Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1989'DAN GÜNÜMÜZE BİR BAŞARI HİKAYESİ

Bursa'nın önde gelen terlik ve ayakkabı tedarikçisi olan "Pınar Ayakkabı & Terlik “in kurucusu ve sahibi Sayın Sami Taş ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1989'DAN GÜNÜMÜZE BİR BAŞARI HİKAYESİ

Tam anlamıyla 3-5 kişinin başından geçebilecek olayları tek başına yaşayarak, tecrübelerini arttırmış ve sektördeki yerini sağlamlaştırmış olan Sami Bey sektöre dair merak edilenleri Bursa Haber’e anlattı.

Öncelikle Sami Bey sizi tanıyabilir miyiz?    Sonrasında ise Pınar Ayakkabı & Terlik ‘in bu günlere geliş sürecini okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim?

Elbette, 1970 yılında Büyük Orhan’ın Armutçuk köyünde doğdum. Çeşitli işlerde çalıştıktan sonra, 1989 yılının Eylül ayında Reyhan Mahallesi, Tayakadın Caddesindeki Reyhan Camiinin 30 Metre aşağısı sol taraftaki dükkân daha önce ayakkabı tamircisi olan boşaltılan dükkânı kiralayıp ne yapacağıma karar vermeye çalışıyordum. Tanıdıklarıma sordum, soruşturdum, nihayetinde Kapalıçarşı eşrafından Ahmet Aydın bana ," Sami Terlik sat dedi". Ben de olur dedim. Ancak terlik nereden alınır, satılır bilmiyordum.

Ahmet Aydın ben sana öğretirim dedi. Sağ olsun bana toptancıyı öğretti ben başımın çaresine bakmaya başladım. 5.500 TL’lik 2 çuval terlik aldım ama dükkânı doldurmadı ayna yansıtma ve yeniş açarak dükkânı dolu göstermeye çalışarak satışa başladım. Tanıdık çantacıdan pazar çantası bir ağabeyden satamadığı oyuncakları aldım. Çakmak gazı doldurdum. Kardeşlerimi pazara yolladım akşamları dükkânı kapattıktan sonra sahil kenarlarına satışa gittik. İstanbul’dan mal almaya başladık. Kazak ve şemsiye sattık bir müddet sonra sadece terlik sattık.1995’e kadar o zamanları imalatta Türkiye’de poliüretan makinesi 3 kişide vardı. Enjeksiyon makinası az atölyelerde mal kıymetliydi. Toptancı olarak Bursa’da 4 kişi vardı. Bende perakende satarken toptan satışa başladım.1996’da evlendim Gaziantep’ten mal almaya başladım.

Gaziantep’ten imalatçı Kevser Plastik sağ olsun: “Toptancılık yapacaksan Gençosman’a gitmen lazım, ayakkabıcılar orada” dedi. Gençosman’dan bir dükkân kiralayıp orada toptan satmaya başladım. Ondan sonra işlerim gayet güzel gitti. Sonra Bursa Gezer Bayii oldum. İşler daha da hızlandı. Cenabı Allah rızık vereceği zaman sebepleri halk ediyor. Yeter ki dürüst tüccar olalım. Rızkımız helal olsun harama gerek yok. İlçelere servis aracı koydum sonra Balıkesir’de ortak bir şube açtım sonra 1999 yılında hacca gittim 2001 yılında para kasası çalındı. 50.000tl beni zora soktu dükkânın mülkiyetini aldım o da sermaye azalttı sonra hastalık başladı. 2 sene hastalıkla uğraşırken 2004 yılında dükkânı yaktılar mı yandı mı belli değil 550.000tl sermaye sıfır oldu yeniden mücadeleye başladık.

Yeniden sermayeyi toparladık sonra hastalık için ilik nakli oldum. 2007 yılında geldik ten sonra 2008 yılında elamanlar bir senenin karını çaldılar. Takriben 180 bin lira bilinen bilinmeyen Allah biliyor. 2009 yılı kriz olmasına rağmen çok güzel geçti bundan sonrasını Allah bilir rızkları o verir. Helalinden ve bereketlisinden nasip eylesin. Günler ayları, aylar yılları kovaladı ve bugünlere geldik, daima en iyi ve kaliteli hizmeti sunma çabalarımız 10 personelimizle devam etmektedir.

Sami Bey bu güzel giriş ve açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim.

İşyerinizde neler satmaktasınız?

YAZLIK VE KIŞLIK TERLİKLER

DEĞİŞİK MARKALARDA SPOR AYAKKABILAR

ÇEŞİT ÇEŞİT ÇİZME, BOT VE AYAKKABILAR

BABETLER, DEDE AYAKKABILARI

Başta olmak üzere daha birçok değişik modellerde ayakkabılarımız bulunmaktadır.

NHJK

Avrupa'dan ham madde gelmediğinden Gaziantep'teki üreticiler başta olmak üzere bütün üreticiler ve bizler mağdur olmaktayız. Ayrıca;

Geçen seneden bu yana fiyatlarında % 35 oranında artması diğer olumsuz etkenlerden biridir.

Nerelere satış yapmaktasınız?

İstenilen her yere mal gönderebildiğimiz gibi genelde Bursa ve ilçelerine yoğunlukla mal satışı yapmaktayız. Reyhan Mahallesindeki dükkânımızdan perakende satışlar yaptığımız gibi, Kemerçeşme ’deki İşyerimizden de toptan satışlar yapmaktayız. Birazdan her iki işyerimizin de adreslerini vereceğiz. Diyerek sözlerini tamamladı.

Sami Beye Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

TOPTAN

KEMERÇEŞME MAHALLESİ

YUVALIOĞLU SOKAK NO:12

TEL:0 224 250 23 12

FAKS: 0 224 271 21 25

GSM:0 532 242 03 46

www.pinarterlik.net

OSMANGAZİ/BURSA

PERAKENDE

REYHAN MAHALLESİ FEVZİ ÇAKMAK CD.

NO:22/C

TEL:0 224 220 80 58

OSMANGAZİ/BURSA

Haber Fotoğraf Özkan Yıldırım

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.