Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Yaptığımız Hatalardan Ders Çıkarmalıyız’

Milliyetçi Hareket Partisi 25. Dönem Bursa Milletvekili ve Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 01:07
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 01:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Yaptığımız Hatalardan Ders Çıkarmalıyız’

Bir siyasi partinin iktidar olabilmesi için toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren projeler üretmesi gerekir diyen  Tevfik Topçu ‘Şimdi geçmişteki hataları masaya yatırıp çok hızlı bir şekilde bu hataları telafi edecek çalışmalar yapacağız’ dedi

 

HABER- FOTOĞRAF: İRFAN BİLEK



Sayın Tevfik Topçu, siz çok tecrübeli bir siyasetçisiniz. Milliyetçi Hareket Partisi sıkıntılı bir dönem yaşamakta, bu sıkıntı dönemde göreve getirildiniz. Sıkıntıların nedenlerini ve nasıl aşılacağını sormak isterim.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kamuoyunda, basında, kendi içimizde tartışılır hale gelmesinden son derece üzgünüz. Ancak şunu da biliyoruz, camiamız içerisinde mutsuz olan arkadaşlarımız var, bunları da anlıyoruz ve önemli bir kısmı da haklı. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi 47 yıllık iktidar mücadelesi veren bir harekettir. Bugün iktidarda olmalıydı veya olabilmeliydi. 1 Kasım seçimlerinde alınan sonuçlar camiamızı üzdü. Dolayısıyla bir kısım arkadaşlarımız bu üzüntülerini ifade etmeye başladılar, biz bu arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz. Ancak meselenin bir başka boyutu daha var. 47 yıldır çileli bir mücadelesi olan, şehitleri olan, gelenekleri olan bu hareketin başarısızlıkları da yine kendi içerisinde tartışılmalıydı. Milliyetçi Hareket Partisi geleneklerine aykırı olan bir imza kampanyasıyla basının önünde tartışılır hale gelmesinden dolayı üzgünüz. Ama Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’nin en güçlü ve en köklü bir partisidir. Tepki gösteren arkadaşlarımıza kırgın da değiliz. Bizlerin kırgınlığı İslam’da belirtildiği gibi 3 gün sürer. Biz bir aileyiz. Bizdeki kırgınlık, kızgınlık 3 günden fazla sürmez. Bazı çevreler buna sevinmesin. Bizim derdimiz, tasamız, sevincimiz, üzüntümüz ortaktır. Ülkücü Hareket’in kader birliği vardır. Bu da milletimizin birliği, vatanımızın bekasıdır. Mesele vatan ve bayrak olunca gerisi teferruattır. Bu sıkıntıları kısa sürede aşacağız.

YAPTIĞIMIZ HATALARDAN DERS ÇIKARMALIYIZ

Bir siyasi partinin iktidar olabilmesi için toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren projeler üretmesi gerekir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu tür projeleri vardır ve parti programına da alınmıştır. Ancak üye çalışmaları noktasında istenilen seviyede başarılı çalışmalar maalesef yapamamıştır. Biz yeni yönetim olarak üye çalışmalarımızı çok önemsiyoruz. Bu eksiğimizin benim de görev yaptığım dönemlerde de olduğunu söyleyebilirim. Bundan geçmişte görev yapan arkadaşlarıma bir gönderme yaptım anlamı çıkarılmasın. Dedim ya benim görev yaptığım dönemlerde de bu hataları yaptık. Şimdi geçmişteki hataları masaya yatırıp çok hızlı bir şekilde bu hataları telafi edecek çalışmalar yapacağız.

SİYASET İKİ YOLLA YAPILIR

Milliyetçi Hareket Partisi Türk tarihinin, kültürünün, fikrinin süzgecinden geçmiş, Türk varlığının bir temsilcisidir. Bu hareket, belli bir disipline ve geleneklerine bağlı hareket eder. Siyaset iki yolla yapılır. Birinci yolu, bir siyasi parti kurarsın, toplumun önüne anketler yapıp sunarsın, toplum ne istiyor ona bakarsın, tüzüğünü, programını buna göre yaparsın, insanların beklentilerine göre seçime gidersin. Bu siyasetin birinci yoludur. Bugün ki iktidarın da izlediği yol budur.

