Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prusa Sanat Türkiye'yi temsil ediyor

Prusa Sanat Gençlik Ve Spor Kulübü yaptığı çalışmalar ile Türkiye’yi dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prusa Sanat Türkiye'yi temsil ediyor

18 Ekim 2012 tarihinde kurulan Prusa Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Aydemir kulübün kuruluş amacının Bursa'daki ve ülkemizdeki kültür-sanat yapısını dünyaya tanıtmak ve anlatmak olduğunu ifade etti. 

BARIŞA SON MEKTUP

Ekibin Çanakkale'de gerçekleştirdiği Barış'a son mektup oratoryosu ile yoğun ilgi görürken çalışmanın yönetmenliğini Prusa sanat genel yayın yönetmeni Suat ince gerçekleştirdi. Aynı zamanda Ekim ayında Amerika'da yapılacak olan Türk yürüyüşüne Vakıf Başkanı Ali Fuat Yılmaz daveti üzerine ekiple katılacaklarını belirttiler.  Yaptıkları çalışmalarla alakalı kültür Bakanlığı'ndan destek beklediklerini ifade eden Ahmet Aydemir 2016 Temmuz ayında Gürcistan'da yapılan yarışmada 7 ülke ve 16 Ekip katılırken biz dans yarışmasında Türkiye'yi temsil ederken birinci olduk diye konuştu.

HAKKIMIZDA
Anadolu coğrafyasında yüzlerce yıldır coşkuyu, acıyı, kederi, kısacası insana dair her duyguyu dile getiren halk oyunlarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara doğru aktarabilmek idealiyle Bursa’da 2012 yılında kurulan Prusa Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü, halkoyunları ile başlattığı çalışmalarını sanat ve sporun farklı branşlarıyla zenginleştirerek sürdürmektedir.

Günümüzde sadece yarışmalara endekslendiği için halkın “birlikte eğlenme” algısını kısıtlayan halk oyunlarına farklı bir bakış açısı getiren Prusa, toplumun farklı kesimlerini; hayata karşı omuz omuza bir dayanışmayı, kardeşliği, paylaşmayı ifade eden halaylarda, halkoyunlarında buluşturmaktadır. Adını Bursa’nın eski adından alan Kulübümüz, sanata ve spora öncülük etmektedir. Gençlerin ve toplumun geleceğini önemsedik ve bu bağlamda başta Türk halkoyunları olmak üzere Türk folklorunun ve Türk kültürünün genç kuşaklara en doğru biçimde aktarmasını benimsedik.

Prusa’da sertifikalı uzman bir eğitmen kadrosuyla her yaş grubuna eğitim verilmektedir. Trakya, Zeybek, Teke, Karşılama, Horon, Halay, Bar ve Kafkas olmak üzere Türkiye’nin dört bir köşesinden yöresel halk danslarımızı gençlerimize en otantik haliyle öğretmekteyiz. Sanat eğitimleri alanında en çok ilgi gören çalışmamız bale eğitimleridir. Çocuklara estetik duygusu ve disiplin kazandıran, beden gelişimlerine, zihinsel ve sosyal gelişimlerine yardımcı olan bale çalışmalarımız yoğun katılımlarla sürmektedir. Meraklılarına oryantal eğitimleri de vermekteyiz.

 Spor alanında da eğitim çalışmalarının yapıldığı Prusa’da; klasik yoga, çocuk yogası, pilates, çocuk pilatesi ve eğlence ile sporu bir araya getiren kangoo jumps gibi sporlar da yapılmaktadır.. Latin esintili bir dans fitness programı olan Zumba da gençlerden en çok ilgi gören çalışmaların başında geliyor.

Hem sanat, hem de spor eğitimlerini çocukların gelişimine katkı sağlayan çalışmaları da önemsemekteyiz. Yine çocukların eğitimine katkı için yaratıcı drama ve farkındalık eğitimleri de organize etmektedir. Ülkemizin eğitim sisteminde çizilen zikzaklar nedeniyle çocukların sosyal davranışlarında ve kendilerini ifade ediş biçimlerinde yaşadıkları sorunlara çözüm getiren yaratıcı drama eğitimlerinin çocukların problem çözme yeteneğini geliştirebilmektedir. Bu çalışmalar çocuğa, öfke kontrolünü öğretir, mutlu ve inisiyatif sahibi bir birey olma yolunu açmaktadır.

Prusa, yukarda da belirtildiği gibi yetişmekte olan çocuk ve gençlerimizi kendi kültürlerini bilen, kültürel değerlerine karşı ilgili, sevgi ve saygılı yetişmelerini amaçlamaktadır.

