Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Turizme Hizmet Bütün İnsanlığa Hizmettir’

İnsanlığa hizmet etmek amacıyla kurulmuş olan Asens Turizm Şirketi sahibi Nurhan Erdal sektöre dair merak edilenleri ve başarı hikayesini Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 00:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 00:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Turizme Hizmet Bütün İnsanlığa Hizmettir’

Asens Turizm Şirketi, çok büyük firma olmamasına rağmen, önce Bursa’ya sonra Türkiye’ye daha sonra yurtdışına açılarak bütün insanlığa hizmet vermeyi ve bu çizgide çalışmalarını, önemli projelerini tek tek hayata geçirerek emin adımlarla hedeflemekteler.

 

HABER- FOTOĞRAF: İRFAN BİLEK

 

Sayın Nurhan Erdal’ı tanıyalım.

Nurhan Erdal, 1979’da Samsun’da doğdu. Bursa’ya çocuk yaşta gelen Nurhan Bey, ilk, orta, lise eğitimini Bursa’da yapmıştır. Çok iyi bir Bursasporlu olan Nurhan Bey, Samsunspor’u da çok sevdiğini belirtiyor ve Samsunspor’a da zaafı olduğunu belirtiyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Nurhan Erdal, turizm sektörünün içinde büyüdüğünü, 27 yıl emek verdiğini ve baba mesleği olduğunu ilave ediyor.

TURİZM DEYİNCE NE ANLAYALIM

İrfan Bey, bu sorduğunuz büyük resmi görmek ve yorumlamak olur. Konu o kadar geniş ki sadece bu soruyu anlatmaya kalkarsak gazetenizin bütün sayfaları yetmez. Ben konu başlıklarını sayayım. Başta ulaşım sorununu kesin ve standardı yüksek bir şekilde çözeceksiniz. Bu karayolu, havayolu, denizyolu gibi… Hizmetleri yani lojistiğin dünya standartlarında veya ona yakın seri yerlerde sizde standardınızı yükselteceksiniz. Bunun yanında konaklama tesislerinizin sayısını arttırarak ve kalite standardını yükselteceksiniz. Bunların yanında yemek kültürü çok önem arz ediyor. Bunların yanında turizme bizim gibi seyahat ve turlar ile hizmet veren firmalara büyük önem ve görev düşüyor. Güler yüzlü, bilgili, en önemlisi güvenilir insan olmanız bütün dünya insanlığına hizmet ettiğinizi bunu yaparken de ülkenizi temsil ettiğinizi unutmayacaksınız.

GEZİ TURLARI DÜZENLİYORUZ

Biz öncelikle Bursa’ya gelen yerli ve yabancı turistleri kentimizin tarihi ve turistik yerlerini gezdiriyoruz. Tabii ki çok iyi rehberler eşliğinde bu işi yapıyoruz. Yurtdışından gelen turistleri havaalanından alıp konaklama yapacakları otellere, kongre merkezlerine götürüyoruz. Yine bu misafirleri geri dönüşlerinde tekrar havaalanlarına veya istedikleri noktalara götürüyoruz. Uludağ, Oylat, Misi Köyü, Bursa Sayitabat Şelalesi, Ağlayan Çınar, İnkaya Tarihi Çınar, Cumalıkızık gibi tarihi yerlerimizi gezdiriyoruz. Bunların yanında Ulucami, Emirsultan Camii, Yeşil Camii ve Türbesi, Muradiye Külliyesi, İznik Kalesi, Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, bunların yanında hanlarımız, hamamlarımız, teleferik gibi daha sayabileceğim çok tarihi ve turistik zengin kültürümüzü tanıtıyor ve rehberler eşliğinde gezdiriyoruz. Bursa öyle çok güzelliği bünyesinde barındırır ki gezip görmek için hangi birinden başlayacağınızı şaşırırsınız. Her köşesi başka bir sürprizle karşılayan Yeşil Bursa’nın güzelliklerine yakından şahit oldukça ona daha çok bağlanıyorsunuz. Yurtdışı gezilerimiz oluyor. Ama başka turizm hizmeti veren firmalarla birlikte bu organizasyonları ortaklaşa yapıyoruz. ASENS TURİZM olarak kendi hedeflerimiz de var, bu çalışmaları da yürütmekteyiz. Umuyorum kısa bir süre sonra yurtdışı programlarımızı da hayata geçireceğiz. Bizim en büyük hedefimiz Avrupa turları düzenlemek. Ayda bir kere, 21 Avrupa ülkesine tur düzenlemek istiyoruz. Bunu yaparsak ki böyle bir çalışmamız var bu da Türkiye’de biri ilk olacak. Bu konudaki fizibilite çalışmamız bitmiş durumda.


