Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Mekan, Sıcak Ve Nezih Bir Ortam

Konak Kafe, yolu Apolyont Han’a düşenler için mutlaka uğranması gereken bir mola noktası.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihi Mekan, Sıcak  Ve Nezih Bir Ortam

 

İşletmeci Mustafa Şekeoğlu, “Müşterilerimize sunduğumuz birçok ürünümüz var ama kendi yaptığımız nane yapraklı özel limonatamızı burada söylemeden edemeyeceğim” dedi.

 

HABER-FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM

 

Cumhuriyet Caddesinin hemen başında 18.Yüzyıldan kalma  Tarihi Apolyont Han'ının içinde bulunan sıcak ve nezih bir ortamda bulunan "Konak Kafe"  sahibi Sevcan Şekeroğlu ile cafe işletmesinde annesine yardımcı olan Mustafa Şekeroğlu ile olan söyleşimize başlıyoruz.

HAKKIMIZDA

1997 yılında Bulgaristan'dan geldikten sonra,bir süre bir firmada çalışan çalışan Sevcan Şekeroğlu, 2008 yılında restore edildikten sonra yanan ve sonrasında yine restore edilen 18.Yüzyıldan kalma tarihi Apolyont Hanında anlaşmalarını yaparak Cafe açtı. Konak Kafe, hizmet kalitesi ve güzel çeşitleriyle kısa zamanda müşterilerinin gönlünde taht kurdu.

·         Mustafa Bey sizi tanıyabilir miyiz ?

   1986 yılında Bulgaristan'da doğduktan sonra ailemle beraber 1997 yılında Bursa'ya geldik.2014 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldum.8 yıl kadar İstanbul'da Organizasyon ve Etkinlik çalışmaları yaptıktan sonra son 7 aydır annemle beraber Konak Cafe'yi işletmekteyiz.


·         Sevcan  Hanım ,müşterileriniz niçin sizi seçiyorlar?

Merkezi bir yerde olması ile birlikte tarihi bir akustiği olması Cafe'mizi cazip kılıyor. Ayrıca Kozahan tarafında daha çok gençlerin gittiği mekanlar olduğundan, bizim buraya da daha çok sakin olmasından dolayı kafa dinlemeye geliyorlar .Unutmamak gerekir ki 8 yıldır hizmet vermemizden dolayı  müdavimlerimiz ve devamlı konuklarımızla ve en önemlisi kaliteden ödün vermeden hizmetlerimize devam etmekteyiz.

·         Mustafa Bey, kahve çeşitleriniz hakkında bizlere bilgi verebilir misiniz?

   Türk Kahvesi ve Sütlü Kahveler haricinde makina kahvelerimizde vardır, Expresso ile yapılan diğer kahve türevlerimiz var. Latte Kahve, soğuk çeşitlerimiz olarak eislatte gelebiliyor. Kendi yaptığımız Nane Yapraklı özel Limonatamızı burada söylemeden edemeyeceğim. Bilhassa yazın müşterilerimiz Limonatamıza yoğun ilgi gösteriyorlar.


·         Sevcan Hanım ,gördüğüm kadarıyla müşterilerinizle aranızda özel bir bağ var ne dersiniz?

 Tabi ki sekiz yıldır birçok müşterimizle arkadaş olduk , dost olduk birbirilerimizi tanıdığımız gibi çarşıda olsun ,yolda olsun her gördüğümüzde sıcak ilişkilerimiz devam ediyor ve yıllar ilerledikçe çok daha güzelleşiyor, onlara buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

Türk kahvesi çeşitlerimiz;

Türk Kahvesi

Sütlü Türk Kahvesi

Menengiç Kahveci

Damla Sakız Kahvesi

Bademli kahve

Karamelli Kahve

Çikolatalı Kahve

 

·         Sevcan Hanım çay çeşitleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

 

   Demleme Çayımızın yanı sıra, bitki çayı ve meyve çaylarımızı kuru çaylardan ve kurutulmuş meyve aromalarından yapıyoruz. Konak Special çayımızı kendimiz harmanlayarak müşterilerimize sunuyoruz. Ayrıca yine Kış Çayımızı da yine özel olarak hazırladığımız bir çaydır.

Diğer çay çeşitlerimiz;

·         Ihlamur

·         Ballı Ihlamur

·         Adaçayı

·         Yeşil Çay

·         Papatya

·         Nane Limon

·         Kuşburnu

·         Elmaçayı

 

Vitamin bar içeceklerimiz;

·         Limonata (Nane Yapraklı)

·         Sıkma Portakal Suyu

·         Atom(Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt)  Mevsimine Göre Değişiyor.

 

·         Aperatif yiyecekleriniz neler acaba?

  

Makarna, Mantı, Tost, Gözleme Çeşitlerimiz var

Makarnalarımız; Ton Balıklı Makarnamız ,Kremalı Makarnamız,4 Peynirli Soslu Makarnamız vardır.

Sade ve sarımsaklı Mantı Çeşitlerimiz vardır. Konak Kahvaltımız da mevcut olup sınırsız çayımızda kahvaltımızda mevcuttur.

·         Fiyatlarınızdan da bize bilgi verebilir misiniz?

 

   Kahvelerimiz  6 ila 8 TL arası.

   Çaylarımız 2,5 ila 7 TL arasındadır.

   Ayrıca 9 Kahve içip verilen kartlarımız tamamlandığında, müşterilerimiz istedikleri herhangi bir kahveyi ücretsiz yudumlayabilmektedirler. Bu da bizim değerli müşterilerimize verdiğimiz armağanımızdır. Dış mekanda bazı düzenlemeler yaparak yüzümüzü yenileyeceğiz. Şunu da belirtmeliyim ki şartların oluşması durumunda AVM’ lerin birinde şubemizi de açabiliriz.

Her zaman en kaliteli ürünleri kullanarak siz değerli müşterilerimize en kaliteli hizmeti vermenin biliciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

 

Bu güzel söyleşi için Sevcan Hanım ve Oğlu Mustafa Beye  Bursa Haber Gazetesi ailesi olarak teşekkür eder,  bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileriz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Şehreküstü Mah. Cumhuriyet Cad. Apolyont Han (Zafer Plaza Yanı) Osmangazi/BURSA

Tel: 0 224 221 38 11 Gsm:0 533 337 06 71


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.