Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıfırdan başlayıp bugüne gelen bir başarı öyküsü: Kahraman Tekstil

Gömlek kumaşı imalatı ve ev tekstili üzerine aile şirketi olarak hizmet veren baba-oğul Ali Kahraman ve Mehmet Ali Kahraman, değişik konseptlerde üretim yapmak amacıyla fuarlara da katılıyor ve Kahraman Tekstil’i daha da ileri götürecek adımları birlikte planlıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 01:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 01:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sıfırdan başlayıp bugüne gelen bir başarı öyküsü: Kahraman Tekstil

 

 

ALİ KAHRAMAN VE MEHMET ALİ KAHRAMAN KİMDİR?

Mehmet Ali Kahraman 1994 doğumlu olup askerden geldikten sonra yani ortalama olarak 2-3 aydır, babası Ali Kahraman’ın 1990 yılında kurduğu Kahraman Tekstil’de ortak olarak çalışma hayatına başlamış. Aslında Bulgaristan göçmeni olan ailenin oğlu M. Ali Kahraman Bursa doğumlu.  Ali Kahraman 1962 Bulgaristan Cebel doğumlu olup 3 çocuklu bir evin aile babası. 6 yaşında Bursa’ya turist olarak gelip sonra da yerleşmişlerdir.  1 bavulla her şeye sıfırdan başlamıştır. 1985 yılında meslek hayatına çırak olarak başlayıp usta olarak devam etti. Dokuma tezgâhını tek başına söküp tekrar birleştiren Türkiye’de 4 insan vardır ve bunlardan biri de Ali Kahraman’dır. Bursaspor Genel Kurul üyesi, BALGÖÇ (Cebelliler Derneği ve Balkan Göçmenleri Federasyonu) ve BTSO üyesidir.


EN BAŞTAN EN SONA

1990 yılında Ali Kahraman ve Hamdi Arıkan ile beraber 1 makine ile şirketi kurup fason işlere dayanarak işi büyütmüş ve şimdiki hale gelmişlerdir. Bu gelişim ve büyümede kesinlikle kredi kullanmadıklarını bunun da gurur verici olduğunu vurguladılar. Geçen yıllarda tezgazların çoğalımıyla beraber ve Enişteleri olan Hamdi Arıkan başka işlere yönelmesiyle beraber ortaklıktan ayrılmıştır..

SEKTÖRDEKİ SIKINTILAR

 

 İplik fiyatının ani iniş ve çıkışları ona göre fiyatları ister istemez değiştiriyor. Durum böyle olunca da uzayan vadeler can sıkıcı boyutlara geliyor ve maliyet artıyor. Bunların yanı sıra eleman eksikliğinin de sektörde büyük oluşu olumsuzluklara yol açıyor.

‘’Teknik eleman sıkıntısını’’ dile getiren Kahraman, sanatkâr nesilin olmadığını, çalışan kitle kısmının mesleğe ilgisizliğinden ötürü usta kadronun eksik ya da niteliksiz olduğunu dile getirirken çırak bulmanın da güç olduğunu vurguladı. Meslekte okul okumaktan ziyade görerek uygulayarak öğrenmenin önemini anlatırken, bölüm mezunlarının sadece kitaplara ve ezberlerine dayalı olarak iş bildiğinin altını çizerek, “Ancak asıl önemli olan şey, uygulamalı olarak makine kullanımı ve iş bilirliktir’’ dedi.

Mesleğin en büyük sıkıntılarından birinin yoğun rekabet ortamı olduğunu dile getiren Kahraman, asgari ücret ve sigorta primlerinin artışına dayalı olarak  işçilik ücreti ve 13-14 aya kadar uzayan vadeler sebebiyle maliyette zorlandıkları söyledi.


ÇALIŞMA SİSTEMİ

Kahraman, toplam 25 eleman, 24 makineyle, 3 vardiyayla çalıştıklarını, makineler için her vardiyada dokumada 2 olmak üzere toplam 6 işçi ve 3 usta olduğunu açıkladı.

Şirket ortağı Mehmet Ali Kahraman sabah saat 08.00 civarında iş yerini kendi açtığı ve saat 00:00 ile 01:00 sularında kendi kapattığını ve gün boyunca şirkette olduğunu vurguladı. Aynı zamanda da 5 yıldır ev tekstili üzerine çalıştıklarını söyledi. Koltuk örtüsü imalatını oturma grubu olarak  giydirmesini yapıyorlar. Bunu da direk toptancılara değil perakendecilere uygun fiyattan verip hem sürümden kazanıp hem de müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyorlar.

İç Anadolu, Akdeniz, batı Karadeniz, Çanakkale bölgelerinde satış ve sipariş için gezen profesyonel kadrolarının olduğunu, ancak bu alanda da çok fazla rekabet eden şirket sayısının olduğunu açıklayan Mehmet Ali Kahraman, Colins, Mavi Jeans, Lewis gibi firmalara konsept firmalar aracılığıyla satış yaptıklarını da ekledi. Aynı zamanda da yurt dışına ihracat yaptıklarını belirtti.  2 depo ve 1 ana merkezle sektörde öncü isimler arasında yer alıyor.

HAYVANCILIK

Orhaneli’nde çiftliklerinin olduğunu ve orada hayvancılıkla da ilgilendiklerini söylerken hayvancılığa 1 keçi almakla başladıklarını açıkladı. ‘’1 keçi aldık 12 keçi hediye ettiler’’ diyerek çiftliklerinde 500’e yakın küçükbaş hayvan ve 1000 civarında da tavuk olduğunu söyledi.  

ŞAHSİ HEDEF GELECEKTEKİ BENLİK

 Mehmet Ali Kahraman şirketin yanı sıra Bursaspor Genel Kurul üyesi olduğunu ve ve hedefinin 5-10 yıl içinde Bursaspor yönetiminde yer almak olduğunu da açıkladı. Kahraman’ın yönetimdeki idolü ise Bursaspor’un eski başkanlarından Levent Kızıl.

HEDEFLERİ

 Her şeyin başında gömlek kumaşında bir Bursa markası olmayı hedefliyorlar. Fuarlara ürettikleri ev tekstil ürünleriyle katılmayı planladıklarını da belirttiler. Ev tekstilini de genişletme odaklı projeleri de bulunuyor. Fabrika alma aşamasında olduklarının da altını çizerek büyüme ve gelişme yolunda hızla ilerliyorlar.

KALİTE İÇİN BİZİ TERCİH EDİN…


HABER VE FOTOĞRAF:AYSEN ISPARTA-AYŞEGÜL SEVGİ


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.