Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyyar Satıcılıktan 6 Şubeli İşletmeye Ulaşan Başarı Hikayesi

Seyyar satıcılıktan 6 şubeli işletmeye ulaşan Gürkaynak sahibi Halil Gürkaynak başarı hikayesini Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Seyyar Satıcılıktan 6 Şubeli İşletmeye Ulaşan Başarı Hikayesi

Çalışmadan duramadığını ve pazar günleri bile çalıştığını dile getiren Halil Gürkaynak ‘Evde kaldığım zaman rahatsız oluyorum. Tabii ki tatil yapmak gerektiği zaman yapılıyor.  Mesela sene de iki üç defa Avrupa ülkelerine gidiyorum’ dedi.

HABER VE FOTOĞRAF: ERDEM BERK

 

Bize önce kendinizi ve daha sonra hikâyenizi anlatır mısınız?

Elbette öncelikle Hoşgeldiniz. 1953 yılında Denizli'de doğdum evli ve bir çocuk babasıyım üç tane torunum var .İş hayatına girecek olursak 1974 yılında Kayhan’da 50 TL'ye saat satarak Ticaret hayatına başladım. 1980 yılında ufak bir dükkan aldım Kayhan’da. Burada televizyonda buzdolabı satmaya başladık işimde hırslıydım başkası 50 TL kar ederken ben sadece 5 TL kar ederdim. Ben de kitle toptan alıp çok az Karlı bir biçimde ürünleri satardım. O dönemlerde bu kesin yakında batar diyorlardı benim için fakat 1990 yılında 4 katlı bir yer aldım ve şube oluşturdum. 1992 yılında şuanda bulunduğumuz merkez binayı  yani dördüncü şubemi açmış oldum. Şuan toplam olarak 6 tane şubem var 2 tanesini Nilüfer’de yeni şube Yeşilyayla bir ay sonra açılmak üzere  inşallah.


Peki, kendiniz aktif olarak çalışıyor musunuz?

Kesinlikle evet ben çalışmadan duramam her sabah saat sekizi beş geçe dükkanı açarım ve akşam dokuzu beş geçe kendim kapatırım yani işçiden önce işyerine gidip işçiden sonra çıkarım.

Gençlere tavsiyeleriniz nedir peki?

Gençlere öncelikli tavsiyem çok çalışmaları. Tabii bunun yanında dürüst olmadan kesinlikle olmaz. İnsanoğlu hayatta sallanır salınır ama dürüst olduğu takdirde kesinlikle yere düşmez. Ben her zaman söylüyorum el gözüyle dünya görülmez kesinlikle işlerinde başarılı olmak istiyorlarsa Dürüst çalışmak zorundalar ve işlerine hakim olmalılar. Mesela ben her hafta iş yerinde bütün şubelerinde sayımlar yapıyorum. İşini sevmeyen eşini sevmez eşini sevmeyen ailesini sevmez ailesini sevmeyenler ülkesini sevmez. Hayattaki en büyük başarıya çalışma ile ulaşabilirsiniz eve bir gün boş gidersiniz iki gün boş gidersiniz üç gün boş gidersiniz dördüncü Gün eliniz boş gittiğinizde hanımınız bile size kör müsün topal mısın Neden ekmek getirmiyorsun der Bu yüzden gençlere nasihatim çok çalışmak çok çalışmak çok çalışmak.


Peki, kendinize vakit ayırıyor musunuz mesela tatil yapar mısınız?

Ben her gün çalışıyorum. Pazar günleri bile çalışmaktayım, zaten çalışmadan duramam. Evde kaldığım zaman rahatsız oluyorum. Tabii ki tatil yapmak Gerektiği zaman yapılıyor.  Mesela sene de iki üç defa Avrupa ülkelerine gidiyorum.
Bu sene Profilo Amerika'ya gönderiyor en fazla satışı Biz yaptığımız için dünyanın pek çok ülkesinde böylelikle Gezmiş oldum zaten.

Sosyal sorumluluk projelerine destek veriyor musunuz?

Ben önce her zaman ilk çalışan personeli düşünüyorum önce işçileri fazlasıyla doyurmak gerekir her Kurban Bayramı'nda çalışan bütün personellerime kurban alırım her sene Ramazan’da erzak paketi alırım. Benim bu kadar sektörde büyümemde kaliteli personel ile çalışmanın çok büyük avantajı olmuştur O yüzden önce kendi personellerime değer veririm.

Hedefiniz nedir?

Hedefim 20 kişiye ekmek veriyorsam 25 kişiye 30 kişiye çıkarmak ve ülkem için faydalı olmak.

Ülke demişken şu an sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz  Bursa'da da yakın zamanda bir patlama oldu Bu konuyla alakalı görüştünüz neler?

Biz Çanakkale ruhu taşıyan bir milletin torunlarıyız. Dünya’da bu kadar güzel başka bir ülke yok bu yapılan ahlaksız girişimler kesinlikle başarılı olamayacaktır. Tabi Bunların hepsi dış mihrakların bir oyunudur. Çanakkale Savaşı'nda karşı Komutanlığı'nda dediği gibi bu Türkler Savaş yapmıyorlar  adeta ölüme koşuyorlar demişlerdir.   Ben ülkem için dükkanlarımı vermeye hazırım elimden her şeyim gitsin ama Vatanım kalsın bugüne kadar pek çok ülke gezdim İtalya, Almanya, uzak doğu ülkeleri, Bankok ve oralarda gördüm ki başka Türkiye yok. O yüzden hep beraber tekyekun olmaya devam edip bu Güzel ülkemizi art niyetli insanlara bırakmaya devam edeceğiz.


Halil Bey güzel Sohbetiniz için size teşekkür ederim özellikle gençlerin tavsiyelerinize uyması dileklerimle iyi çalışmalar dilerim.

Geldiğiniz için ben teşekkür ederim bütün Bursa Haber Ailesini ve sizi yaptığınız güzel çalışmalardan ötürü kutlamak isterim Saygılarımla

HALİL GÜRKAYNAK

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.