Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Teröre hayır kardeşliğe evet'

Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Karaçin gündeme dair ve genel çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Teröre hayır kardeşliğe evet'

Gıda Yardımları, yakacak yardımları, ödenememiş yakıt faturaları, Ramazan erzakları dağıtımında olsun derneğimizin sadece hemşerilerimize değil, Bursa'da yaşayan bütün Bursalılara yardım etmeye çalışıyoruz diyen İbrahim Karaçin ‘Yine ihtiyaç sahibi öğrencilerimize, Elazığ'dan Uludağ Üniversitesine eğitim için gelen hemşerilerimize ve diğer bütün başarılı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize de burs vermeye çalışıyoruz ‘ dedi.

Başkanım, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Tabiki,1961 Elazığ-Merkez, Çağlar Köyü doğumluyum.1976 yılında Bursa'ya yerleştik. Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesinden 1985 yılında mezun oldum. Evliyim, 1 erkek ve 2 kız çocuğu sahibiyim. Önceleri özel sektörde Mali Müşavirlik yaptıktan sonra 1989 yılından itibaren kendi büromda mali müşavirlik yapmaktayım. 1979-1981 yılları arasında İstanbul Millet Gazetesinde bir dönem muhabirlik yaptığımı da belirtmek isterim.

1974 yılında kurulmuş olan Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği'ne 2002 yılında yapılan Genel Kurulunda başkan seçildim ve halen bu görevi sürdürmekteyim.

Peki Başkanım yaşanan son terör olayları ile ilgili neler söylemek istersin?

Şok olduk. Hem ülkemiz hem de şehrimiz açısından üzüntü verici bir olay. Kınıyoruz. Ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemiz çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor, halkımızın bu sıkıntılı süreçten geçerken sükûnetlerini bozmamalarını, provokasyonlara uymamaları, halkı sokağa dökmek isteyen mihraklara meydan vermemeleri gereklidir. Devletimizin gerekli tedbirleri alacağından ve sorumluları bulup çıkaracaklarından eminiz. Ayrıştırıcı hareket ve açıklamalardan kaçınılmalıdır. Elazığ halkı daima milliyetçi, vatanını milletini sever ve bağrına basar, bu terör eyleminde niçin Elazığ’ın seçilmiş olması da çok önemli. Yetkililerin bu konuyu araştırarak bulacağından hiç kuşkumuz yok. Güneydoğuda teröre müsaade etmemiş olmasından dolayı Elazığ terörün içine çekilmek isteniyor olabilir. Halkımız bu oyuna gelmeyecektir. Halkımız daima güvenlik kuvvetlerine yardımcı olmuş, kucak açmıştır.

Genel olarak ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor.15 Temmuzda yaşanan olaylara çok üzüldük, daha o olayların yarasını sarmadan, bu Elazığ saldırısıyla daha da üzüldük. Son dönemde yaşanan olaylarda gördük ki "Türkün Türk'ten başka dostu yoktur".

Biz sivil toplum kuruluşu olarak terörün daima karşısındayız. Kendimizi Kolluk kuvvetlerinin yerine koyarak değil, onlara yardımcı olarak destek olmalıyız. Bazı STK'lar gibi kendilerini Güvenlik Kuvvetlerinin yerine koymalarını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Halkımızı daima sükûnete davet edeceğiz. İnşallah bu sıkıntılı süreçten en kısa zamanda çıkacağız.

Başkanım, İsterseniz birazda çalışmalarınız, hizmetlerinizle ilgili okuyucularımızı aydınlatır mısınız?

Daha 3 ay önce taşınmış olduğumuz yeni lokal mülkiyeti de kendimize aittir. Resmi olarak 150'nin üzerinde olan kongre üyemiz bulunmaktadır. Takriben 1500 hemşerimizin iletişim bilgileri bizde olmak suretiyle iletişim halindeyiz. Bursa'da aşağı yukarı 30000 civarında Elazığ'lı hemşerimiz bulunmaktadır. Gemlik'te 3000, M.K.Paşa ve Orhaneli'nde de takriben 1000'er hemşerimiz bulunmaktadır.

