Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEKTÖRDE YARIM ASIRLIK TECRÜBE

Emlak Sektörünün Bursa'da ki duayenlerinden olan "Yeşilkent Uzman Emlak" ın sahibi Hacı Ahmet Sağır ve akrabası Ahmet Sağır ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SEKTÖRDE YARIM ASIRLIK TECRÜBE

Emlak sektöründe yarım asırlık tecrübesiyle güvenin adresi haline gelen Yeşilkent Uzman Emlak’ın sahibi Hacı Ahmet Sağır sektöre dair merak edilenleri Bursa Haber’e anlattı.
 

Her ikinizin de adının Ahmet Sağır olması benim içinde çok ilginç bir tesadüf. O yüzden Ahmet Bey, size hacı olmanızdan dolayı izninizle Hacı Ahmet Bey diye hitap edeyim izninizle. Hacı Ahmet Bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1947 yılında, Trabzon'un Akçaabat İlçesinin Uçarsu Köyünde doğdum. İlkokulumu köyde bitirdim. 13 yaşında Adana'ya gittim. DSİ'de 3 yıl çalıştım. Sonrasında köyüme döndüm ve 1967 yılına kadar orada inşaat işleriyle uğraştım. Yine o yıl askere gittim, dönüşte 1969 yılında Orman Bölge Müdürlüğünden işletme aldım ve orman kesimi yaptım. 1970 'de Almanya'nın Hamburg şehrine giderek orada 3 yıl kadar inşaat sektöründe çalışarak, tecrübelerime tecrübe katmaya çalıştım ve Trabzon'a geri döndüm. O zamanlar 1974 yılında Kıbrıs Savaşı oldu, savaş bitince İstanbul'a gittim. Orada 1974-1978 arası inşaatlarda kalfalık yaptım. 1978 yılında ailecek Bursa'ya yerleştik. 1978-1989 yılları arasında Bursa'da çeşitli inşaatlar yaptım. 1992-1994 yılları arasında da Konak Mahallesinde Tavşanlı Sitesini yaptım ve bu siteyi yaparken de emlak işleriyle ilgileniyordum. 1988 yılından günümüze "Yeşilkent Uzman Emlak" çatısı altında çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Son 5 yıldır emekliyim ve halen aktif olarak çalışmaktayım.

Peki, Hacı Ahmet Bey sektörel olarak her sektörde sorunlar ve problemler olmakta siz bu konularda neler söylersiniz?

Bütün meslektaşlarımın birbirlerini suçlamaktan uzak durmalarını istiyorum.

Çünkü;

  Birbirimizi suçladığımız sürece, ekmek parasını başkasından istemeye devam ederler. Bizim mesleğimiz dürüstlük üzerine kurulmuştur. Dürüst kalmaya devam edelim. Emlak piyasasında çeşitli yöntemlerle çalışan arkadaşlarımız var. Rica ediyorum, belli emlak bürolarının ikişer kişi çalıştırma imkânı vardır. O zaman yalanda biter, haksızlıkta yapılmaz, devlette kazancından olmaz.

   Tekrar meslektaşlarımdan rica ediyorum, dürüstlüğünüzü elinizden bırakmayın, her kazandığınız para, emeğinizin parasıdır, ona haram katmayın.

   Bizim bağlı olduğumu, bir odamız bulunmakta. Odamızın yapabileceği hiçbir şey yoktur. Yasa gereği hiçbir şey yapamaz.

Ancak;

Birlik olursak, o bizim için yasa sayılır. Emlak Odasında 14 ay yönetiminde bulunmuş olup, bazı nedenlerle tekrar seçim yapmamız gerekti ve o seçimde yönetimden ayrıldım.

İdareci arkadaşlara, meslektaşlarıma, bu yayın ve basın kuruluşuna çok teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum. Bursa'daki en eski emlakçılardan biri olarak, herkese yardımcı olmak benim öz görevimdir. Saygılar.

Peki, yatırım yapmayı planlayan kişilere neler tavsiye edersiniz?

Bu röportajı okuyan bütün Bursa halkının dikkatine. Kayıtsız emlakçılarla kesinlikle diyaloğa girmesinler, benim onlara en büyük tavsiyem budur. Tüm ülkenin bütün şehirlerinde, bağlantı halinde olduğumuz, arkadaşlarımız var. Kim nerede, hangi bölgede ne istiyorsa yatırımlık veya imalat bizde o mevcuttur ve her şekilde yardım etmeye hazırız.

Şimdi de diğer Ahmet Sağır Beyi, biraz tanıyabilir miyiz?

1963 Trabzon -Akçaabat doğumluyum. İlkokulu köyümüzde bitirdim. 12 yaşında Bursa'ya geldik. Askerliğimi yaptıktan sonra, bir müddet halk otobüslerinde çalıştım. Sonrasında emlak sektörü üzerine yoğunlaştım ve son 5 yıldır Hacı Ağabeyimle birlikte Yeşilkent Uzman Emlak'ta birlikte çalışmaktayız.

Gerçekten de sektörünün duayenlerinden olan Hacı Ahmet Sağır'a bundan sonra ki çalışmalarında Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM

ADRES: KONAK MAHALLESİ YAVUZ SOKAK NO:46 NİLÜFER/BURSA

TEL-FAKS: 0224 451 20 21

GSM: 0532 256 73 55 -0536 389 21 35

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.