Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevdikleriniz İçin Uğurcan Kuyumculuğu Seçin

Kuyumculuk sektörünün en iyilerinden olan Uğurcan Kuyumculuk sahibi Şükrü Budulgan sektöre dair merak edilenleri Bursa Haber’e anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 04:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 05:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sevdikleriniz İçin Uğurcan Kuyumculuğu Seçin

Bizim düşük kaliteli malımız yoktur diyen Şükrü Budulgan ‘ Bizim sattığımız ürünlerin tamamı sertifikalı ürünlerdir. Bursa’da belli bir müşterimiz var, bu müşterimiz bize oldukça güveniyor, bu güveni sarsamazsınız. Bu meslekte güven oldukça önemlidir’ dedi.

 

 

HABER-FOTOĞRAF: İRFAN BİLEK

 

Hakkında

Kuyumculuk sanatı, değerli değersiz metal ve metal olmayan hammaddeleri işlemek suretiyle sanat eseri yapmaya yönelik faaliyetlerin tümüne denir. Mesleki beceri alelade bir nesneyi bir mücevhere dönüştürür. Güzel, alımlı her takı kullanıldığı zaman seyredene haz duygusu ve ilgi uyandırır. Kuyumculukta kıymetli metaller has hallerinde kullanılmazlar. Bunun nedeni ürünün maliyetini düşürmek değil, has metallerin işlenmeye uygun olmamasıdır. Ayar dediğimiz şeye gelince, kıymetli metalin ağırlığı ve alaşımın toplam ağırlığı birincisine has (saf) adı verilirken, ikincisine toplam denir. Eğer bu iki ağırlığı birbirine bölersek milyemi (ayarı) elde etmiş oluruz. Diğer bir ifadeyle milyem has ağırlığın toplam ağırlığına oranıdır. Milyem binler ile ifade edilir. Has altın 1000/1000 milyemdir 24 ayar karşılığıdır. 750/1000 18 ayar, 585/1000 milyem 14 ayar karşılığıdır. Günümüz Türkiye’sinde dünyada 136 ülkeye altın ihracatı yapılmaktadır. Türkiye’de 1milyar dolar ihracat yapan Türk kuyumculuk sektörünün önündeki hedefler büyük. Dünya vitrinlerinde Türk malı ziynet eşyası ve takısını görmek mümkündür. Kuyumcular inandı, yatırım yaptı ve başarıyor. Bunlardan birisi de Uğurcan Kuyumculuk. Sahibi Şükrü Budulgan Bey ile sohbetimize başlayalım.

Sayın Şükrü Budulgan, sizi tanıyabilir miyiz?

Şükrü Budulgan: Ben doğuştan beri baba mesleği olan kuyumculuk ve mücevherat işiyle uğraşmaktayım. Babam İbrahim Budulgan 1982’de kurmuş olduğu Uğurcan Kuyumculuk Bursa’da iki adet satış mağazası, bir adet imalat, aynı zamanda bütün Türkiye’ye altın dağıtımı yapan bir şirketin başında kendi işimizle uğraşan bir esnafım.


ALTIN TİCARETİNDE TECRÜBE VE DENEYİM ŞART

İrfan Bey, altın ve mücevherat işinde tecrübeli ve deneyimli olmak gerekir. Yani şöyle izah etmeye çalışayım. Herhangi bir iş yapıyorsunuz, sonra bir karar veriyorsunuz ve kuyumculuk işini de yapayım diye düşünüp dükkan açayım derseniz bu olmaz. Altın ve mücevherat işi deneyim ve tecrübe ister. Ben doğuştan bu mesleğin içerisindeyim. Hala öğrenmeye ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Bu konuda da kendi adıma avantajlıyım çünkü dede, baba mesleği olduğu için bende doğuştan beri bu işin içindeyim, belli bir tecrübe ve deneyim sahibiyim, buna rağmen öğrenmeye devam ediyorum.

KUYUMCULAR ARASINDA FİYAT FARKLARI

Kuyumcular Odası’nın belirlemiş olduğu fiyatlar üzerinden altın fiyatları belirleniyor. Bunun yanında imalatta da kalite, fiyatlarda bazı farklar oluşturuyor. Fiyat farklılıkları bu ve buna benzer nedenlerden kaynaklanabiliyor.

