Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıklı dişlerle hayata gülümseyin

Özel Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimi ve yöneticilerinden Sayın Ahmet Dayan ve Diş Hekimi Sayın Vedat Şentürk ile çok hoş ve güzel bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hastalarımıza kaliteli ve güvenilir hizmet veren, koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesine dayalı olarak çalışan, kendi alanında tercih edilen itibarlı bir kurum olmayı hedefleyen Özel Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, konusunda uzman ekip ve son sistem ekipmanlarıyla sizlere en iyi şekilde hizmet sunuyor.

Ahmet Bey, okuyucularımıza "Özel Bursa Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi “nin çalışmaları, misyonu ve vizyonu hakkında bilgileri verebilir misiniz?

 

 Özel Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği; kaliteli, güvenilir ve hijyenik şartlarda hizmet vermek amacı ile 2012 yılında siz değerli hastalarımızın hizmetine açılmıştır. Hasta memnuniyeti, karşılıklı anlayış ve güven ile daha güzel bir geleceğe…

Siz değerli hastalarımıza kaliteli ve güvenilir hizmet veren, koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkesine dayalı olarak çalışan, kendi alanında tercih edilen itibarlı bir kurum olmaktır.

Ağız ve diş sağlığında kullanılan yeni teknolojilerin gelişimleri tarafımızdan takip edilerek, konusunda uzman ekip ve son sistem ekipmanlarımızla sizlere en iyi şekilde hizmet sunabilmeyi amaçlıyoruz.

 

Size yapmış olduğunuz hizmetleri sorsam?

İMPLANT

Çene Cerrahisi

Dental Radyoloji

Zirkonyum

Porselen Kaplamalar

Estetik Dolgu

Laser Uygulamaları

Hareketli Protez

20 Yaş Çekimi

Ağız Dolgusu

Beyazlatma

 

Bu güzel açıklamaları için Ahmet Bey'e teşekkür ediyor ve yine Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin değerli hekimlerinden Vedat Şentürk'e gündemdeki konularla ilgili birkaç soru sormak istiyorum.

 

Son zamanlarda yazılı ve görsel basında bilimsel verilerle bağdaşmayan florür ile ilgili yayınları sıklıkla görür olduk. Öncelikle bu konusu geçen flor nedir?

 

 Florü tanımlamak gerekirse; flor, diş minelerinin en iyi dostu olarak bilinen ve yıllardır hakkında araştırma yapılan bir elementtir. Sistemik olarak alınıp diş yapısına geçtiği gibi yüzeysel uygulama ile de diş minesine geçirilebilir.

 

Florürün yararları nedir peki?

  Düşük konsantrasyonlu diş macunlarının sık sık kullanımı ile tükürükteki florün sürekli varlığının sağlanması çürük önlemede en etkili yollardan biridir. Uzun süre flor ile temas etmiş bir mine, asit etkisine daha dayanıklı bir hal alır; çürüğe karşı daha dirençli hale gelir.

 

Flor alımını sağlamak için neler yapılmalıdır?

 Florür, topikal (diş macunu, gargara, jel) veya sistemik (florür takviyesi, içme suyu, tuz) olarak alınabilir.

Hangi florür alımı daha etkilidir?

   Günümüzdeki görüş, florürün koruyucu etkisinin, topikal olarak alımında daha etkili olduğu yönündedir. Görüşe göre, florürün etkisi; dişlere sürülmesi sonrası florür uygulamalarının, sürülme öncesi dönemdeki (sistemik) uygulamalardan daha fazla yarar sağlamaktadır.

Son zamanlarda basında yer alan florür ile ilgili olumsuz haberler hakkında görüşlerinizi alabilir miyiz?

    Bu haberler maalesef toplumu yanlış bilgilendiren, farklı düşüncelere yönlendiren haberlerdir. Yüksek dozda sistemik florür alımının, zekâ geriliğine ve bazı sağlık problemlerine yol açtığı iddia edilmektedir. Fakat bu bilgiler; içme sularında çok daha yüksek seviyede florür bulunan Çin, Moğolistan ve İran gibi ülkelerde yapılan araştırmalara dayalı bilgilerdir. IQ seviyesi üzerinde etkili olduğu bilinen ebeveynlerin eğitim düzeyleri, sosyo-ekonomik durumları gibi etkenler dikkate alınmadan; IQ seviyesi ve içme suyundaki florür seviyesi arasındaki ilişkiyi bu sonuçlara göre bağdaştıran bu çalışmalara kuşkuyla bakılmalıdır.

 

Yani ülkemiz için; içme suyundaki florür göz önüne alındığında, az önce bahsettiğiniz sağlık problemlerinin olasılığı pek mümkün görülmemekte midir?

     Kesinlikle evet! Bu konuda çok hassas olmak gerekiyor. Kamuoyu yanlış bilgilendirilmemelidir. Biz diş hekimleri için ve durdurucu tedaviler çok önemlidir. Çürük önlemek için kullanılan oral florür kaynakları (diş macunu, gargara, vs.) toksik dozda florür içermektedir. Diş hekimlerinin önerdiği uygun miktarda materyaller, insan sağlığı üzerinde hiçbir yan etki oluşturmamaktadır.

 

İLETİŞİM

ADRES: DİKKALDIRIM CAD. NO:58/B OSMANGAZİ/BURSA

TELEFON: 0224 238 00 61 / 0532 136 89 79

WEB: www.bursa-dis.com

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.