Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKSTİL VE BRODE'DE BURSA'NIN LOKOMOTİFİ

Gürsu Organize Sanayi Bölgesindeki, Bursa'da sektörünün öncü kuruluşlarından olan "Gönder Brode" nin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abuzer Gönder ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2016 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2016 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TEKSTİL VE BRODE'DE BURSA'NIN LOKOMOTİFİ

Türkiye çapında, adını kanıtlamış bir firma olan Gönder Brode herkese eşit bir şekilde kaliteli mal sunuyor.

Öncelikle, Abuzer Bey sizi tanıyabilir miyiz?

1976 Adıyaman doğumluyum. Çocukluk yıllarımdan itibaren herkes doktor, pilot, öğretmen olmak isterken ben daima "tacir" olmak isterdim ve şükürler olsun ki oldum. Biz altı kardeştik ve en küçükleri de benim. 1963 yılında babam Mahmut Gönder tarafından "Gönder Manifatura" adıyla kurulan ilk işletmemiz, 1982 yılında "Gönder Tekstil "adını aldı. Daha sonra 2004 yılında ben  "Gönder Brode" olarak değişik bir kulvar açtım ve halen üretim ve hizmetlerimize devam etmekteyim.

Peki, Abuzer Bey işletmenizde toplam kaç personel çalışmakta ve kapalı alan büyüklüğünüz ne kadar acaba? Öğrenebilir miyiz?

70-75 civarı personelimizle, toplam 2500 metrekare kapalı alanda üretimlerimize devam etmekteyiz.

Burada ne tür üretimler yapıyorsunuz?

İç ve dış giyim

Nevresim

Perde

Üretimi yapmaktayız.

GÖNDER BRODE KALİTEDİR

Kaliteli üretim çalışmalarınız hakkında neler söylemek istersiniz?

Biz Türkiye çapında, adımızı kanıtlamış bir firmayız, yaptığımız en ucuz ürünü bile, kaliteli yapmaya çalışmamız olmazsa olmazımızdır. En küçük firmaları, en büyük firma olarak görerek, herkese eşit bir şekilde en üst kalitede mal sunarız.

Peki, Abuzer Bey genelde her sektörde olduğu gibi sizin sektörünüzde de sıkıntılarınız oluyor mu?

Sektörel sorunlarımız olarak, en başta pazar sıkıntısı diyebilirim. Sonrasında da devlet teşvikine dayalı olarak alan darlığı diyebilirim. Bu darlık iki çeşittir. İlki imalatta ki darlık, ikincisi ise iş gücünde ki darlık, yani kalifiye eleman sıkıntısı diyebilirim. Hükümetlerin tekstilcinin, iş adamlarının önünü açmaması en büyük sıkıntımız. Tekstil ve inşaat sektörü, Türkiye'nin ana iş kolları ve bunlara mutlaka eşitlik ölçüsü çerçevesinde destek verilmesi gerekmektedir.

Örneğin;

Kayseri'ye, Bolu'ya, Düzce'ye verilen teşvikler Bursa'da bizlerin belini bükmektedir. Kısacası şehir, bölge çapında teşviklerin olmaması, olacaksa yurt çapında olmasını beklemekteyiz.

Gelecek planlamalarınız hakkında bizlere neler söylersiniz?

İlk etapta Türkiye'de göstermiş olduğumuz performansı, markalaşarak uluslararası çapta da gösterebilmek. Hedefimiz bu diyebilirim.

Yeni yıl temennileriniz neler acaba?

Temennim, siyasi ve ekonomik gidişatın tamamen Türkiye lehine dönüp, kısa vadede dünyanın en ileri gelen ülke ekonomisine sahip olmasıdır. Buna bizlerin de bir katkısı olması bizi çok fazla mutlu edecektir.

"Gönder Brode" nin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abuzer Gönder' in bu içten dileklerine katılmamak mümkün değil diyor ve bundan sonraki çalışmalarında ve projelerinde Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM

ADRES: GÜSAB KURTULUŞ MAHALLESİ DR. SADIK AHMET CADDESİ NO:5-7 GÜRSU/BURSA

TEL-FAKS: (0224) 215 26 61

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.