Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık sektöründe efsane okul

Özel Şehri Efsane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fatih Çakmak okulun çalışmalarından bahsetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık sektöründe efsane okul
Özel Şehri Efsane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilim ve teknoloji ışığında mesleki bilgiye ve iletişim becerisine sahip, gelişim ve değişime açık, sorumluluklarının farkında olan bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Fatih Bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1974, Balıkesir-Dursunbey doğumluyum, Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümünden 1997 yılında mezun oldum. Bursa'da çeşitli dershanelerde çalıştıktan sonra Maraton Dershanesini kurdum ve orada 10 yıl kadar hizmet verdim.2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı ile birlikte "Özel Şehri Efsane Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ni kurduk ve halen eğitimlerimize Özel Sağlık Meslek Lisesi olarak sürdürmekteyiz.

Fatih Hocam bizlere eğitim kurumunuzun misyon ve vizyonuyla ilgili bilgilendirebilir misiniz?

VİZYONUMUZ

Bilim ve teknoloji ışığında mesleki bilgiye ve iletişim becerisine sahip, gelişim ve değişime açık, sorumluluklarının farkında, inisiyatif alabilecek, ahlaklı, disiplinli, çalışkan, empati kurabilen, hasta yakınlarına saygılı, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın hizmet verebilen, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan nitelikli bireyler yetiştirmektir.

MİSYONUMUZ

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel amaçlarını ve Atatürk İlke ve İnkılaplarını temel hedef belirleyerek; çağın ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda, başarı endeksli öğretim materyallerinin geliştirilme sürecine yardımcı olmak, eğitim teknolojilerinin etkili ve verimli kullanılmasını sağlamak, öğrencilerimizin bilgi, beceri ve davranışlarını yine öğrencilerin ilgi, istek, yetenekleri doğrultusunda bireysel ve sosyal gelişimlerine ve mesleğe yönlendirilmelerine hizmet etmektir.

Hocam, okulunuz gerçekten de çok güzel bir konumda, aynı zamanda okul yapısı olarak çok iyi tasarlanmış. Aileler ne tür bir beklentiyle çocuklarını buraya getiriyorlar?

Çocuklarını okulumuza gönderen veliler, genellikle TEOG sınavında yeterli puanı alamayıp, gelecek endişesi yaşadıklarından çocuklarını okulumuza getiriyorlar.

Öğrencilerimiz buradan mezun olduklarından özel sağlık kuruluşlarında veya KPSS sınavıyla devlet kurumlarında görev alabiliyorlar. Sağlık sektörü Türkiye'de en hızlı gelişim gösteren sektörlerden olması durumuyla, sağlık alanındaki ihtiyaçlar sürekli artış göstermektedir. Her yıl Bursa'da çeşitli özel sağlık kuruluşları açılmaktadır. Ve her yıl özel sağlık kuruluşları okulumuzu arayıp mezun olan öğrencilerimizden boşta olan var mı diye araştırarak talepte bulunmaktadırlar.

Okulunuzu seçmek isteyen öğrenci ve velilere neler söylemek istersiniz?

Gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim,

Okulumuzdan mezun olan bir öğrenci, İsterse 4 yıllık hemşirelik Fakültesini veya sınavsız geçişle  2 yıllık sağlık alanıyla ilgili ön lisans bölümlerini okusun, ya da en kötü ihtimalle eğitimine devam etmeyip 18 yaşından itibaren Türkiye'de ve Dünyanın her yerinde, özel hastanelerde iş imkanı bulabilirler.  Ve ayrıca şunu belirtmeliyim ki; 9.Sınıftan itibaren Temel Matematik Kursu, KPSS Hazırlık Kursu ve Üniversite Hazırlık Kursu son sınıfa kadar devam etmektedir. İsteyenler okulumuzdan mezun olduktan sonra, sağlık sektörünün dışında da Üniversite sınavlarına girerek, öğretmenlik, mühendislik vs. diğer meslek gruplarına yönelebilirler. Diyerek sözlerini tamamladı.

Müdür Yardımcılarından Sayın Hüseyin Yaman hocamıza söz veriyoruz. Hocam buradan öğrencilerinize ne tür mesaj vermek istersiniz?

Sevgili öğrencilerim, Efsane ismi gerçekten iddialı bir söz… Buna layık olmak gerekir diye düşünüyorum. Bizler, geleceğin sağlıkçılarını yetiştireceğiz. Bizler gibi, sizler de bu mesleğin önemini biliyorsunuz. İyi eğitilmiş, kimliğini ve kişiliğini kazanmış, bilgi birikimi olan ve bunu topluma faydalı olmak, hizmet etmek amacıyla kullanan bireyler olmanız bizleri gururlandıracak ve mutlu edecektir. Her biri çok büyük kıymet ifade eden öğretmen ve öğrencilerimizle sevgi ve saygıyı, mesleki başarıyı ve kaliteli eğitimi gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizi yurdun dört bir yanına sevgileriyle ve hizmetleriyle hayat versinler diye göndereceğiz.

İsmimiz gibi iddialıyız. Kurucularımız, yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz başarıyı hep birlikte gerçekleştirelim. Hedeflerimize ulaşma gayreti içerisinde olalım. Unutmayalım ki; hep birimiz eğitim için, öğrencilerimiz için, varız. Başarılı olmak için kararlı olmalıyız. Diyerek sözlerini tamamladı.

Kuruculardan, aynı zamanda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan Sayın Gülcan Çiçek'le de eğitim dışında yapmış oldukları sosyal aktiviteler hakkında bilgi almaya çalışacağız.

Burası Özel Sağlık Meslek Lisesi olmasına rağmen kaliteli eğitimin yanında, eğitimin eğlenceli ve eğitici kısımları da çok önemli, bunun için çeşitli aktiviteler düzenliyoruz.

     --Eğitici Aktivitelerimiz;

 Üniversite Gezilerimiz

 Hastane Gezilerimiz

 Huzurevi Ziyaretlerimiz

    --Eğlenceli Aktiviteler;

Şehir dışı Gezilerimiz (İzmir, Çanakkale, Pamukkale, Kuşadası)

İl içerisinde kahvaltılı sohbetler

Tiyatro Gösterileri

Halk Oyunları Etkinlikleri

Şiir Dinletileri

Futbol Maçlarını seyretme gezileri

Bowling Oyunları Etkinlikleri

Gibi etkinlik ve aktivitelerle öğrencilerimizin boş zamanlarında eğlenerek dinlenmelerini sağlamaya çalışmaktayız.

Bu güzel röportaj için Başta Fatih Hocam olmak üzere, Hüseyin Beye, Gülcan Hanıma ve diğer bütün hocalarımıza Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

 

EFSANE KOLEJİ İLETİŞİM

ODUNLUK MAH. 701. SOKAK NO: 6
NİLÜFER / BURSA
(ÖZEL JİMER HASTANESİ ARKASI )TÜRKİYE

+90 (224) 450 00 86

+90 (507) 861 78 06

+90 (505) 724 22 32

www.efsanekoleji.com


HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.