Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şık Giyinmek Sanattır

Betül Önder ve Bahriye Uzunoğlu ile keyifli bir söyleşi yaptık. Bu sorunun cevabını da aradık: Neden B2B?

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şık Giyinmek Sanattır


“Aslında bu ismi koyarken çok da düşünmedik.  b2b hem bebek ve bayan giyim sattığımız için bebek ve bayan kelimelerinin baş harfleri, aynı zamanda da bizim isimlerimizin baş harfleridir. “

 

 


HABER VE FOTOĞRAF:ERDEM BERK

Betül Önder ve Bahriye Uzunoğlu, B2B Stil Moda’yı anlattı:

“Elbette biz ilk hedefimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız ilk iş yerimiz tuna caddesinde idi ve orada kiradaydık ve şuanda bu açılışı yaptığımız iş yerini satın alarak bu hedefimizi gerçekleştirmiş olduk sıradaki hedefimiz ise franchise bayilikleri vermek ve kendi bayiliklerimizi açmak umarım bunu da en kısa sürede gerçekleştireceğiz.”

İNSANLAR NEDEN SİZİ TERCİH EDİYORLAR

“Müşterilerimizin bizi tercih etmesindeki en büyük etken öncelikle farklı ürünler ve tarzımızın farklı olması ve hatta bize gelen misafirlerimiz bu ürünleri nereden buluyorsunuz diye sormaktalar ve internet üzerinden satışlarımız oldukça fazla ve kapıda ödeme seçeneği sunarak tüm Türkiye ve çeşitli Avrupa ülkelerine ürün gönderebiliyoruz…

Barınma beslenme ve giyim insanların temel gereksinimidir. Giyinmeye duyulan gereksinimin eski çağlarda insanların vücutlarını doğanın etkilerinden koruma düşüncesinden doğmuştur. Dünyada insanlar dışında bütün canlıların dış etkenlerden korunması için değişik korunma etkenlere sahiptirler. Örneğin Ayılarda Post olduğu gibi.


İnsanların güzel görünme ve dikkatleri üzerine çekme arzu ve istekleri daha iyi ve daha güzeli arama çabaları ile iyi giyim deyimi ortaya çıkmıştır. Daha iyi ve güzeli arama duygusu yıpranan eskiyen giysinin yerine aynısını değil de farklısını edinme isteği ile moda olayı başlamıştır. 

İnsanoğlu örtünmek değil de giyinmek istediği anda belki de bilinçsizce de olsa moda kavramını yaratmış oluyordu aslın da moda da amaç giysinin ille de yararlı ve gerekli olması değil farklı olmasıdır. Yani temel de ısınmak veya korunmak için modaya ihtiyacımız yoktur. Ama insanoğlunun güzel ve çekici olmaya kişiliğine ve stiline giydiği şeylerle belirtmeye olan ihtiyacını moda karşılar.

Toplumlar arasında farklılık gösteren  kendilerini beğendirme  dürtüsüyle  bize göre ilginç gelebilecek davranışlar sergilemekteler  buna  birkaç  örnek;

 Tayland’daki Padaung kabilesinin güzel göründüğünü düşünerek uzun boyunlu olabilmek için  boyunlarına, burunlarına ve kulaklarına taktıkları kalın halkalar… Bu davranışı Afrika da bulunan belli başlı kabilelerde sürdürmekte hatta dudaklarına da çapı 25 cm.yi bulan daire plakalar takmaktalar ne kadar geniş olursa o kadar önemli ve güzel göründüğü düşünülmektedir.


Çinlilerin küçük ayaklı olabilmek için ayaklarına 6 yaşından itibaren hiç çıkarmadıkları, ‘altın lotus’  adı verdikleri küçük çarıklar giyinmeleri, buda aynı sebeplerden dolayı yapılmakta, beğenilmek ve beğendirmek….

Fransızların bellerini ince göstermek için taktıkları korseler, korsajlar ve kalçalarını büyük göstermek içinde jüponların altına, kalçalarını dik tutacak küçük yastıklar geçirmeleri beğendirme dürtüsüyle oluşan moda akımıdır 15. yüzyıldan   günümüze birçok kez değişime uğramıştır.

Moda genelde sanayi sonrası çağa özgü bir olgu olarak düşünülse de gerçekte çok eskilere dayanır. İnsanların yaşama tanıklık eden belgeler ve kalıntılar yaşamın bir moda sergisine benzediğini göstermektedir.”

HAKKIMIZDA

“Bu işe başlarken şuan ki zamanı hiç hayal etmemiştik. Amacımız sadece çocuklarımız için her yerde olmayan,  fakat bir o kadar da şık kıyafetler bulmaktı.   
 Kasım 2012 de sosyal paylaşım sitesinde çok güzel ürünler paylaşan bir profil dikkatimizi çekti. Beğendiğimiz birkaç  ürünü sipariş verdik. Fakat ürünlerin çok geç gelmesi ve bedenlerinin istediğimiz bedenlerle alakasız olması bizi ister istemez bu işin içine çekti. 
 Sipariş verdiğimiz kişiden günlerce yazdığımız sorulara cevap alamayışımız da bu sürecin içinde bizim bu işte nasıl davranmamız gerektiğini de bize öğretti.
 Online alışveriş sitelerinde yer alan canlı yardım butonlarının çoğu maalesef ya mesai saatleri içerisinde ya da sanal hazır cevap olarak sorularınıza karşılık veriyor. Bu durum bizdeyse neredeyse her an cevap alabilme imkânına dönüşmüş durumda. Hem de kanlı canlı ve samimi.

En çok hoşunuza giden ve bizimde hoşumuza giden özelliğimizse; kendimize almayacağımız hiçbir ürünü mağazamızın içine sokmuyoruz. Evet  bu bizim için biraz zor oluyor ama sonucunda aldığımız müşteri memnuniyetinin kanıtı olan bizlere gönderdiğiniz fotoğraflar, bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.
      Sizlere; farklı her yerde bulamayacağınız ,ceplerinize uygun ,daha çabuk samimi ve doğru cevap alabileceğiniz bir hizmet sunuyoruz ve sunacağız. 
         Birde uzunca bir süre işimizi home Office olarak yürüttük. Taki canım ablamın bize ortaklık teklif etmesine kadar 2 çocukla birlikte bizim bir mağaza açmamız hayaldi. Maddi ve manevi bu güzel ortaklıkla B2B'yi (Betül Bahriye) oluşturduk. Bu hayalimizi de ablamın sayesinde gerçeğe dönüştürdük.
      Aslında kısaca; ŞIK GİYİNMEK SANATTIR.
       Bunu da size; "STİL B2B MODA" sunar.”


VİZYON

Günümüz alışverişlerinin ihtiyaçtan uzaklaşıp farklılığın arandığının farkındayız. Sizin için sürekli farklı ürünleri araştırıp  bulup sizlerle daha çabuk buluşturmaya devam edeceğiz.

MİSYON

Bu işe başladığımız andan itibaren tarz ve  her yerde bulunamayacak ürünleri sizler için bulduk. Bu ürünleri de sizlerle buluşturabilmek için sabah , akşam gece demeden sorularınıza cevap olmaya çalıştık , çalışmaya da devam edeceğiz. İçimizdeki amatör ruhu kaybetmeyip aynı heyecanla sizleri farklılaştıracağız.

 

ADRES

Millet Mahallesi Ova Sok. Yeşil Kent Sitesi D Blok No:22/D Yıldırım/ BURSA

www.stilb2bmoda.com.tr

GSM: 0535 787 58 29

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.