PRUSUA ART CULTURE AND EDUCATION FOUNDATION OF AMERICA

Prusa Art, Cultural and Education Foundation adı ile kuruluşu yapılmış olan (Non-Profit Education Org.Exep under Section 501 (c) (3) Corporation INC), 04/20/2016 tarih ve 81-2451469 sayı ile America Federal kurumlarınca vergiden muaf, kar amacı gütmeyen bir eğitim kuruluşu olarak tastiklidir.
Prusa Art, Cultural and Education Foundation temel ilke ve amaçlarıyla uyum içinde olacak şekilde ABD de yaşayan Türk ve Amerikan vatandaşlarına eğitim ve kültürel açıdan hizmeti gaye edinmiştir. Prusa Art, and Education foundation misyon ve ilkeleri doğrultusunda, toplumlar arası diyaloğu artırıp, Kültürel; eğitim ve bilim alanlarını kapsayan çalışmalara katkıda bulunmayı da amaçlamaktadır.
Bu doğrultuda; Türk dansları başta olmak üzere değişik kültürlerin danslarının da tarihsel süreç içerisindeki değişme ve gelişmelerini inceleyerek kültürler arası ilişkilerin artmasına katkı sağlayacak faaliyetler gerçekleştirecektir.

VİZYONUMUZ
Kuruluş tüzüğünde belirlenen görevleri eksiksiz yerine getirerek;
Türk Halk kültürüne sahip çıkan, geleneksel kültür değerlerini ele alarak geçmişten geleceğe toplumumuzu bilinçlendirerek sağlam bir köprü kurmayı, halk kültürünün çağdaş sahne sanatları anlayışı çerçevesinde yurt içi ve dışında tanıtılmasını hedefleyen kurumsallaşmış bir sivil toplum kuruluşu olmaktır.
  

MİSYONUMUZ
- Üyeler arasında sevgi bağlarını güçlendirmek, beraber olma hevesini artırmak, dayanışma duygusunu geliştirmek için gerekli ortamı hazırlamak ve sürekliliğini sağlayacak faaliyet alanları üretmek,
- Üyelerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak ve birlikte vakit geçirme imkan ve fırsatlarını oluşturmak,
- Üye ve aile fertlerinin sosyal ve kültürel gelişimlerini artırmaya yönelik programlar hazırlamak ve uygulamak,
- Tüm bu hususların hayata geçirilmesini sağlamak maksadıyla, üyelerin tamamını bir araya getirecek bir “iletişim platformunu” kurmak ve işletmektir.
 
İlkelerimiz
Dürüstlük Güvenirlik ve Tarafsızlık, İnsana Saygı, Kültürel ve Sanatsal Değerlere Duyarlılık Farklılıklara Saygı Duyma Ekip ile Başarı Karşılıklı Güven Mükemmellikten Asla Vazgeçmeme Samimiyet ve Güler Yüzlü Olma Milli, Evrensel ve Kültürel Değerlerimize Duyarlılık.


YÖNETİM KURULU

 

AHMET AYDEMİR                          BAŞKAN

MUHARREM DEMİR                     BAŞKAN YARDIMCISI

FERYAL AYDEMİR                          GENEL SEKRETER

ELİF GÜNÇALDI                                              SAYMAN                                             

RECAİ GÜNÇAL                              ÜYE

 

HOCA ADI VE SOYADLARI

SUAT İNCE                                         GENEL SANAT YÖNETMENİ

KORAY KILIÇ                                      GENEL SANAT YÖN. YRD.

NUR YOLASIĞMAZ                         GENEL SANAT YÖN. YRD.(MODERN DANS, BALE, ZUMBA, ORYANTAL)

CANSU UYGUR                                HALK OYUNLARI

ELİF GÜNÇALDI                                               HALK OYUNLARI

SENA SOĞUKSU                                            BALE

KUBİLAY AŞANTUĞRUL                               DRAMA

İBRAHİM KAYA                                HALK OYUNLARI

SALİH YÜKSEL                                   HALK OYUNLARI

SİMGE GÖNEN                                HALK OYUNLARI

AYŞE DUYGU KILINÇ                      HALK OYUNLARI

ÖZGE UZUNER                                 HALK OYUNLARI

FERYAL AYDEMİR                            ÇİNİ

 

 

PRUSA ART YÖNETİMİ

President Ali Fuat Yılmaz

 

President Elect Berna Dönmezer O’Donovan

 

Vice president – Turkiye Suat İNCE

 

Vice President –USA Berna Dönmezer O’Donovan

 

Financial Director Atilla AYBALIK

 

Secretary Ayfer Turgut KARATAŞ

 

Controllers

 Ali Fuat YILMAZ

Cahit AKBULUT

Atilla AYBALIK

 

Project Directors

Necdet YILMAZ

Ekrem AYDIN

Yusuf ÖNER

Armağan AYATA

 

Danışma Kurulu

Barboros M. Karaahmet

Gülşah ŞENOL

Tunç ALDEMİR

Rıza İsmail DAĞLI

Gökhan ASIL

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

İHSANİYE MAH.

OKAN SOK. N:11

NİLÜFER/BURSA

TEL: 0 224 246 66 90

GSM: 0541 887 09 44

www.prusasanat.com


 

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM BERK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.