Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenikaraağaç Mahallesi Hizmet Bekliyor

Yenikaraağaç Mahallesinin başarılı muhtarı Adem Şen mahallenin sorunlarını ve eksiklerini Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 02:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 02:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yenikaraağaç Mahallesi Hizmet Bekliyor

Yenikaraağaç Mahallesinin başarılı muhtarı Adem Şen mahallenin sorunlarını ve eksiklerini Bursa Haber’e anlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin mahallemizde yapmış olduğu hizmet ve çalışmalardan dolayı buradan onlara mahalle halkımız adına teşekkür etmek isterim diyen Adem Şen belediyenin tamamlamış olduğu hizmetleri anlattı.

 

 

Muhtarım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1972 yılında, Yenikaraağaç Mahallesinde doğdum. Köyümüzde ilk ve ortaokulu bitirdikten sonra Bursa Atatürk Endüstri meslek Lisesi Torna Bölümünde bir yıl okudum. Köyümüzde küçükbaş hayvancılık ve çiftçilik yaparak hayatımı idame ettirdim. Köy halkımızın yoğun talepleri ve ısrarları doğrultusunda 2014 yılında ki muhtarlık seçimlerinde muhtarlığa adaylığımı koydum.3 muhtar adayının girdiği seçimlerde halkımızın büyük teveccühüyle açık ara muhtar seçildim. Buradan onlara gösterdikleri büyük teveccüh sebebiyle tekrar teşekkür ediyorum.

Yapmış olduğunuz hizmet ve çalışmalarla ilgili bizleri bilgilendirir misiniz?

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin mahallemizde yapmış olduğu hizmet ve çalışmalardan dolayı buradan onlara mahalle halkımız adına teşekkür etmek isterim. Tamamlamış olduğumuz hizmetleri anlatmak gerekirse;

      Daha yeni içme suyu şebekemiz yenilendi, geçen sene de kanalizasyon şebekelerimiz yenilenmişti. Köyün giriş yolları daha yeni geçtiğimiz günlerde asfaltlandı. Yine Köyümüzün Mezarlığının çevre düzenlemelerini tamamlayan Bursa Büyükşehir Fen İşleri'ne ve teknik personeline teşekkür ediyoruz. Temeli 17 sene önce atılmış olan ve uzun yıllar atıl olarak kalmış olan Çok Amaçlı Salonumuz Yine Fen İşlerinin son 2-3 ayda yapılan çalışmalar doğrultusunda kaba inşaatı bitti, elektrik çalışmaları başladı. Okulumuzun ve Doğal Arıtma Tesislerimizin çevre düzenlemeleri de tamamlandı.

Muhtarım yapılmış olan hizmetlerle ilgili gerçekten de okuyucularımızı oldukça bilgilendirdiniz, peki eksikliklerinizle ilgili de söyleyecekleriniz var mı?

Genelde mahallemizde alt yapı olsun üstyapıda olsun pek sorun ve eksikliklerimiz olmamasına rağmen ufak tefek eksikliklerimizde olabiliyor.




   Örneğin; Köy içi sokaklarımızın asfaltlanmasıyla ilgili çalışmaların bir an evvel başlayarak tamamlanmasını beklemekteyiz. Yağmurlu havalarda yoğun çamurdan, güneşli havalarda da yoğun toz topraktan geçilememektedir. Bu durumda muzdarip olan mahalle halkımızın da bu konuda gerekli mercilerin ivedilikle bu sorunumuzu halletmesi beklenmektedir. Eski Camimizin Kur-an Kursu olması için gerekli mercilere başvurmamıza rağmen bu konuda bir gelişme olmamıştır. Bu konuda da yaşanabilecek bir olumlu gelişme bizi ve mahalle sakinlerini mutlu edecektir. Ayrıca arazi yollarımızın baştan ölçülmesi ve sonrasında da düzenlemeler yapılarak stabilize yollarımızın elden geçmesini beklemekteyiz.

Hürriyet, Taşpınar, Orhaniye, İkizce, Eskikaraağaç bu beş köy sağlık hizmetlerini ve eğitim hizmetlerini mahallemizde bulunan sağlık evinden ve ilk ve ortaokulumuzdan almaktadırlar. Bu yüzden Sağlık Evimizin fiziksel özellikleri sağlığa ve hijyen kurallarına tam uymamasından mütevellit sağlık evimizin yeniden yapılması hem mahallemize hem de çevre mahalle ve köylere daha iyi hizmet edebilmek için şarttır.

Ayrıca mahallemizde bulunan Jandarma Karakol’da Mahallemizle birlikte 17-18 köye de hizmet vermektedir. Sağlık görevlimiz her zaman görevinin başında olup, doktorumuz haftanın bir günü hizmet vermektedir.

Muhtarım başka eklemek istediğiniz var mı?

İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının Müslüman alemine hayırlar getirmesini ve yakında kutlayacağımız Ramazan bayramının da hayırlara vesile olmasını dilemekteyim.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

YENİKARAAĞAÇ MAHALLESİ MUHTARLIĞI

TEL: 0224 6843005

GSM:0541 545 69 22

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.