Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı Yaşamda Tercih ‘B-Fit’

Kadınlarımıza hizmet veren konseptiyle Millet Mahallesi sakinlerine hizmet veren b-fit’in genç girişimcisi Selcen Özbay ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlıklı Yaşamda Tercih ‘B-Fit’

Sporun sağlıklı bir yaşam için gerekliliğini artık milletçe öğrendik diyen Özbay ‘Şimdi her üyemiz b-fit’i yaşatmak için elinden geleni yapıyor’ dedi.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM


HAKKIMIZDA

1980 Ankara doğumluyum, Hacettepe Üniversitesi mezunuyum, kısa süre önce Bursa'ya geldim. Ve burada kadınlara özel bir fitnes ve yaşam merkezi eksikliğini bu bölgede gördüğümden, b-fit'i Millet Mahallesinde açmaya karar verdim.

Bir B-fit merkezi olarak spor ve sağlıklı yaşam alanlarında birçok hizmet sunuyoruz. Merkezlerimizde sportif faaliyetlerde bulunarak sağlıklı ve fit bir yaşama adım atarken, beslenme, bakım ve diğer alanlarda verdiğimiz hizmetlerle de bunu pekiştiriyoruz. Aynı zamanda spor ve diğer etkinliklerimiz esnasında b-fit üyelerimiz tanışma, yeni arkadaşlık kurma ve hoşça vakit geçirme fırsatı yakalıyorlar.



SADECE KADINLAR DİYORUZ

Peki, kim bu kadınlar ve neden birlikteler? Bu kadınların en önemli özelliği hayatı ciddiye almayı ama eğlenceli yanlarını her koşulda ortaya çıkarmayı ilke edinmiş ve hayatları boyu çok çalışmış insanlar olması. Bir tanesi hem işletmeci hem psikolog ve öğretim görevlisi, bir tanesi eğitmen ve reklamcı, bir diğeri hem tiyatrocu hem işletmeci, bir diğeri eğitmen, bir diğeri masöz ve estetisyen ve bir tanesi de psikolog ve öğretim görevlisi.


KAS YAPILARINI KADINLARA ÖZEL YASSI KASLAR ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Üyelik başlangıcında giriş değerleri alınan kadınlarımızın yağ, su, kas ve beden ölçüleri kayıt altına alındıktan sonra, her ay ölçümler tekrarlanarak değerlerin ne şekilde değiştiği kontrol ediliyor. Bu ölçümler neticesinde her ay birinci olan üyemize 1 ay, ikincisine 2 hafta, üçüncüsüne 1 hafta hediye ederek üyelerimizi başarıya motive etmeye çalışıyoruz.

Sporun sağlıklı bir yaşam için gerekliliğini artık milletçe öğrendik ama her türlü ağır sorumluluğu üstlenen, kendisini düşünmeyi herkesten sonraya bırakan ve çoğunluğu maddi imkânsızlıklar içindeki Türk kadınını nasıl spor yapmaya ikna edebilirdik? Sağlığın elden gidiyor desek “bana bir şey olmaz ” diyor, sadece 30 dakika desek “saçımı taramaya vaktim yok” diyor, çok ucuz desek “emekli insanım, bir de spora nereden para bulayım” diyordu. Sabırla, sevgiyle ve anlayışla deneyip görmelerini sağladık. Bizi bizden iyi kimse anlamaz dedik ve Türk kadınının spor yapmasına engel olduğunu düşündüğü tüm mazeretleri ortadan kaldırmadık ama spor yapmamak için bir mazeret olmadığını görmesini sağladık. Şimdi her üyemiz b-fit’i yaşatmak için elinden geleni yapıyor.

DEĞİŞİK UYGULAMALARIMIZ BULUNMAKTADIR

Farklı kas gruplarını çalıştıran 9 ayrı hidrolik fitnes aletimiz var. Her alette 30 saniye, 9 makia ve 9 platformda 10 dakikada bir kontrol ediliyor.

BİRE BİR ANTRENÖRLERİMİZ NEZARETİNDE

Bire bir üyelerimizle ilgilenen antrenörlerimiz Çiler AKTAŞ ve Ebru DANACI'ya da buradan hizmetleri için teşekkür ediyorum. Pazartesiden Cumaya 08:00-20:00 arası açık olan b-fit, cumartesi ise 09:00-17:00 arası hizmet verirken, Pazar günleri kapalıdır.

 

KAMPANYALARIMIZ BAŞLADI

16 Mayısa kadar geçerli olan kampanyamızda 2 ay üye olanlara 1 ay ,4 ay üye olanlara 2 ay ve 9 ay üye olanlara 1 ay üyelik hediye ediliyor.

Sporun Önemi / Hayatımıza Getirdikleri Düzenli spor yapmak;

1-) Dolaşım ve solunum sisteminin kapasitesinde artışı sağlar. (Kardiovasküler dayanıklılık)

Dolaşım-solunum sisteminin dayanıklılığı, belirli bir süre boyunca büyük kas aktivitelerinin yerine getirilmesi için destekte bulunma becerisidir. Sık sık işittiğimiz aerobik egzersizler “oksijenle yapılan, orta şiddetli yüklenme veren, uzun süre devam eden egzersizler” anlamına gelmektedir. Kalbimiz de bir kastır ve diğer tüm kaslar gibi bir egzersiz programına devam ederek, onun büyüklüğünü ve kuvvetini arttırabiliriz. Yapılan egzersiz sonucunda kalbimiz daha güçlü hale gelecek ve daha etkili bir organ olacaktır. Gelişmiş bir kalpte, her atımında daha fazla kan pompalayacağı için bir dakikada ki atım sayısı azalacaktır. Böylelikle artan kan akışı sayesinde kaslara daha fazla oksijen taşınacaktır. Tüm bunların sonunda yoğun bir aktivitenin sonunda görülen yorgunluk daha geç ortaya çıkacak ve yorgunluk sonrası toparlanma daha erken olacaktır.

2-) Kas kuvvetinin ve dayanıklılığının artışını sağlar.

Kas dayanıklılığını arttırır, yorgunluğu hissetmeden, daha uzun süreli yoğun çalışmayı sağlar. Kemik yoğunluğunu arttırarak kemiklerin güçlenmesini sağlar.

3-) Esneklik yeteneğinin geliştirilmesini sağlar.

İyi bir eklem hareketliliği sağlayarak kas yaralanmalarına ve ağrılarına karşı yüksek oranda direnç göstermeyi sağlar. Diyerek sözlerine son verdi.

 

Bu güzel söyleşi için bizlerde Selcen Hanım ve antrenör arkadaşlarına bundan sonraki spor hayatlarında da başarılar diler, Bursa Haber Gazetesi olarak esenlikler dileriz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

MİLLET MAHALLESİ

DERYA CADDESİ NO:64/13 A BLOK

TEL:0 224 999 23 24

GSM: O 507 479 06 01

YILDIRIM /BURSA

 

 

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.