Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatil Köyü Konforunda Öz-El Yaşlı Konuk Evi

Bursa'nın eski Belediye Başkanı Özgen Keskin açmış olduğu Öz-El Yaşlı Konuk Evi’nin hikayesini ve çalışmalarını Bursa haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 00:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 00:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tatil Köyü Konforunda Öz-El Yaşlı Konuk Evi

Öz-El Yaşlı Konuk Evi’nde sürekli ömür boyu kalan yatılıların olduğunu söyleyen Özgen Keskin ‘kısa süreli kalanlara da açığız, evde bakım ünitemiz de vardır’ dedi.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

 

  Başkanım, öncelikle nasılsınız, iki dönem başkanlıktan sonra şimdi neler yapıyorsunuz?

Günlerim yine dolu dolu geçiyor diyebilirim. Bursa’da, Türkiye’de ve Avrupa'daki etkinliklere katılıyorum. Daha on gün önce Doğu Avrupa Belediyeler Birliği'nin(NALAS)'ın 2 dönem başkanlığını yapmıştım.  Piriştin’daki birlik toplantısına Türk dünyası yüksek istişare kurulu üyesi olarak Prof. Dr Salih Aynural ile beraber katıldık, Pendik ve Gemlik Belediye Başkanları ile istişare ettik.

       Yine 27-30 Nisan Erzurum Kitap Fuarında 26.eserim  "Mühür" ün imza gününe katılarak gelen okuyucularımın kitaplarını imzaladım. Daha çok üniversite öğrencilerinin katıldığı "Nasıl yazar olunur" adıyla bir söyleşi yaptım. İlaveten ilk üç kitabımı Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü, Erzurum Belediye Başkanı ve Erzurum Valileri için imzaladım. Bursa'da da çeşitli etkinlikler, cenazeler ve toplantılara da katılmaktayım. Erzurum'dan dönüşte son dakika da yetişmiş olduğum G.Saray maçında şeref tribünündeki yerimi aldım. Çok iyi oynamış olduğumuz halde maalesef beraberlikle yetinmek zorunda kaldık, fakat gelecek sene yeni stadımızla beraber çok daha güzel başarılara ulaşacağımızdan şüphem yok.


"Yaşlı Konuk Evi" işletmek ne zaman ve nasıl aklınıza geldi?

Yıldırım Huzur Sarayı sakinlerinden emekli astsubay Halil Gürdaş'ın ailecek bayramda elini öpmeye gittiğimizde başkanım Huzur Sarayı kapanıyor bizi sokakta koma başkanım demişti onun için bizde hanımla birlikte emekli ikramiyelerimizi birleştirerek bu binayı kiraladık. Hatta buranın sahibi başkanım yıllarca başkanlık yaptınız burayı kiralamayalım size satalım diye bize teklifte bulundu. Bizde bizim o kadar paramız yok ancak kiralayabiliriz dedim. Bir hayli tadilat ve düzenlemelerle hizmet verilir hale getirdik.

Neden Bademli?

Bademli havasında iyot oranı çok iyi, Uludağ ile denizin tam ortasında kaldığından, yaşlılar için çok iyi geliyor.

Seçkin insanlarının oturduğu bir bölge olmasından ve Bademli halkının konuklarımıza çok iyi davranarak ziyaretlerine gelmeleri, bizlerin Bademli ‘yi seçmemizin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtladı.


Niçin yaşlılarımız sizi seçmeli?

 24 saat yaşlılarımızın başında Doktor, Hemşire, Yaşlı bakım Teknikeri, aşçısından kuaförüne sürekli 24 saat ilgi gösteriyorlar. Büyük Huzurevlerindeki gibi karavana yemeği vermek istemedik "Tatil Konforunda Ev Sıcaklığında "konseptiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Porselen tabaklarla yemek servislerimizi yapıyoruz, kesinlikle karavana ve tabldot vermiyoruz. Tüm görevlilerimiz kendi alanlarında profesyonel kişilerdir. Yemeklerini ister kendi odalarında isterse salona inerler, ya da "Akranım Kafe" ye gelirler ve yaşıtları ile sohbet, muhabbet ederek arkadaş, kardeş oluyorlar.

3 ana yemeğimize ilaveten 3 ara öğünümüz vardır ve yemek takvimini de kendim dizayn ettim.

 

 

 

PERSONELLERİMİZ VE GÖREVLERİ

Özgen KESKİN Kurucu

Melahat KESKİN Kurucu Vekili

Ayşegül TURGUT Genel Koordinatör  (Yaşlı Bakım Teknikeri)

Fatma SARI                Müdür   (Sosyal Çalışmacı)

Dr.Ahmet  MERT       Doktorumuz (Osmangazi Hastanesi Anlaşmalı Hastanemiz)

Leyla NEBİ                  Hemşiremiz

Gizem GÖL                 Hemşiremiz

Muzafferi YILDIRIM Yaşlı Bakım Teknisyeni

Nurdan AVCI               Aşçımız

Hacer YILDIZ              Temizlik Görevlimiz

Abdullah Güler Kuaförümüz                         Personelimizle Konuklarımıza hizmet sunmaktayız.

Başkanım ne tür hizmetler vermektesiniz?

Sürekli ömür boyu kalan yatılılarımız olduğu gibi, Günübirlik, kısa süreli kalanlara da açığız, evde bakım ünitemiz de vardır. Hobi bahçelerimizde sebze ve çiçek ağırlıklı üretim yapıyoruz. Ayrıca Hobi Atölyemizde bulunmaktadır.

Ücretleriniz nasıl acaba?  

Ücretlerimiz makul düzeydedir.

Gece gündüz evde bakım ücretiyle aynı seviyededir. Evde 2 maaş verirken, yemek, ev kirası, sigorta, elektrik ,su, gaz v.s olduğu halde biz de çok daha altındadır. Ayrıca evde bakımlarda tam profesyonel ve anında sağlık hizmetleri olmadığı aşikârdır. Bizde ise daima 7/24 profesyonel sağlık hizmetlerimizde mevcuttur. Yatalak ve Alzheimer konuklarımız olduğu gibi dinç konuklarımızda mevcuttur.

Yüzme Havuzumuz, Tenis Kortumuz ve yürüyüş yollarımızla yaşlılarımıza en mükemmel hizmeti sunmak için elimizden gelen bütün olanakları kullanmaktayız.

Bütün Bursalı hemşerilerime selam eder mutluluklar dilerim.

Bu güzel röportaj maksadı ile Bademli 'deki Malikâne benzeri Konuk Evlerinde Bizleri Misafir eden Özgen Keskin'e ve değerli, güler yüzlü Personellerine içten ve sıcak davranışlarından ötürü Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

EĞİTİM CADDESİ

NO:21   BADEMLİ/BURSA

 GSM: 0 530 498 24 24 


 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.