Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluabat Gölünün Kıyısında "Saklı Bir Cennet"

Uluabat Gölünün kıyısında harika doğası ve mis kokulu ortamıyla "Şehriyar Eskikaraağaç Tesisleri"nde işletme sahibi Ahmet Okumuş ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 03:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 03:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluabat Gölünün Kıyısında "Saklı Bir Cennet"

 

Uluabat Gölünün kıyısında harika doğası ve mis kokulu ortamıyla "Şehriyar Eskikaraağaç Tesisleri"nde işletme sahibi Ahmet Okumuş ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Şehriyar Eskikaraağaç Tesisleri ailelerin gelip çocuklarıyla hoşça vakit geçirebilecekleri, günbatımını izleyebileceği, doğal güzelliklerle dolu bir mekan.

 

Ahmet Bey, öncelikle tesisiniz hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?

Daha önce 10 yıl kadar Bursa Kaplıkaya'da hizmet verdiğimiz işyerimizi, müşterilerimizin talepleri doğrultusunda  Eskikaraağaç'a  Uluabat Kıyısına taşıdık. Öğle güzel bir yerdeyiz ki, aynı zamanda Avrupa Leylek Köyü olan Eskikaraağaç'la ve bu cennet doğayı müşterilerimizle buluşturmanın gururunu yaşamaktayız.

Çok güzel ahşap çalışmalarıyla doğayla tam bir uyum içerisinde tesisiniz meydana gelmiş?

Aynen doğru söylüyorsunuz. Karacabey Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan, mahallemizi Turizme açma açısından ciddi yatırımlar yapıyor ve buraya örnek proje olarak bakıyor. En iyi ve çevre dostu olan malzemelerden bu mekân meydana getirilmiştir. Mahallemizin üç tarafı gölle kaplı bir yarımada da olduğundan, uzun yürüyüş ve bisiklet yolları ile iskeleden tekne turları olan alt yapı ve ışıklandırmalarıyla sosyal tesis hüviyetindeki mekânımızı kısa bir zaman diliminde hizmete soktular.

Ahmet Bey, gerçekten cennetten bir köşe neler söylersiniz?

Gerçekten de öyle, Uluabat Gölü kenarında, Adalara karşı kahvaltı ve mangal keyfini yaşayabileceğiniz ender lokasyonlardan bir yerdeyiz. Kahvaltı ve yemeklerimizden sonra isteyen müşterilerimizin doğa yürüyüşleri yapabileceği yürüyüş yollarımızın olduğu gibi, bisiklet yolarımızda mevcuttur ve hatta yanlarında bisikleti, olmayanlar için bisikletlerimizde mevcuttur.

Ayrıca, İnsanlarımızın gelip çocuklarıyla hoşça vakit geçire bilecekleri, günbatımını izleyebileceği, doğal güzelliklerle dolu bir mekanımız bulunmaktadır.

ULUABAT GÖLÜ KENARINDA ADALARA KARŞI KAHVALTI VE ET MANGAL KEYFİ

Ahmet Bey, kahvaltılıklarınız ve çeşitleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Yöresel Anadolu Lezzetlerinden oluşan Serpme Kahvaltı Menümüz vardır.

 Ayrıca, Gruplara talep halinde açık büfe kahvaltımız da vardır.

 İlaveten, Izgara Et Mangal çeşitlerimizle günün her saatinde müşterilerimizin hizmetindeyiz.

Ahmet Bey, başka ilave etmek istedikleriniz var mı acaba?

Açıkhava Organizasyonları ile birlikte, Kına, Nişan, Yaş günü ve Düğün Organizasyonları ile müşterilerimizin hizmetinizdeyiz.

Bu sohbet tadında ki söyleşi için Ahmet Okumuş'a Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

 

 

Eski karaağaç Mahallesinin doğal güzellikleri ve Leyleklerle özdeşleşmesine gelince;

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eski Karaağaç köyüne misafir olan leylekler, renkli görüntüler oluşturuyor. Avrupa'nın 11.Türkiye'nin tek leylek köyü olma özelliği taşıyan köyde, her evin duvarında leyleklerle ilgili fotoğraflar yer alması dikkat çekiyor. Leylekleri hiç rahatsız etmeden yıllardır birlikte yaşayan köylüler, leyleklerin köylerine huzur getirdiğini söylüyor. Gözetleme kulesinden bakıldığında leylekleri rahat şekilde gözleyen turistler de leyleklerin hayatını yerinde izleme imkanı buluyor.

HACI LEYLEKLER KABE'DEN GELİYOR

  Eski Karaağaç Köyü Kadınları Çevre Koruma ve Kalkındırma Derneği Yetkilisi ise, tahrip edilen ve yıkılmak üzere olan leylek yuvalarını baştan aşağıya yenilediklerini belirterek, çatılar üzerinde olanların da daha kullanışlı olması için yuva platformları kurduklarını anlattı. "Biz leylekleri çok seviyoruz. Köyümüze ayrı renk ve neşe katıyor" dediler. "Leylekler martın ilk haftasında köyümüze misafir olmaya başlıyor. 15 Ağustos'a kadar bizim konuğumuz olurlar. 15 Ağustos'tan sonra toplanıp giderler. Hacı leylekler olarak bilindiği için bizim için kutsal hayvanlar. Leylekler bizi çok seviyor. Sevimli hayvanlar. İnsanları sevmese çatılarımızın üzerine yuva yaparlar mıydı? İnsanlarla iç içe yaşayan hayvanlar bunlar" dedi.

AVRUPA'NIN 11. LEYLEK KÖYÜ

Eski Karağaç'ın aynı zamanda Avrupa'nın leylek köylerinden bir tanesi olduğunu belirten Dernek Yetkilisi "Türkiye'de bu konuda ilkiz. Avrupa'nın 11'nci leylek köyüyüz. Yüzlerce yerli ve yabancı turisti burada ağırlıyoruz. Bu bizim için de ayrı durum oluyor. Geçen sene 11 Avrupa ülkesinden onlarca turist buraya geldi. Bu sene de Avrupa ülkelerinden ziyaretçileri ağırlamayı bekliyoruz. Dedi.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

ŞEHRİYAR ESKİKARAAĞAÇ TESİSLERİ

ESKİ KARAAĞAÇ MAHALLESİ

KARACABEY/ BURSA

GSM: 0533 469 08 08 -  0532 244 68 61

HABER FOTOĞRAF:  ÖZKAN YILDIRIM

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.