Kültürel Çalışmalarımız olarak Sonbaharda Eylül ayı gibi başlayıp, Nisanda biten Kürsü başı Programını her 15 günde bir dernek binasında yapıyoruz. Bayanlar için her ayın ilk cumartesi günleri saat 11:00'den akşam 18:00'e kadar bütün gün onlara ait oluyor, hem eğleniyorlar, hem sohbet ediyorlar, hem de planlanan işleri ile ilgili çalışmalar yapıyorlar.

Senede bir sefer Elazığ'a hasret gecesi düzenleyerek, Elazığlı sanatçılar Mustafa Keser, Fatih Kısaparmak, Bülent Sertaç gibi sanatçılarımızı davet ediyoruz.

Başkanım sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili ne tür çalışmalarınız var?

İhtiyaç sahibi ailelerin tespitlerinde olsun, onları ziyaret etmeleriyle olsun kadın kollarımız çok aktif olarak çalışmaktadırlar.  Gıda Yardımları hususunda olsun, Yakacak yardımları hususunda olsun, ödenememiş yakıt faturaları konusunda olsun, Ramazan erzakları dağıtımında olsun derneğimizin sadece hemşerilerimize değil, Bursa'da yaşayan bütün Bursalılara yardım etmeye çalışıyoruz.

Yine ihtiyaç sahibi öğrencilerimize, Elazığ'dan Uludağ Üniversitesine eğitim için gelen hemşerilerimize ve diğer bütün başarılı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize de burs vermeye çalışıyoruz. Belediyeye gelerek yardım isteyen vatandaşlarımıza, belediye çalışanlarının hemşerilerimizi bize yönlendirmelerini duyduğumuzda hem gururlanıyor, hem de sorumluluğumuzun daha da arttığının farkındayız. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, Elazığ'ımızın güzel tatlarından olan ve en kalitelisinin yine Elazığ-Ulukale Köyünde yetiştiği kurutulmuş dutumuzdan tatmaya bütün vatandaşlarımızı lokalimize bekliyoruz.

Elazığ'daki Terör Saldırısını şiddetle kınıyoruz:

Aziz Milletimiz,

Birlikte ve Kardeşçe Yaşama irademizi, Kardeşliğimizi ve huzurumuzu hedef alan, Elazığ’da Yapılan, daha önce Ülkemizin çeşitli kentlerinde yapılan bu tür saldırı ve terör eylemlerini nefret ve şiddetle kınıyoruz.

Maalesef, Ülkemizin sıkıntılarla mücadele ettiği bu süreçte Elazığ’ımızda üzüntü verici bir saldırı gerçekleştirilmiş, birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüz ’ün üzerinde vatandaşımız yaralanmıştır.

Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Yaralı hemşerilerimize acil şifalar diliyoruz.

Bu sıkıntılı güleri hep birlikte birlik ve beraberliğimizi bozmadan inşallah atlatacağız. Elazığ’da yaşanan olayları provoke etmek isteyenler olacaktır. Sabırlı ve sağduyulu olmalıyız. Mülki İdarenin açıklamalarını iyi takip etmeliyiz, kargaşaya meydan vermemeliyiz. Acımız büyük, ancak, gelecek için sabrımız daha büyük olmalı.

Şehit ailelerinin acısını yürekten paylaşıyoruz. Şehitlerimiz Elazığ’ımızın birer parçasıydı maalesef kopardılar.

Biz onları hiç unutmayacağız.

Şu hiç unutulmamalı Tarihin hiçbir döneminde Elazığ bugüne kadar hiçbir zaman Teröre ve Vatan Hainlerine Prim vermemiştir, bundan sonrada vermeyecektir.

BURSA ELAZIĞ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ADINA

BAŞKAN İBRAHİM KARAÇİN


Her sene Haziranın ilk pazarı Kirazlıyayla'da Peynirli Ekmek pikniği düzenliyoruz ve bu etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz.


İLETİŞİM BİLGİLERİ:

KOĞUKÇINAR MAHALLESİ

DR.SADIK AHMET CADDESİ

KANLICEVİZ SOKAK NO:1

OSMANGAZİ/BURSA

GSM:0 532 425 41 48

 

HABER-FOTOĞRAF:ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.