Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞEHRİN EN İLGİ ÇEKİCİ STEAK HOUSE'U

Menüsüyle, konseptiyle şehrin en ilgi çekici Steak House'u   "La Barbeque"nin ortaklarından Sayın Semih Yıldız ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ŞEHRİN EN İLGİ ÇEKİCİ STEAK HOUSE'U

Kaliteli ve güleryüzlü hizmetiyle lezzetin adresi haline gelen La Barbeque beyaz et menüleri ve uygun kırmızı et menüleriyle göz dolduruyor.

Öncelikle, Semih Bey sizi tanıyabilir miyiz?

 1989 yılında Elazığ'ın Palu İlçesinde doğdum. 1995 yılında ailecek Bursa'ya yerleştik. Hürriyet Endüstri Meslek Lisesinden 2007 yılında mezun oldum. Halen Anadolu Üniversitesi, Konaklama İşletmeciliği Bölüm öğrencisiyim. Daha çocukluk yaşlarından itibaren aşçılığı müthiş merakım vardı. Ve sonunda ilk olarak Küçük Sanayi Sitesinde bir lokantada komi olarak işe başladım. 2007-2009 yılları arasında yoğun ekonomik krizinde etkisiyle mutlaka gıda-hizmet sektörüne profesyonel olarak girmeye karar verdim. Eskiden aşçılık mesleği saygın bir meslek sayılmazken, son yıllarda bazı TV programları ve yarışmalarının sayesinde önem kazanmaya başladığını kesinlikle söyleyebilirim. Her konuda olduğu gibi, yeme, içme, restaurant, aşçılık sektörünün de başkenti olan İstanbul'a giderek daha fazla mekanda, daha fazla teknik bilgi ve konulara hakim olma çabasındaydım. Tek başıma gitmiş olduğum İstanbul'da ilk olarak 2009 yılında Bağdat Caddesindeki Havelka Restaurant ‘ın sıcak departmanında yardımcı konumunda işe başladım. Burada 6 ila 8 ay içerinde yardımcı şef pozisyonuna geldim. Buradan daha fazla işletmede, ufkumu geliştirmek maksadıyla ayrıldım. 22 yaşında tekrar Bursa'ya ailemin yanına döndüm. Tofaş Müze Restaurant'ta 1,5 yıl kadar şeflik yaptıktan sonra, uzun yıllardır hayalimizi kurduğumuz işyerimizi Erhan Sezer ve Abdullah Kılışcı kardeşlerimle beraber Görükle'de Atatürk Caddesi üzerinde yerleşim sitesinde "La Barbeque Steak House"u açtık.

Bu güzel girişten sonra, Steak House'unuzda etlerinizi ne şekilde dinlendiriyorsunuz?

Et proteinden ibarettir ve protein tat olarak lezzetsizdir. Bunun en iyi örneği Kurban Bayramında kesilen, kurban etinin kasaptan alınan ete oranla lezzet vermemesidir. Çünkü kasaptaki etler en azından 3-5 gün dinlenmiş olduğundan böyle bir fark ortaya çıkmaktadır. Et iki şekilde dinlendirilir; Kuru dinlendirme, Islak dinlendirme… Biz işyerimiz de ıslak dinlendirme yapmaktayız. Etlerimizi porsiyonlara ayırdıktan sonra vakumlayıp 15-20 gün dinlendirerek proteinlerin parçalanması ve aminoasite dönerek daha lezzetli bir hal almasını beklemekteyiz.

Daha sonra müşterilerimizin isteğine göre

Az pişmiş

Orta pişmiş

Pişmiş

Çok pişmiş

Servis edilmektedir.

Semih Bey, isterseniz birazda birbirinden lezzetli menülerinizden bahseder misiniz?

KIRMIZI ETLERİMİZ;

Izgara köfte

Kaşarlı köfte

Dana köfte

Kuzu pirzola

Antrikot

Biftek

Şaşlık

Viyana et schnitzel

Çömlek kebabı

Fırın steak

BEYAZ ETLERİMİZ;

Normalde bir Steak House'a göre değişiklik katarak ve herkese ulaşmak maksadıyla işyerimizde beyaz ete de yer verdik.

Bonfile

İncik

Köfte

Kanat

Ortaya karışık (bonfile, incik, kanat, köfte)

Mistik çıtır

Magic chicken

GURME HAMBURGERLERİMİZ;

Tavuk burger

Klasik burger

Cheese burger

Knight burger

Moscow burger

Hit burger

Original Barbeque Sandwich'lerimiz;

Anadolu

Alman

Latin (sıcak sandviç)

İspanyol (sıcak sandviç)

İtalyan (sıcak sandviç)

İlaveten çeşit çeşit içeceklerimizin yanı sıra, bize özel pancarlı ayranımızı ve minik salataların rendelenmesiyle meydana gelen Çengelköy ayranımızı müşterilerimize şiddetle önermekteyim.

Bu güzel lezzetlerinizi yapmış olduğunuz etlerinizi hangi bölgeden temin etmektesiniz?

Balıkesir ve Karacabey bölgesinden temin etmekteyiz. Ayrıca; Özel kullandığımız baharatları Güneydoğu Anadolu Bölgemizden temin etmekteyiz.

Paket servisiniz saat kaç gibi başlıyor ve hangi bölgelere kadar servis edebilmektesiniz?

 Öğlene doğru, saat 11.00 gibi başlayan, paket servisimiz, gece saat 00.00'a dek sürmektedir. Paket servis telefon numaralarımız;  0224 480 00 09- 0553 910 09 10'dur.

Peki, Semih Bey gelecek planlamalarınızı sorsam neler söylemek istersiniz?

Kısa ve orta vade de şubeleşme çalışmalarında değişik projelere açık bulunmaktayız.

Mükemmel lezzetleri, değişik konseptiyle harmanlayarak ulaşılmaz gözüken "Steak House"ları beyaz et menüleri ve uygun kırmızı et menüleriyle orta gelir gruplarıyla tanıştıran, öğrenmenin yaşı olmaz deyimini hayat felsefesi edinmiş her ortamda ve zamanda güzel hizmetler sunan değerli kardeşim Semih Yıldız'a ve ortakları Erhan Sezer ile Abdullah Kılışcı' ya bundan sonraki çalışmalarında da Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar dileriz.

İLETİŞİM

ADRES: ATATÜRK CADDESİ YERLEŞİM SİTESİ H BLOK NO:1 GÖRÜKLE/NİLÜFER/BURSA

TEL: 0224 480 00 09

GSM: 0553 910 0 910 - 0542 765 20 13

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.