Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SAĞLIK AYAKTAN BAŞLAR

Devran Protez yetkilisi Ali Devran Kartal Bursa Haber Gazetesi’ne konuk oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SAĞLIK AYAKTAN BAŞLAR

Engelli dernekleri, hastaneler, vakıflar vb. kuruluşlar aracılığı ile tüm engelli bireylere ulaşmayı hedeflemekte olan Devran Protez, ulaşılabilirliği bir eczane ve yahut medikal kadar kolay olmadığı için özellikle ilçeler veya köyler için çalışmalar yapıyor. 

Çalışmalarınız nasıl gidiyor?

Protez- Ortez mesleği kamuoyu tarafından pek bilinmeyen bir sektör olduğu için ihtiyaç halinde pek çok zorluk çekilmektedir. Günümüzde teknolojinin gelmiş olduğu nokta birçok alanda insanlara araştırma imkânı sağlamaktadır. Buna rağmen Engelli dernekleri, hastaneler, vakıflar vb. kuruluşlar aracılığı ile tüm engelli bireylere ulaşmayı hedeflemekteyiz.

 

Hangi okuldan mezun oldunuz?

Türk- Alman işbirliğiyle ülkemizde bir ilk olarak İstanbul – Bahçelievler’de  kurulan Ortopedik Protez- Ortez Okulu’ndan, sonrasında ise Trakya Üniversitesi  Protez -Ortez Teknikerliği  bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi başta olmak üzere sektörde mesleki olarak kendimi geliştirdim. 2006 yılından bu güne Protez- Ortez alanında engelli bireylerin bir başkasına ihtiyaç duymadan kendi hayatını sürdürmesi öğretisi ile çalışmaktayım. Bursa Nilüfer ilçesinde 2 yıl önce açtığım merkezde mesleğimi  devam ettirmekteyim.

 

ÜCRETSİZ TARAMALAR YAPIYORUZ

Başta diyabetli bireylerde olmak üzere ayak sorunlarının fazlalaştığı günümüzde düşük ayak, topuk dikeni gibi birçok rahatsızlık görülmektedir. 

 

SAĞLIK AYAKTAN BAŞLAR 

Bilinir ki ayak sağlığı yerinde değilse, hayat bir hayli zor olur. İnsanların büyük bir çoğunluğunun ayağında problem vardır. Gerek çalışma şartları gerekse giyilen ayakkabılar  veya genetik  olarak birçoğumuz ayaklarımızdan yana sıkıntılıyız. Merkezimizde ayak analiz cihazımızla ücretsiz ayak taraması yapıp gerektiği durumda kişiye özel tabanlıklar üretmekteyiz.  Bunun yanı sıra ileri teknoloji ürünler ile uygulamalar yapmaktayız.  Mikro işlemcili bacak protezleri, biyonik eller, ReWalk gibi robotik cihazlar konusunda tüm engelli bireylerin yanındayız.

 

HERKES ENGELLİ ADAYI

Her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. Dünyada yaklaşık 500 milyon engellinin bulunduğu, ortalama olarak her on kişiden birinin fiziksel, zihinsel veya duygusal bozukluklar nedeniyle engelli olduğu değerlendirilmektedir.   

 

İLETİŞİM

ADRES: FETHİYE MAH. DR. MEHMET OKTAY SK. İLTUĞ APT. C BLOK NO: 6 NİLÜFER/ BURSA

GSM: 0545 545 31 69


HABER VE FOTOĞRAFLAR:  ERDEM BERK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.