Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Türk Hava Kurumu’nun Sahibi Halkımızdır’

Türk Hava Kurumu Genel Yönetim Kurul Üyesi Ve Yıldırım Şube Başkanı Yaşar Türk, Bursa Haber Okuyucularına 1925’ten Günümüze Kadar, Türk Hava Kurumunu Anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 00:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 00:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Türk Hava Kurumu’nun Sahibi Halkımızdır’


Amaçlarının Türk insanına en iyi hizmeti vermek olduğunu söyleyen Yaşar Türk ‘Türk gençlerini havacılıkta hem sportif hem de akademik bu işi meslek olarak yapabilmeleri için onları yetiştirmek’ dedi.

 HABER VE FOTOĞRAF: DENİZ YILDIZ

 Bursa Haber okuyucularına kendinizi tanıtır mısınız?

 Bursa’nın dağ ilçelerinden Harmancık’ta büyüdüm. Askerlikten sonra kamu görevi için 1989 yılın da Bursa’ya geldim. 26 yıllık kamu görevimi halen Bursa Valiliğinde devam ettirmekteyim. Kamu görevimin ilk yıllarında memur sendikacılığı ile tanıştım ve TÜRK BÜROSEN ’in Bursa kurucularındanım. 23 yıl aktif sendikacılık yaptım. Bu arada 1999 yılın da Türk Hava Kurumu Osmangazi şubesinin kurucularından olup, 10 yıl burada yöneticilik yaptıktan sonra istifa ettim ve 4 yıl ayrılıktan sonra, THK Genel Başkanlığının yetki vermesiyle, THK Yıldırım Şubesinin Kurucu Başkanı oldum. 6 Yıldır bu görevimi devam ettirmekteyim. 7 Ay evvelki TÜRK HAVA KURUMU Genel seçimlerinde, Ankara’da Genel Yönetim Kurul Üyeliğine seçildim, hali hazırda bu görevi de yürütmekteyim.

 -TÜRK HAVA KURUMU ‘NDA NE GİBİ FAALİYETLER YAPIYORSUNUZ?

 THK’nu Bursa’da iyi bir noktaya taşımak için öncelikle Bursa’da kurulu olan THK Şubeleri ile iyi diyaloglar içinde bulunup, ortak havacılık çalışmalarına hız veriyoruz. Bu arada sportif havacılık kulüpleri ile de zaman zaman bir araya gelip havacılık konusunda fikir alışverişinde bulunarak ortak çalışmalarda bulunuyoruz. Bunlardan bazıları, yamaç paraşütü başlangıç ve model uçak kursları açmak, 2 metre planör yarışmaların düzenlenmesi, r/c sertifikasyon kursları, milli eğitime bağlı öğretmenlerimizle model uçak rehber öğretmen kursları açmak, Askeri Hava Lisesi öğrencilerimize model uçak kursları açmak ve yarışmaları düzenlemek, yamaç paraşütü hedef yarışmaları yapmak, milli eğitime bağlı okullarımızda öğrencilere model uçak kursları açarak havacılığı sevdirmek ve onları Türk Hava Kurumu’nun eğitim tesislerine göndererek, oralarda seçecek oldukları branşlara göre eğitim almalarını sağlamaktır.


 -TÜRK HAVA KURUMUNUN AMACI NEDİR?

 Buna benzer sosyal projelerde de görev alarak kurumun tanıtımında katkı sağlamak için THK Yıldırım Şubesi olarak var gücümüzle çalışmaktayız. Amacımız Türk insanına en iyi hizmeti vermek, Türk gençlerini havacılıkta hem sportif hem de akademik bu işi meslek olarak yapabilmeleri için onları yetiştirmek. Ayrıca bu gençleri THK üniversitesi ile tanışmalarını sağlayıp, ülkemizde gelişen havacılığa pilot hizmetleri mühendislik hizmetleri teknik hizmetler, yer ve kabin hizmetlerini akademik olarak yetiştirmek için şube olarak çalışmaktayız.

 -THK’NIN GELİR KAYNAKLARI NELERDİR?

 Türk hava kurumu devletten beş kuruş katkı almamaktadır.

Tüm kurban derisi, fitre, zekat gelirleri, vatandaşlarımızın bağışları ile ayakta kalan bir kurumdur. Gelirleri ile de ormanların yanmaması için yangın söndürme uçakları ile ülkesine katkı sağlayan bir kurumdur. Hava helikopter ambulansları ile de ülke insanının hastanelere gece ve gündüz yetiştirilmesine katkı sağlamaktadır.


