Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

17 YILDIR HAYAL ETTİĞİM TESİSİ CUMALIKIZIK’TA KURDUM..

Tarihi Cumalıkızık Köyü'nün bugünkü görünümü almasında büyük pay sahibi olan, 2018 Haziran ayı ile birlikte yine Cumalıkızık’ta edinmiş olduğu tecrübe ve birikimler neticesinde hayalim dediği MAVİ YILDIZ Restaurant’ı Cumalıkızık’ ımıza kazandıran Sayın Hüseyin ÇOLAK ile Cumalıkızık’ ın dününü , bugününü ve yarınını masa yatırdığımız güzel kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2019 00:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2019 00:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
17 YILDIR HAYAL ETTİĞİM TESİSİ CUMALIKIZIK’TA KURDUM..
Hüseyin Bey,öncelikle sizi tanıyarak röportajımızabaşlayalım isterseniz?

    --- Bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için Bursa Haber Gazetesi’ne ve değerli yöneticilerine  teşekkürlerimi iletmek isterim. Ben Hüseyin Çolak, Trabzon ,Tonya doğumluyum, yaklaşık 30 yıldır Bursa'da ikamet etmekteyim.  2003 yılından itibaren Cumalıkızık’ta farklı bir mekanın  uzun yıllar  işletmeciliğini yaptım. Turizm sektöründe, özellikle Cumalıkızık’ta 17 yıllık tecrübemiz var. Zaten Turizm sektöründe nasıl İskender dendiğinde ,  İskenderoğulları akla gelirse , Cumalıkızık  dendiğinde de Hüseyin Çolak akla gelir. Özellikle Bursa-Cumalıkızık’a  tur yapanların  yüzde sekseni bizi tanırlar. Biz burada işe  başlarken  sadece üç mekan vardı . Şu anda 55-60'lara yükseldi , biz  buradaki  ayrıca birçok insanı  bu yönde teşvik ettik , mekan açmaları turizme girmeleri yönünde yönlendirmeye çalıştık. Bunda da büyük oranda başarılı olduğumu söyleyebilirim.

CUMALIKIZIK’IN BUGÜNLERE GELMESİNDE ETKİM  BÜYÜK...

Peki Mavi Yıldız Restaurant’ınkuruluşu ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?

  --- 17 yıllık tecrübe  ve birikim  neticesinde , artık işi biraz daha  profesyonel, biraz daha geniş yelpazede ,  biraz daha havadar bir yerde  açma hayalim vardı. Biliyorsunuz  köy içerisindeki  tarihi dokudan dolayı pek  değişim yapamıyorsunuz, yenilik yapamıyorsunuz. Bizlerde Cumalıkızık’a gelen insanların talepleri doğrultusunda onları biriktirerek burada böylesine güzel bir tesis  açtık .  2018 Haziran itibarıyla  hizmet vermeye başladık. Mekanımız göründüğü gibi Cumalıkızık ’taki  en büyük  mekan  . Kapalı 400 kişi , açık 400 kişi  olmak üzere  toplam da aynı anda 800 kişiye hitap edebilecek büyüklüğe  sahip  bir mekan.  Sosyal alanları ,çocuk oyun alanları, hayvanat bahçesi ve   mescidi ile  komple bir mekan  kurduk çok şükür. Ve bu bağlamda Cumalıkızık’ımıza  yeni bir değer  kattığımızı da söyleyebilirim.

Hüseyin Bey Cumalıkızık dendiğinde kahvaltı aklımızageliyor ,peki bize bu dillere destan kahvaltınızdan bahseder misin?

 