 

BİZİM ÜRÜNLERİMİZİN TAMAMI SERTİFİKALIDIR

Bizim düşük kaliteli malımız yoktur. Örneğin, yabancı uyruklu veya Suriyelilerin sattığı altından bahsettiniz. Biz o tür altınları almıyoruz ve satmıyoruz. Bizim sattığımız ürünlerin tamamı sertifikalı ürünlerdir. Bursa’da belli bir müşterimiz var, bu müşterimiz bize oldukça güveniyor, bu güveni sarsamazsınız. Bu meslekte güven oldukça önemlidir. Parayla satın alınacak bir şey değildir. Müşteri altından anlamaz, bize güvenerek altın ve mücevherat alır. Dolayısıyla müşterinizi korumak zorundasınız. Bizim birinci planda düşündüğümüz şey müşterinin güvenidir. Bundan taviz vermemiz mümkün değildir.

BANKALARIN ALTIN ALIP SATMASI VATANDAŞI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR

Bankalar vatandaştan altın alır ama geri ödemesinde vatandaşa altın olarak ödeme yapmaz, parasını verir. Bu da vatandaşı olumsuz etkiler. Normalde kuyumcu esnafı bu durumdan çok da etkilenmez.

ALTIN SATAN ALTIN GİBİ OLMALI

Kuyumculuk işi çok saygın bir meslektir. Bize büyüklerimiz böyle anlattılar, bizleri böyle yetiştirdiler. Altın satan bir kişi altın gibi olmalıdır, diye öğrettiler. Şimdi olumsuz şeyler duyuyoruz. Birkaç kişinin bu olumsuz davranışları bu işi yapan herkese mal ediliyor. Bunları duydukça insan üzülüyor. Yanlış işler dediğimde kast ettiğim kalitesiz maldan tutun, terazideki tartıya kadar sayabilirim. Kısacası ucu açık, çok şeyler sayabilirim.

BURSA VE TÜRKİYE GENELİNE TOPTAN ALTIN VERİYORUZ

Bursa’da işlenen altının yaklaşık %70’ine yakını bizim atölyemizde eritilir, işlenir ve dağıtılır. Türkiye’deki birçok ile de toptan satışlarımız olmaktadır. Ayrıyeten Bursa’da iki de perakende satış mağazamız bulunmaktadır.

ALTINA YAPILAN YATIRIM ZARAR ETTİRMEZ

Şimdiye kadar altına yapılan yatırım, yatırımcıya zarar ettirmemiştir. Altına yatırım bana göre doğru bir yatırımdır. Tabi yatırımcı eğer altın alacaksa mutlaka güvenilir ve tanıdık bir yerden almaları daha doğru olur. Bir de altın yatırımında orta ve uzun vadeli yatırımlar daha kazançlı olur. Neden altının doğru bir yatırım olduğuna örnek verecek olursak, yatırım olarak bir araba aldığınızı düşünün, 5 yıl sonra o arabayı aldığınız paraya satamazsınız. Ama aynı parayı altına yatıracak olursanız 5 yıl sonra o altın size bir buçuk araba alacaktır, belki de daha fazlasını alabilir.


Sayın Şükrü Budulgan, birkaç cümle ile sohbetimizi bitirelim,  buyurun.

İrfan Bey, dedim ya kuyumculuk herkesin yapabileceği bir meslek değildir. Vatandaşlar eğer altına yatırım yapmak isterlerse tekrar üstüne basarak söylemek istiyorum, tanıdık ve güvenilir yerlerden altın ve mücevherat alsınlar. Daha prestijli yerlerden alışveriş yapsınlar. Bu durum kendileri açısından daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Güven duyulan yerlerden altın almak her zaman daha az riskli olur. Örnek, ASSOS, ATLANTİS, OCAK GOLD, JİVAL, AY OND gibi ürünler ömür boyu garantilidir. Altın ve mücevheratta marka çok önemlidir. Ben bütün Bursa halkımızın Ramazan’ını ve önümüzde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’mızı gönülden kutluyorum. Bütün Bursa halkını sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bursa Haber Gazetesi’ne ve size de bu ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.

Bende Bursa Haber Gazetemiz adına size teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

ADRES: TUZPAZARI ÇARŞISI

NO:166 OSMANGAZİ/BURSA

TEL: 0 224 223 96 98

www.ugurcankuyumculuk.com

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.