TÜRKİYE TURLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Başta Karadeniz turları, İstanbul, Anakara, İzmir, Konya, Kapadokya, Safranbolu, Afyon ve daha birçok tarihi-turistik şehirlerimize turlarımız oluyor. Bunların yanında terörden kaynaklanan sıkıntılı bölgelerimiz var, Mardin, Urfa, Antep gibi şehirlerimize de çok sık gidemiyoruz. Bu bölgelerimizin esnafı  da çok büyük sıkıntı içerisinde. Bu durum ülkemize de çok büyük zarar veriyor. Bir an önce bu terör belasından kurtulmamız gerekiyor. Bölge insanının da mutlaka buna katkıda bulunması gerekiyor diye düşünüyorum. Turizm firmaları zaman zaman birbirimizi rakip gibi görsek de birbirimize her zaman ihtiyacımız oluyor. Ortaklaşa çalıştığımız zamanlar küçümsenemeyecek kadar çoktur.

TURİZMDE KAÇAK ÇALIŞANA ENGEL OLUNMALIDIR

Turizme en büyük darbeyi kaçak çalışan firmalar, şahıslar vuruyor. Bu şahıslar hiçbir vergi vermediği gibi çok büyük yanlışlar da yapıyorlar. Bunların yaptığı yanlışlar, kötü intibalar bizim gibi firmalara da kötü örnek oluyorlar. Bunların ilgililer tarafından kesinlikle kontrol edilmesi gerekiyor. Bu şahıslar bir araç kiralıyor, bir Arapça bilen bir Suriyeli yanına alıyor ve Arap turist kafileleri ikna ederek kayıt dışı birkaç yeri dolaştırıyor, bu olaylardan gelen turist de şikayetci oluyor, zaman zaman dolandırılan turistler de oluyor. Bu da dediğim gibi sektöre ve bizlere zarar veriyor.

Sayın Nurhan Erdal, son olarak ne söylemek istersiniz?

Bacasız fabrika dediğimiz turizme sahip çıkılması ve desteklenmesi gerekir. Devletimiz son zamanlarda turizmi desteklediği programlar, projeler hayata geçiriyor. Ama mahalli idarelerin turizme en büyük hizmeti turizm sektöründeki firmaları desteklemesi gerekir. Bizim gibi firmalar her türlü belgeyi düzenliyor ama belediye araçlarından bu tür belgeler istenmiyor. Bu da çok büyük bir haksız rekabet oluşturuyor. Bunun da büyük bir sıkıntı yarattığını düşünüyorum. Belediyeler turizme hizmet etmek istiyorsa sektördeki firmaları desteklemelidir. Ben bu vesile ile herkese çok teşekkür ediyorum. Bursa Haber’e ve size de bizlere geniş yer verdiğini için ayrıyeten sizlere de çok teşekkür ediyorum.

Yaptığımız bu sohbette firma sahibi Nurhan Erdal Bey ve Oktay Koyuncuoğlu birlikte cevaplandırmışlardır. Her ikisine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.


İLETİŞİM

Adres: Hamitler Mah. Hakimiyet Cad. No:2/1 Osmangazi/BURSA

Tel & Faks: 0 224 243 83 84 Gsm: 0 546 554 54 54

www.asensturizm.com

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.