 --- Bizim kahvaltımız alışılmışın dışında bir kahvaltı; ben kendim bunu prensip edindim, yapmış olduğumuz bütün ürünler kendi imalatımızdır. Kendim Trabzonlu olduğum için peynir ve tereyağı Trabzon'da özel bir mandıradan getirtiyorum. Yine bölgenin değişmez yöresel lezzeti olan  kuymağı  özel su değirmeninden olan unuyla tere yağ ile beraber burada yapıyoruz. Zeytinimizi yine  Gemlik civarından   5 ton alıp   sele zeytini ya da salamura şeklinde  kendimiz  hazırlıyoruz .8 tonu bulan  reçellerimizi de kendimiz yapıyoruz kesinlikle şurup, glikoz kullanmıyoruz ,doğal olarak yapıyoruz.  1,5-2   ton civarı çemen tarzı salça yapıyoruz. Onun yanı sıra  turşularımızı, tarhanamızı,  eriştelerimizi,  kuskusumuza kadar, tamamıyla yine burada kadınlarımızla  beraber yapıyoruz. Dışarıdan sadece domates ,soğan ,salatalık gibi sebzeleri alıyoruz.  İlerleyen süreçte  yakın bir bölgede bir bahçe tutup bu tür sebzeleri de ekmeyi planlıyoruz, ayrıca buraya  kahvaltıya gelen  konuklarımızda  bahçeden  toplamış oldukları ürünleri kahvaltıda  kendilerine sunma gibi bir  hayalim de var. Buraya ilk geldiğimde hayalimde burada büyük bir tesis  kurup  organik bahçe eşliğindeki   hayalimizi de İnşallah bir gün hayata geçireceğiz. Hayalimin  %50’sini  bu işletmeyi açarak tamamladım  ,ama bundan sonraki süreçte geri kalan %50 sini de  inşallah organik bahçe vesaire  kısımları da  hayata geçirip %100’ünü  tamamlamayı  hedeflemekteyim.

Hüseyin Beykahvaltıdan başka lezzetleriniz de var mı acaba?

  --- Bizim tesisimiz  , dediğimiz gibi arkada soğuk hava depomuz var, hayvanlarımızı alırız depomuza koyarız ve kasabımız kendisi işler kesinlikle   hazır et almayız. Izgara çeşitlerimiz var balık çeşitlerimiz var tabii balık kendimizde olmadığı için dışarıdan tedarik  ediyoruz,  ileriki süreçte bir balık havuzu koyup en azından kendi ihtiyacımızı karşılayacak bir hedefimizin de  olduğunu ayrıca söylemek isterim.


MAVİ YILDIZ SADECE KAHVALTI MEKANI DEĞİL...

       Mavi  Yıldız’ı  sadece kahvaltı mekanı olarak düşünmeyin, Aynı zamanda ızgara , Köfte,  karışık ızgara , pirzola ,saç kavurma   v.s.   lezzetlerimiz de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra tesisimizin  içerisinde Karadeniz usulü taş fırınımızda   kendi  ekmeğimizi de kendimiz yapıyoruz aynı zamanda et ürünlerimizi,  tavada çıkartıyoruz. Testi kebabı, Sac kebabı, vesaire odunlu taş fırından çıkartıyoruz. Tesisimizin diğer bir özelliği de budur.


PANSİYONCULUK HİZMETİ SUNMAYI HEDEFLİYORUZ...

Peki bizlere gelecek hedefleri ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

  --- Hedefim şu; özellikle Turizm sektörüne Cumalıkızık’ta yeni bir alan yaratmayı düşünüyorum.  Restoran ,Gıda ve Hizmet sektörünün dışında pansiyonculuk hizmeti  bu. Hayalimdeki yakın bir zamanda 5.5 dönümlük bir yer üzerine  kurulu 25 adet bungalov ev projem var. İznik’de ki  gibi, Trabzon’da Kayabaşı Yaylasında,  Ayder Yaylasında daha birçok yerde bu tür   konaklama imkanı  var .  Hiçbir şekilde beton kullanılmadan ahşap üzerine bungolov  ev yaptırmayı planlıyorum. Aklımızda olan bir arazi var inşallah onu hayata geçireceğiz  , dışarıdan gelen misafirler oraya konaklamaya geldiklerinde o alanın dışına çıkmayacak şekilde bir tatil planlıyoruz yani Antalya tarafındaki  turizm gibi değil de, daha çok yayla turizmi gibi, tarihi ve kültürel bir turizm gibi, gelen misafirlerimiz orada çocuklarıyla birlikte kalacak sabah kahvaltısını yapacak gün içerisinde içerideki tarım alanlarında gününü  geçirecek , orada yeri geldiğinde toprağı çapalayacak, yeri geldiğinde ürünlerden toplayacak. Yani oraya bir şeyler katacak ,eser bırakıp da gidecek bir fidan dikecek, domates dikecek sonrasında yakın dağ turlarına yürüyüş turları gibi rehber eşliğinde  dağ  gezileri yürüyüş turları  düzenleyeceğiz. .

