Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tapu-Takip-Miras Deyip Geçmeyin!

Pervin Esgin, yılların tecrübesiyle tapu-takip ve danışmanlık hizmeti veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tapu-Takip-Miras Deyip Geçmeyin!

 

Yapılan işin mutlaka gaüvene dayalı bir hizmet olduğunun altını çizen Esgin, “Her ailede bir avukata nasıl ihtiyaç  oluyorsa, aynı şekilde her evde bir tapu danışmanın olması gerekmektedir” diyor.

 


HABER VE FOTOĞRAF: ERDEM BERK

 

Sayın Pervin Esgin, bize kendinizden bahseder misiniz?

1958 Kars doğumluyum, aslen Azeri kökenliyim. 1965 yılında Bursa'ya geldim 15 senedir bu sektörün içerisindeyim. 1981 yılında babam Adil Salduz tarafından kurulan şirketi şu anda ben devam ettirmekteyim. Yılların bilgi ve birikimi ile bugüne kadar müşterilerimizin yüzünü güldürmeyi başardık bundan sonra aynı hassasiyetle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

DÜRÜSTLÜK ÖNEMLİ OLGU

“İnsanlar sizi neden tercih ediyor” sorumuza Pervin Esgin “Biz Bursa'nın en ciddi ve en büyük firmaları ile çalışmaktayız. Bunun en büyük nedeni ise bilgi birikimimizin yanı sıra dürüstlüğe vermiş olduğumuz önem. Dürüstlük çok önemli bir olgudur” cevabını verdi. Ayrıca Pervin Hanım, “Her ailede bir avukata nasıl ihtiyaç  oluyorsa, aynı şekilde her evde bir tapu danışmanın olması gerekmektedir” dedi.


Yasal miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras Hukuku’nun önemli problemlerinden biri de mirasçılar arasında paylaşımın ne şekilde yapılacağıdır. Burada dıştan bakınca oldukça karışık görünen miras payları aslında oldukça basit bir mantığa sahiptir.

Miras bırakanın altsoyu yani çocukları ve torunları mirastan eşit pay sahibidirler. Eğer miras bırakanın çocuklarından kendisinden önce ölen var ise onun yerine halefiyet yolu ile çocukları alır. Yani ortadan 3 çocuğu ve kendisinden önce ölen 4. Çocuğundan kalan bir torunu var ise 3 çocuk ve torun mirastan eşit oranda pay alırlar.

Miras bırakanın anne ve babasının mirasçı olabilmesi altsoyunun bulunmaması gerekir. Altsoyu bulunmayan miras bırakanın annesi ve babası kendisine mirasçı olabilir. Miras bırakanın anne ve babası da mirastan eşit pay sahibidir. Onlar arasında da miras bırakandan önce ölen var ise ölenin yerini de her derece halefiyet yoluyla altsoyu alır.

Miras bırakanın büyük anne ve büyük babasının mirasçılığı ise ancak anne ve baba ile altsoyun hayatta olmadığı halde mümkündür. Büyük anne ve büyük babanın vefatında ise yine halefiyet yoluyla altsoy mirasçı olur.


Evlilik dışı doğan çocuk ile miras bırakan arasında yasal soy bağı kurulmuş ise mirasçılığı yasal mirasçılar gibi devam eder. Evlilik dışı doğan çocuklar da aynı evlilik içinde doğmuş gibi mirastan pay alırlar.

Genel miras paylarının tamamının belirlenmesinde en önemli faktör miras bırakanın eşinin sağ kalıp kalmadığıdır. Sağ kalan eş miras bırakanın çocukları ve torunları ile birlikte mirasçı olursa mirasın ¼ ünü alır. Sağ kalan eş miras bırakanın annesi ve babası ile birlikte mirasçı olursa mirasın ½ sini alır. Miras bırakanın büyük anne ve büyük babası ve onların altsoyu ile mirasçı olursa eğer sağ kalan eş mirasın ¾ ünü alır.

Genel bilgileri verdikten sonra örneklerle açıklamaya çalışalım. Vefat eden kimsenin sağ kalan eşi, 1 çocuğu ve annesi-babası bulunuyorsa mirasın ¼ ünü sağ kalan eş ¾ ünü ise çocuğu alır. Miras bırakanın altsoyu bulunduğu için annesi ve babası mirastan pay alamaz.

Başka bir örnekte de miras bırakanın eşinin, annesinin ve kardeşinin sağ kaldığını varsayalım. Sağ kalan eş mirasın yarısını alır. Kalan mirasın yarısı miras bırakanın annesine kalan yarısı da miras bırakanın kardeşine kalır. Oranları belirtirsek mirasın ½ si sağ kalan eşe, ¼ ü annesine ve son ¼ ü ise kardeşine kalır.

Tapu danışmanlığı hizmetiniz nedir?

Tapu danışmanlığı hizmetlerimiz arasında gayrimenkulün kayıtlı olduğu kütük ile tescile dayalı tüm belgelerin ve resmi senetlerin incelemeleri yapılmaktadır. Pervin Esgin Danışmanlığın düzenleyeceği raporlarda mevcut kayıt durumunuz ile hak ve yasaların sonuçları yer alacaktır.

İMAR DURUMU İNCELENMESİ;


Gayrimenkulün kadastro, pafta ve tapu kaydı incelenmeleri yapılmaktadır.
Tüm farklılıklar müşterilerimize rapor olarak sunulmakta ve tüm işlemler incelemeye alınmaktadır.


HAKKIMIZDA

Emlak-Tapu işlemleri hakkında bilgi almak ve işlemlerinizi ivedilikle çözüm garantisiyle profesyonel olarak sizi hiç yormadan sonuçlandırıyoruz.

1980 senesinden beri, eski Bursa tapu müdürlüğü yapmış babamdan edinmiş olduğum mesleki ve profesyonel iş takibi tecrübesiyle ve iş sonuçlandırması ile müşterilerimizden %100 memnuniyet aldığımız bir şirkettir. Bin den fazla vekâlet ve referansla 35 senedir hizmetinizdeyiz.

MİSYONUMUZ 


- Biz dayanışma içinde çalışıp çağdaş, girişimci ve mükemmeli hedefleyenlerdeniz.
– Büyük işler başarmak için ,insanüstü değil birlikte ve yan yana olmak gerekir. Biz buna dayanışma diyoruz.
– Yaşama bir şeyler katmak sorumluluk duymak demektir. Biz buna çağdaşlık diyoruz.
– Başarılı insanlar genellikle, en küçük işleri bile titizlikle yapabilme yeteneğine sahip olanlardır. Biz buna mükemmeli hedeflemek diyoruz.
– Ve her zaman başarının BEN değil BİZ ile geldiğine inanıyoruz. Biz buna takım çalışması diyoruz.

VİZYONUMUZ 


- Müşterilerimiz ile ve çalışanlarımız ile karşılıklı saygıyı, itibarı ve hoşgörüyü, her zaman ve her şartta muhafaza etmek.
– Yapacağımız ticari planlamalar ile yeni müşteriler kazanıp, onlara daima ürün ve hizmet kalitemizi sunarak, pazarın lider markası olmak.
– Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, hizmet ve ürünler sunarak kalite anlayışımızı devam ettirmek.

 

Adres: Demirtaşpaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Ersöz İşhanı 86/ 13
Osmangazi /Bursa


Telefon: 0224 223 72 18
Gsm 0532 545 31 01


 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.