Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Savaşa karşı demokrasi ve barış istiyoruz'

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Bakanı İbrahim Mart Dünya Barış Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Savaşa karşı demokrasi ve barış istiyoruz'

Bursa Baro Lokali’ nde yapılan basın açıklamasında CHP Bursa Mv. Orhan Sarıbal, HDP İstanbul Mv. Erdal Ataş, Bursa Kimya Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ali Uluşahin, Bursa CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğçe Aydoğan Savaş ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Bakanı İbrahim Mart birer konuşma yaptılar.

 

Bursa Demokrasi Güçleri adına kürsüye gelen İbrahim Mart yaptığı konuşmada;  ‘’38 kurumdan oluşan Bursa Demokrasi Güçleri'nin Ağustos ayı içerisinde yaptığı toplantılarda, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde barış taleplerimizi dile getirmek için Setbaşı’nda toplanarak Heykel’e yürüyüş ve basın açıklaması yapılması kararını aldık’ dedi.

 

 

‘FAŞİZME, DARBELERE, SAVAŞA KARŞI DEMOKRASİ VE BARIŞ İSTİYORUZ’

 

1 Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya’yı işgaliyle başlayan, İkinci Büyük Emperyalist Savaşı’ nın ardında milyonlarca ölü, milyonlarca yaralı, harabeye dönmüş kentler ile büyük acılar ve gözyaşı bıraktığını hatırlatan Mart, insanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı gün 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kabul edildiğini söyledi.

 

‘HER YER YANIYOR YÜREKLERİMİZDE’

Çatışmalar artarak devam ediyor, gençlerimiz, çocuklarımız birer birer toprağa düşüyor. Böylesi bir ortamda giriyoruz Dünya “Barış” Günü’ne. Bu savaş bizim savaşımız değil! Bizler, bir canımız daha yitmesin, salgın hastalıklar, sakatlıklar toplu ölümler olmasın, insanlar evlerini terk etmesin, doğaya kıyılmasın diye bu çılgınlığı durdurmak istiyoruz.

Dünya Barış Günü’nde “Barış” a ses vermek, halka gerçekleri anlatmak her zamankinden daha önemli ve anlamlıdır. Bugün, ülkemizin dört bir yanında Emek ve Demokrasi Güçleri; “faşizme, darbelere ve savaşa karşı demokrasi ve barış istiyoruz!” şiarıyla barışı sahiplenmekte ve barışa ses vermektedir.  Bursa Demokrasi Güçleri, eşit, özgür, bağımsız, laik ve bir arada yaşamın hâkim kılınacağı demokratik bir Türkiye mücadelesine devam edecektir ve daima savaş çığlıklarına karşı barışın yanında yer alacaktır.

 

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir kez daha “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” diyoruz ve “Ülkede, bölgede, dünyada barış” istiyoruz. Faşizme, Darbelere, Savaşa Karşı, Demokrasi Ve Barış İstiyoruz!'' dedi.

 

Haber-Fotoğraflar: İzzet GÜNAY

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.