TÜRK HAVA KURUMUNA verdiğiniz fitre, zekat ve kurban derisi bağışlarıyla ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızda çıkan yangınlara, orman ve Su işleri bakanlığımızın bünyesinde görev yapan THK’ nın yangın söndürme uçakları ile müdahale edilmektedir.

Cumhuriyetin İlk yıllarında ‘’İstikbal Göklerdedir’’ özdeyişiyle Atatürk havacılığa çok önem vermiştir. Gelinen noktaya baktığımızda, havacılık bir ülkenin savunması ve uzay bilimleri açısından çok önemli bir sektör haline gelmiştir.

 

 -TÜRK HAVA KURUMU’ NDA BAŞKA NE GİBİ EĞİTİMLER VERİLİYOR?

THK kapıları herkese açık bir eğitim yuvasıdır. Konusunda uzman eğitici personelimiz, sportif havacılığın çeşitli branşlarında Türk Silahlı Kuvvetleri personeline eğitimler verir. Küçük yaştan itibaren bu yuvaya giren çocuklarımız model uçak yapımını öğrenir. Gözünü dahi kırpmadan düşman topraklarına giren ve hedeflerini tam 12’ den vuran, kahraman pilotlarımızın birçoğunun eğitim gördüğü bu kurslarda vatan ve havacılık sevgisi de aşılanır. Kurslar, başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza açık ve ücretsizdir. Ayrıca, sağlık bakanlığımız tarafından verilen hava ambulans hizmetinde THK helikopteri kullanılmaktadır. Hasta, yaralı ve organ bekleyen vatandaşlarımıza hava ulaşım desteği verilmektedir.

-TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Türkiye’nin ilk ve tek dünyanın 37. Havacılık ve Uzay Üniversitesi olan TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTE’ sinde, 2011 yılından bu yana gençlerimiz uzmanlık gerektiren havacılık alanlarında eğitim görüyor, geleceğin uçak ve uzay mühendisleri Üniversitemizde yetişiyor. THK Uçuş Akademisi tarafından 2015 yılında yapılan protokolle Türk Hava Yollarının Pilotaj ihtiyacı için gerekli olan eğitim, uzman eğitmenlerimiz tarafından veriliyor.

-GENÇLERİN EĞİTİMİ İÇİN HERHANGİ BİR ÜCRET TALEBİNDE BULUNUYOR MUSUNUZ?

Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerimize, sportif havacılığın tüm branşlarında ücretsiz eğitim veriliyor. Konaklama ve kurs için gençlerimiz hiçbir ücret ödemiyor. Halkımızın verdiği destekler çığ gibi büyüyor, bu desteklerle, gençlerimizin havacılık disiplini ile vatanına bağlı, değerlerine sahip çıkan gençler olarak yetişmesine katkı sağlıyorsunuz.


-TÜRK HAVA KURUMUNA VATANDAŞLAR NASIL ULAŞABİLİR?

Şubelerimize bekliyoruz. Türk Hava Kurumu’ nun Türkiye genelinde 400 den fazla şubesi vardır. Bu şubeler aracılığıyla, en büyük şehirlerimizden en küçük ilçelerimize kadar havacılık sevgisi bir dalga gibi yayılır. Şubelerimiz tüm halkımıza açıktır! Çünkü TÜRK HAVA KURUMU’ NUN SAHİBİ HALKIMIZDIR. Size en yakın şubeye giderek THK ve Havacılık konusunda merak ettiklerinizi sorabilir, kurslarımıza nasıl katılacağınız konusunda bilgi alabilirsiniz.

-BÖYLESİNE AKTİF VE İDEALİST OLMANIZDAN DOLAYI TEBRİK EDERİM, BURCUNUZU MERAK ETTİM.

Boğa burcuyum. Özelliklerini fazla bilmesem de burçların insan karakterlerine yansıdığı kanısındayım.

-Boğa lider burçlarımızdan. Yönetici gezegeniniz olan Venüs, sizleri şans, yaşama sevinci ve güzelliklerle donatır. Kararlarında sabit olup, çok sık fikir değiştirmez. Uyumlu, çalışkan ağır bir görüntüye sahiptir. Dostlarına üst düzeyde yardımcı olur ve değer verir. Boğa burcu insanlarının hayattaki duruşu güvene dayanır, toprak grubunun güveni ve asaleti onlarda toplanmıştır.

Bursa Haber okuyucularına ve bana değerli vaktinizden ayırdığınız için teşekkür ederim.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.