Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yatırım Yapmadan Önce Mutlaka Bize Uğrayın

Gayrimenkul, İnşaat ve Emlak Müşavirliği dendiğinde Bursa'da akla gelen ilk kuruluşlardan olan "Altınay İnşaat, Emlak Müşavirliği’ne konuk olduk.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yatırım Yapmadan Önce  Mutlaka Bize Uğrayın


HABER VE FOTOĞRAFLAR.ÖZKAN YILDIRIM

 

·         Tuğrul Altunbaş kimdir, sektörde hangi çalışmaları yürütüyor? öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Babam Erdal Altunbaş'ın Isparta'nın önde gelen müteahhitlerinden olmasından dolayı çocukluğumdan beri inşaat ve şantiyelere hiç uzak olmadım. Sonrasında Uludağ Üniversitesi işletme bölümünden 2002 yılında mezun oldum. Mezuniyetten sonra, bir yıl kadar Farba Otomotiv'de, Dynacast Türkiye'de bir yıl ve Ficosa-int'de 7 sene kadar çalıştıktan sonra Amerikan Dax Endeksinde de işlem gören dünyanın sayılı kurumlarından olan Lear Corporasion' da üç yıl kadar toplam 12 yıl Dış Ticaret Uzmanlığı yaptım. Daha sonra başta da söylediğim gibi babamın da müteahhit olmasından dolayı öncelikle danışman olarak başladım, daha sonra satış projeleri ve sonrasında buralara kadar geldik.

HAKKIMIZDA

DÜRÜST, İLKELİ, GÜVENİLİR

 

Dürüst, ilkeli ve güvenilir bir firma olmayı ön planda tutarak mülkünü alan yada satan tüm müşterilerimize doğru bilgi sağlamayı kendimize düstur edindik.

·         Tuğrul Bey hangi bölgelerde çalışmalar yapıyorsunuz?

İlk başta Karacabey Havzasında başladım sonrasında babamın yetiştirdiği ahlak çerçevesinde bir çok müşterim oldu. Şimdi Afyon, Yalova, Balıkesir ve Bursa ve ilçelerinde satışını üstlendiğimiz 100.000 Dönümün üzerinde arazilerimiz bulunmaktadır.100'ün üzerinde dairemiz de müşterilerini beklemektedir.

   Ayrıca Şehrimizin tanınmış müteahhitlerinden Erdal Çetin, Ömer Serper, Çoşkun Güler, Cafer Aykan başta olmak üzere daha bir çok müteahhit ve firmalarla satış ve arazi anlaşmalarımız bulunmaktadır.

 

Tuğrul Bey Bursalı yatırımcılara tavsiyeleriniz var mı acaba?

 

Taşpınar köyü, Badırga Köyü, Hürriyet, Muratlı köyü, Karakoca, Subaşı köyü, Orhaniye Ova tarafı, Çatalağıl, Konaklı köyü taraflarında 3'ü organize sanayii bölgesi,3'ü de küçük sanayii ve 1'i de Lojistik sahası olmak üzere düşünülen, otoyolunda geçmesiyle ulaşımın kolay olacağından 2014 Aralık ayında Çevre bakanlığı, İmar ve İskân Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesince de onaylanan bölgenin 1/25.000 ölçekli planları hazırlanmıştır.

    Bu bölgeler gelişime açık olduğundan Bütün Bursalıların kapasiteleri doğrultusunda buralardan arsa veya araziler almasını şiddetle öneriyorum.

 

·         Tuğrul Bey son yıllarda konut fiyatları da, arazi fiyatları da resmen uçuşa geçti. Artış oranları da çok yüksek sizce neden?

 

ARSA VE ARAZİ VE KONUT FİYATLARI UÇUŞA GEÇTİ

Bursa'da bilhassa Nilüfer bölgesinde, Nilüfer Belediyesi’nin imarlı arsalar üretememesinden ve yaşanan problemlerden dolayı arsa fiyatları çok yükselmekte ve bu yüzdende konut fiyatları da almış başını gitmektedir.

·         Tuğrul Bey sektörde sıkıntılarınızda var bildiğim kadarı ile bilhassa da kayıt dışı işletmeler ve kişilerle ilgili, hatta kayıtlı çalışanlarda kat kat daha fazla kayıt dışı çalışanlar varmış neler söylemek istersiniz?

BURSA EMLAK MÜŞAVİRLERİ ODASI ÜYESİ OLMAYANLARA İTİBAR ETMEYİN

Odaya kayıtlı 600 işletme varken, kayıt dışı çalışan çantacı diye tabir edilen kamu emeklisi, erken emekliler, bakkallar, merdiven altı çantacılar ve böyle aşağı yukarı Bursa'da binlerce  kaçak emlakçı bulunmaktadır. Bu tür geneli itibarı ile çantacı denen emlakçılara güvenilemediği gibi yaptığı işlere ve işleyişlerine de güvenilmez.

·         Tuğrul Bey başka neler ilave etmek istersiniz?

ALTINAY İNŞAAT VE EMLAK MÜŞAVİRLİĞİNDEN YATIRIMCILARA TAVSİYELER

Durum böyle olduğu halde hala piyasada çantacılar iş yapmaktadır. Emlakçılarla iş yapacak olan kimselerin mutlaka işyerlerinde "BEMO" yani "Bursa Emlak Müşavirleri Odası" arması olup almadığını mutlaka kontrol etmesi, gerekli görürse Odayı arayarak soruşturması ve böyle bir adreste bulunan emlakçının kayıtlı olup olmadığını öğrendikten sonra onlara güvenerek iş yapabilirler. Alacakları daire, arsa ve arazileri araştırmalarını, güvendikleri emlakçılarla çalışıp bilgi alışverişinde bulunmaları resmi dairelerden bilgi alıp ondan son tasarrufta bulunmaları çok önemlidir.

 

GÜVEN ESASLI BİR SEKTÖRÜMÜZ VAR

Bütün ticaret dallarında olduğu gibi sektörümüzde de sıcak para ilişkileri ve alışveriş hareketlerinden dolayı insani değerler ve ilişkiler çok önemlidir. Ve tabi ki güven, güvenmek insanların için en önemli değerlerinden biridir. Bu güveni kötü kullanıp insanları dolandıran çantacı emlakçılarla çalışmamak. Bilinen, tanınan, güvenilen, BEMO üyesi emlakçılarla çalışılmalıdır.

BİAPORT’TA SATIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Biaport'da 74 dairenin satışını yapmaktayız. Buraya da tüm müşterilerimizi bekliyoruz.

 

 Bu güzel röportaj ve sohbet için Tuğrul Altınbaş'a ve görmediğim halde böyle bir evlat yetiştirdiği için Erdal Altıntaş'a Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürü bir borç biliriz.

 

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Altınşehir Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi Zambak Sitesi A Blok No:19 Nilüfer/BURSA

TEL: 0 224 413 11 66

GSM:0 506 500 21 65

www.altinayinsaatemlak.com

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.