Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRKİYE'NİN ÖNCÜ TEKSTİL FİRMASI AKYILDIZLAR BRODE A.Ş.

Gürsu Organize Sanayi Bölgesinde 25 yıldır üretim yapmakta olan Türkiye'nin ileri gelen Tekstil Firmalarından " Akyıldızlar Brode A.Ş."nin genç yöneticisi Sayın Erol Akyıldız ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2016 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TÜRKİYE'NİN ÖNCÜ TEKSTİL FİRMASI AKYILDIZLAR BRODE A.Ş.

Akyıldızlar Brode A.Ş, makine parkuru ve yetkin personeli ile müşterilerden gelen istek ve talepleri; üstün, kaliteli ve zamanında üretim ile karşılamaktadır. 

Öncelikle Erol Bey, sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında Akyıldızlar Brode A.Ş.' nin kuruluşu ile ilgilide bilgi verirseniz sevinirim.

1987 yılında İsviçre'nin Altstaetten şehrinde doğdum. İlkokulun yarısını İsviçre'de, geri kalanını ülkemizde bitirdim. Sonra Anadolu Erkek Lisesinden ve ardından da Uludağ Üniversitesi, Muhasebe bölümünden mezun oldum. 1975 yılında babam Mahmut Akyıldız İsviçre'ye çalışmaya gidiyor, orada Sauren Brode makinalarının olduğu bir tekstil fabrikasında 1990 yılına kadar çalışıyor. İsviçre'de edinmiş olduğu tecrübe ve birikimlerine güvenerek Türkiye'ye dönüyor ve İnegöl'de 11.000 metrekare üzerine 100 bin metrelik aylık üretim kapasiteli ilk fabrikamızı 1991 yılında kuruyor. Daha sonra 2002 yılında fabrikamızı Gürsu Organize Sanayi Bölgesine 9 dönüm kapalı alan üzerine haftalık 400 bin metre üretim kapasiteli tesisimize geçiliyor.

Peki, Erol Bey toplam kaç personeliniz bulunmakta? İhracat yaptığınızı da biliyorum. Toplam kaç ülkeye ihracat yapmaktasınız?

Fabrikamızda 100'ün üzerinde personel çalışmaktadır. Toplam 25 ülkeye "Flowstar " ve "Flora" markalarımızla 2015 yılında 3 milyon metrelik ihracat yaptık. Bu arada İstanbul, Konya, Trabzon, Ankara ve Kayseri'de toptan satış mağazalarımız bulunmaktadır. Yurt içinde ise "Flora" markamızla satışlarımız devam etmektedir.

Kalite politikalarınız ve çalışma misyonunuzla ilgili neler söylersiniz?

Fabrikamızın tamamında kullandığımız son teknoloji makine ve ekipmanlarla desen stüdyolarımızdan itibaren başlayan üretim maceramız brode, pul ve kordone işleme makinalarımız ile yüksek kalitede üretilerek müşteriye teslim edilmesi ile son bulmaktadır.

Bununla birlikle kalite ve müşteri memnuniyetini arttırmayı da kendine bir hedef olarak belirlemesi; Akyıldızlar Brode Tekstil A.Ş.’ nin sektöründe öncü firmalardan biri olmasını sağlamıştır.

Akyıldızlar Brode’nin, dış ülkelere ihracatıyla birlikte, dünya çapında tercih edilen marka olmasını da, sahip olduğu bilgi birikimi, tecrübe, yurt dışı eğitimleri gibi yan değerleri ile edindiği dürüst ve kaliteli ürün anlayışına borçludur.

Gerçekten de çok genç bir işadamı olarak "gençlere ne tavsiye edersiniz" diye sorsam ne söylersiniz?

Gençlere en büyük tavsiyem "gençken kazanın" derim.

Sektörel sorunlarınız var mı? Varsa bizimle paylaşır mısınız?

Merdiven altı üretimler diyebilirim.

Ayrıca yetişmiş kalifiye eleman sıkıntısı, sektörümüzdeki en büyük sorunların başında gelmektedir.

Firmanızın gelecek planlarını sorsam söylersiniz?

Orta yada uzun vadede entegre bir üretim tesisi oluşturmak en büyük hedefimizdir. Yani; ham madde olarak giren ipliğin, en sonunda satışa hazır olarak çıkması diyebilirim.

Ve işin dışında bir soru. Koyu Trabzonspor taraftarı olduğunuzu görüyorum. Bu senede takım çok kötü gidiyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Bir kaç senedir bir şanssızlıktır gidiyor. İnşallah en kısa zamanda takımın kendine gelmesini beklemekteyim.

Yeni yıl da yaklaşmakta, yeni yıl dileklerinizi alabilir miyim?

Yeni yılın da zor geçeceğini tahmin ediyorum. Ama yine de herkese iş rastlığı diliyorum. Mal-mülk satmadan bir şeyler yapabiliyor ve hatta artıya geçebiliyorlarsa ne mutlu onlara diyorum.

Genç işadamı kardeşimin entegre tesis hedefine, uzun vadelere varmadan ulaşacağını içerisindeki yaşama sevincinden görmek çok zor değildi. Kendisine Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak bu hedefinde başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM

ADRES: GÜRSU ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İTFAİYE CAD. NO: 2 GÜRSU/ BURSA

TEL: (0224) 376 10 02 – 4 HAT

FAKS: (0224) 376 10 06

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.