Biz Türk Milliyetçileri olarak diyoruz ki Türk Milleti’nin bekası Türk Milliyetçiliğinin fikriyle mümkündür. Bu ikisi çok farklı yöntemlerdir. Biz bu ikinci yolu tercih ediyoruz. Bizim diğer partilerden farkımız da budur. Çok zor bir yoldur. Geleneklerimizden taviz vermemiz mümkün değildir. Biz omurgalı duruşumuzla iktidara gelmek istiyoruz. Bu kadar şehitleri niçin veriyoruz? Bu yol çilesi olan bir yoldur. Yoksa biz şehitlerimize nasıl hesap vereceğiz. Onun için kendi çizgimizden taviz vermeden iktidara gelmenin yollarını ve çalışmalarını yapacağız.


TÜM ÜLKÜDAŞLARIMIZLA KONUŞACAĞIZ

İrfan Bey, tüm ülküdaşlarımızla ülküdaşlık hukuku içerisinde konuşacağız, tartışacağız, sorunlarımızı serbest bir şekilde dile getireceğiz. İstediğimiz tek şey kendi geleneklerimiz, göreneklerimiz ve çizgimiz içerisinde sorunlarımızı tartışmak olacaktır. Bu vesileyle size çok teşekkür ederim.

Milliyetçi Hareket Partisi 25. Dönem Bursa Milletvekili ve Bursa İl Başkanı Sayın Tevfik Topçu, bizi kırmadınız, mini bir sohbet yaptık. Başarılar diliyorum.

YENİ ATANAN MHP BURSA İL YÖNETİMİ

TEVFİK TOPÇU

ALİ OSMAN MEMİŞ

ALPASLAN İNAN

ALPER EKER

ASIM GÜZEY

AZİZ AKBAYIR

BAHA TUĞRUL BİLGİN

BELKIS KALKAN

CAHİT SAİTOĞULLARI

CAVİT BAŞ

CENGİZ EMEKSİZ

CUMHUR BAYRAM

CÜNEYT SUBİLİR

DR. MUSTAFA NARMANLI

EMİN SEYMEN

ERDOĞAN TAŞKOYAN

ERHAN YARAN

EYÜP SABRİ TATLIOĞLU

FAHRİ ÖZMEN

FATİH AKINCI

FATİH KANİ ALADAĞ

FATİH TOPRAK

FERHAT DAYSALI

H. AHMET ÖZAY

HAKAN YANIK

HAMZA ULUTAŞ

HARUN ÇOBAN

HÜSEYİN KUMRU

HÜSNÜ AYDIN

İBRAHİM SİDAR

KEMAL AYDIN

KENAN DEMİRCİ

KORKMAZ UÇAN

KURTULUŞ COŞKUN

MAHMUT TEKİNBAŞ

MEHMET AKSU

MEHMET EMİN ÖZCAMBAZ

MUHAMMET KÜRŞAT DOĞAN

MURAT DURMAZ

MURAT KABADAYI

MUSTAFA AYDIN

M. ENGİN KARGILI

MUSTAFA KÖSE

NACİ FENCİOĞLU

NAİL ŞAHAR

NECDET TUNCER

NECMETTİN CEYLAN

ONUR YAVUZ

ORHAN ÖZKAN

OSMAN BALKAN

PERİHAN ZARALI YILMAZ

RAMAZAN ÇİÇEKLİ

RECEP YILDIRIM

RIZA GÖKTÜRK

SABRİ DAVAN

SAKİN KÖSEOĞLU

SALTUK BUĞRA BAYKAL

SERKAN DABAĞCILAR

SÜLEYMAN EKİNCİOĞLU

ŞENEL ALPER

ŞİNASİ GÜL

TAMER ULUDAĞ

TAYFUN DAĞCI

TİMUR ÖZDEMİR

YUNUS GÖKÇE

YUNUS PEHLİVAN

YUSUF COŞKUN

ZEKİ BUDAK

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.