Hüseyin Bey , röportajımız da bayağı uzadı son olarak insanlarımıza ,vatandaşlara ne gibi mesajlar vermek istersiniz?Onlara neler söylemek istersiniz?


“MAVİ YILDIZ”  HER YÖNÜYLE İLGİ  ÇEKİCİ...

  --- Burada güzel bir tesis kurduk,  elimizden gelen hizmeti müşterilerimize ,turistlere sunuyoruz . Hafta sonu  özellikle  turlarla gelenler , “bizim mekanımızı  çok sevdiklerini, beğendiklerini   söylüyorlar” ama ilerleyen süreçte   3 yıl sonra , 5 yıl sonra insanların talepleri de değişebilir onlara her yönde hizmet vermemiz  lazım. Sadece kahvaltıya da yemekle  değil  . Doğa yürüyüşü ile onları daha fazla burada tutarak sonrasında buraya gelen insanları burada alışveriş yapmaya yönlendirmemiz  gerekmekte kahvaltısını yapan , yemeğini yiyen konuklarımız  buradan bir reçel, peynir, köy yumurtası, köy sütü götürebileceğim diyebilecek. Burada konuklarımıza değişik şeyler sunmamız durumunda daha sık insanlarımızı buraya getirebiliriz. Hafta içi çalışan aileler hafta sonu çocukları ile  zamanlarını  geçirmek istediklerinden ,  çocuklara da tesisimizi sevdirmek için,  buraya  bir fayton alıp, midilli atları koyup aileler  geldiklerinde çocuklarının atlarla, hayvanlarla, doğayla zaman geçirebileceğini görmeleri durumunda  aileleri daha sık aralıklarla Cumalıkızık’a  getirmeyi hedefliyoruz. Sonuçta ailelerde çocukların iyi zaman geçirdiği mutlu olduğu yerlere gelmek istiyorlar. Bu bağlamda çocukların ilgilerini çekerek,   onların da ailelerini yönlendirmeleri konusunda hedeflerimiz  var.

    Son olarak kendi sektörümüze   değinmek istiyorum.  Cumalıkızık   için ileride hayal ettiğimiz şeyler var .  Bu hayal ettiğimiz şeyleri de koyarsak Cumalıkızık’a  çok şey katacağımı  düşünüyorum. Ayrıca bizim aklımıza gelmeyen  ama   konuklarımızın  aklına gelen  fikirleri, talepleri varsa yine bize  sosyal medya hesapları üzerinden  taleplerini fikirlerini aktarabilirler .  Biz her türlü teklife açığız , sonuçta bu teklifler bizi hizmet bakımından daha çok zenginleşmemizi  sağlayacaktır.  Kesinlikle bu tür paylaşımlara  açık olduğumuzu söylemek istiyorum . Son olarak bütün vatandaşlarımıza, konuklarımıza ve  turistlere  sağlık , sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum ve herkesi  Cumalıkızık’ın yıldızı   Mavi Yıldız  Restaurant’a  beklediğimizi  eklemek istiyorum.  Diyerek sözlerini tamamladı.


 

     Bugün , Cumalıkızık’ın  bugünkü görünümüne kavuşmasında büyük emeği geçmiş olan ve  uzun yıllardır edinmiş olduğu tecrübe ve birikimler neticesinde Cumalıkızık’ın  en güzel mevkiinde açmış oldukları ferah, havadar ve geniş olanaklara sahip  mekanın öncelikle hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sonrasında Hüseyin Bey’in  “hayalimin yarısını gerçekleştirdim” dediği , diğer yarısını da “inşallah tamamlayacağım” dediği mekan için ,biz de bu bağlamda Hüseyin Bey’e  kalan hayallerini gerçekleştirirken  başarılar diliyoruz.         Anlatmış olduğu konaklamalı, organik  tarımlı , çocuklara yönelik projeleri  hayata geçirmesi  durumunda  Cumalıkızık’ın   şuana gelmesinde nasıl etkisi büyükse ,  önümüzdeki 50 yılına , 100 yılına  da  imzasını şimdiden atacağı konusunda hiç şüphemin olmadığını  belirtmek  istiyorum.


İletişim Bilgileri:

Cumalıkızık Köyü  ,   Hamam Sokak    ,   No:15, 16330    Bursa

Telefon: 0533 481 56 98


HABER VE FOTORAF ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.