Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekstilde 40 yıllık tecrübe

Dokuma makineleri elektronik jakar makineleri ve malzemeleri satışı yapan Emir Tekstil yetkilisi Emir Taşgül tekstil sektörüne dair merak edilenleri Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekstilde 40 yıllık tecrübe

1978 tarihinden bu yana sektörde olduğunu belirten Emir Taşgül ‘İlkokuldan bu yana sektörün içerisindeyim. Baba mesleğini devam ettirmekteyiz. Senelerdir bu işi yapıyoruz ve insanlara yıllardır güven verdiğimiz için kişiler ve firmalar bizi tercih ediyor’ diye belirtti.

‘TÜRKİYE’NİN HER YERİNE ÜRÜN GÖNDERİRİZ’

Türkiye genelinde  çalıştıklarını ifade eden Emir Taşgül talep geldiği takdirde yurt dışına dahi ürün gönderebileceklerini belirtirken şu an hali hazırda Türkiye'nin dört bir tarafına ve yurt dışına  kargo ile ürün gönderiyoruz ifadesini kullandı.

GEÇMİŞTEN BUGÜNE DOKUMA TEZGÂHLARI

Dokunmuş kumaşların M.Ö. 6500 yılında kullanıldığına dair arkeolojik buluntuların mevcut olması, iki iplik sistemiyle tekstil yüzeyi oluşturma metodu olan dokumacılığın günümüzden en az 8000 yıl kadar önceleri de bilindiği ortaya koymaktadır. Neolitik taş derine ait olan ve karbonlaşmış halde bulunan bu eski dokuma kumaşlara yurdumuzda yapılan kazılarda da rastlanmıştır. Anadolu’nun dışında Kıbrıs, Girit Adaları’nda ve Yunanistan’da da yaklaşık M.Ö. 5500 yıllarından başlayarak dokuma ile ilgili buluntular ele geçmiştir. Görüldüğü gibi dokumayla ilgili en erken buluntular bazı belirsizlikler olsa da Anadolu’da ele geçmiştir. Bu buluntulara dayanarak dokumacılık teknolojisinin Anadolu’da ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN TARİHİ

Örtünmek; insanoğlunun var olmaya başladığı günden bu yana değişmeyen en büyük ihtiyaçlarından birisidir. Arkeolojik kazılar, neolitik çağdan kumaş benzeri malzeme kalıntılarını kanıtlamakta, Anadolu’nun çeşitli yörelerinde birkaç bin yıldan beri günümüze ulaşan kaya kabartmaları o çağların insanını alımlı bir şekilde bezenmiş olarak sergilemektedir. İnsanoğlunun topluluk halinde yaşama sürecinde gerek ahlaksal açıdan, gerek doğal şartlarına adapte olabilme açısından örtünme ihtiyacını hissetmiştir. Bu olguyla birlikte ortaya çıkan tekstil kavramı; insanların beğenilme ve güzel görünme isteklerini karşılamak için gelişmek zorunda kalmış ve bir sektör haline gelmiştir. Bugünün dokuma kavramına günümüzden beş bin yıl önce eski Mısır, Mezopotamya ve Anadolu medeniyetlerinde rastlanmaktadır. Kavram o zamandan bu zamana hiç değişmemiştir, değişen tek şey atkı atma tekniği ve hızıdır.

Önceler yerel ihtiyaçlar için üretilen tekstil mamulleri, Anadolu ve İran halılarının ve kilimlerinin Avrupa’ya satışı ile tekstil ticareti uluslararası bir boyut kazanmıştır.

Gittikçe artan insan nüfusu ve insanların giyimde çeşitlilik isteği sonucu gelişen teknoloji ile birlikte, tekstil sektöründe makineleşme sürecine girmiş ve bugün ki insan emeğinin gittikçe azaldığı makinelerin neredeyse insanın yapabileceği bütün işleri yapabilen robotlar haline geldiği duruma gelmiştir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

DUAÇINARI MAH.

KARLIDAĞ CAD.

NO:107/A-B YILDIRIM/BURSA

TEL: 0 224 364 88 82

www.emirtekstilmakinalari.com


HABER- FOTOĞRAF: ERDEM BERK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.