin tamamını  harekete geçireceğiz. Turizm ile birlikte Gemlik eskiden olduğu gibi tekrardan Balıkçı Kasabası olacak bütün Bursa balık yemek için  Gemlik’e gelecek şu an maalesef tam tersi Gemlikliler balık yemek için Bursa'ya gidiyorlar .  Bunu da son 10 yılın ayıbı olarak görüyorum. Bu söylediklerimizin tamamı kesinlikle Gemlik halkının ekonomisini arttırmak halkın zenginleşmesini sağlamak adına yapılacak yatırımlar .Gemlik halkı eskiden zengindi, tekrardan gelir düzeyi yükselecek. Böylece halkın  zenginliği  yükseldiği zaman , belediyede zengin  demektir. Bizim bütün projelerimizde win -win herkes kazanacak  .Hem belediye kazanacak ,hem halk kazanacak hem devlet kazanacak. Olması gereken de budur zaten.


TURİZMDE ÇEŞİTLİLİK..

   Turizm olarak, yat limanı acil olarak planlanacak ve hayata geçirilecek. Yat limanı zenginlik demektir, yat limanı işsizliğe çare demektir.  Aynı zamanda her yat Limanı'nın sosyal donatı alanları vardır( restorantları, tavernaları vesaire) . Buralara Bursa ve yakın çevre illerden  hafta sonlarında  insanlarımız  gelebilir. Kongre Merkezi bulunan 5 yıldızlı bir turistik otel de yok Gemlik'te yat limanı geldiğinde   otomatikman bu da olacak. Bunların  programlamasını yapacağız , yatırımcısını bulacağız biz bunları programladığımız  zaman planladığımız zaman Gemlik'ten bile bu yatırımlara destek olabilecek girişimciler  çıkabilir. İstediğimiz aslında budur, ama olmazsa da yatırımcıyı bulmakta bizim sorumluluğumuzdadır.      Devamında sahilde modern plajlar gerekiyor. Öncelikle  insanımız  kendini güvende hissedecek. Biz gelişmiş ülkelerle yarıştırmak istiyoruz ,gelişmiş şehirler ve kasabalarda yarıştırmak istiyoruz Gemlik’i.  Örneğin Avrupa ile yarıştırmak istiyoruz .Bizim insanımızın yaşam kalitesi ve kazancı bu “kentsel yerinde ada bazlı dönüşüm” ile farklılaşacak  .Ama eğitim de ön planda olarak bunu geliştirmeyi düşünüyoruz. Yani burada çok çalışacak bir ekip kurduğumuz gece gündüz çalışacağımızın belirleyicisidir de bu aynı zamanda.

HERKES KAZANACAK..

Gerçek sahil Kasabası kimliğine modern bir sahil Kasabası kimliğine kavuşturacağız Gemlik’i. Gemlik’in   3 girişi olacak , bunu   projelendirdik ve  Gemlik halkıyla paylaştık. Ayrıca  İstanbul-Bursa-İzmir otoban yolundan geçen araçların en az %10’unu  Gemlik’in  içerisine mola vermeleri için çekmemiz gerekiyor. İnsanlar bilecekler ki Gemlik'te balık yenir ,Gemlik’e  girip balığını yiyecek. Gemlik'te biraz dinlenecek .Hem bu da Gemlik  esnafının ciddi manada rahatlaması demektir, ferahlatması demektir . Gelen giden insanlar alışveriş yapacaklar zeytinlerini alacaklar ,yollarına devam edecekler .Bu da bayağı bir halkımıza destek olacak. Gemlik zeytini kesinlikle dünyada 1 numara olacak. Yaklaşık 3 milyonluk Bursa'nın hafta sonları olta balıkçılığı için adresleri Gemlik olacak. Bizim bir de Gemlik Körfezi Deniz Sporları Merkezi’miz olacak.  Yelken, kürek vesaire gibi  bunların hepsi  , her biri ekonomidir, işgücüdür. Her zaman en üst seviyeyi hedefleyen bir araştırma geliştirme Ar-ge merkezimiz olacak ve bunların tamamını Gemlik'teki tüm kurumlara özellikle akademik kurumları önümüze alarak ,çünkü bilimi  çok önemsiyoruz bilim olmadan hiçbir şey yapamayız, bunların tamamını birlikte hareket ederek  , tek yumruk  olursak başarırız.


 

Sayın Başkanım , röportajımız bayağı biruzadı ,son olarak vatandaşlarımıza neler söylemek istersiniz?Ne tür mesajlar vermek istersiniz?

   ---  Birbirimizi sevmek zorundayız, şu anda maalesef birbirine tahammül edemeyen kutuplaşmış kitleyi  tekrar barıştırıp, tüm bu sorunların üstesinden geleceğimize  inanıyorum. Önemli olan herkesin hepimizin yapması ,Gemlik halkının bu konuda bizi desteklemesini canı gönülden arzuluyorum artık bir değişim olmak zorunda. Ben son olarak Einstein'ın bir sözcüğü ile bitirmek istiyorum.

   “ Sürekli aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek yanlış bir durumdur, eğer  bir şeylerin değişimini istiyorsak önce kendimizden başlamalıyız kendimizi değiştirmeliyiz”.

 Aynı kişileri ve  zihniyeti seçerek  Gemlik’in değişmesini bekliyorsanız çok büyük yanılgı içerisindesiniz, değiştirecek olan kesinlikle  sizsiniz ,sizin iradenizdir.  Herkese saygılarımı, sevgilerimi iletmek istiyorum. 31 Mart seçimlerinin vatanımıza ,milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.  Diyerek sözlerini tamamladı.

     Ayrıca bizlerde röportajımıza yapmış oldukları değerli katlılardan ötürü Saadet Partisi 1.Sıra Meclis Üyesi adayı Ahmet Vakkas Yıldız’a teşekkürlerimizi iletmek isteriz.                  

 HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.