Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye: Hedef 1 milyon üye”

Kültür Memur-Sen Başkanlar Kurulu Bursa Bölge toplantısı, Memur Sen Konfederasyonu’nca başlatılan "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye" kampanyasına vurgu yapılarak Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan'ın katılımıyla Bursa İl Başkanı İsmail Kaya'nın ev sahipliğiyle gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 00:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye: Hedef 1 milyon üye”

HABER VE FOTOĞRAF: SERCAN SELÇUK

Kültür Memur-Sen Başkanlar Kurulu Bursa Bölge toplantısı gerçekleştirildi.
Memur-Sen ailesinin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirten Kültür Memur-Sen Bursa İl Başkanı İsmail Kaya, “hedef 1 milyon üye” kampanyasında hedeflerine ulaşacaklarına canı gönülden inandığını belirterek şunları söyledi:

''Amaçlarımızı herkese anlatmayı ve bu doğrultuda kamu çalışanlarını sendikamıza üye yapmayı hedefliyoruz. Hatta bununla da kalmayıp onları aynı zamanda üyelerimizi bu ülke için çalışan birer nefer yapma konusunda çaba sarf ediyoruz. Büyük Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz, söz konusu hedefe ulaşılması noktasında üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yapacağımıza yürekten inanıyor ve Memur-Sen ailesi olarak 1 milyon üye hedefine ulaşıp çıtamızı yükselteceğimizi biliyorum.''

KÜLTÜR MEMUR-SEN'Lİ OLMAK AYRICALIKTIR

İsmail Kaya, Kültür Memur-Sen hem üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık yüzü olduğunu belirterek sendikalarına üye olmanın nitelikli bir ayrıcalık olduğunun altını çizdi. Kaya 'En büyük ayrıcalığımız Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nın bize verdiği yetkiyi kullanarak; grevli toplu sözleşme, siyaset ve yönetime katılma haklarını elde etme, maddi ve sosyal hakları koruma ve geliştirme ve geleceğe güvenle bakma adına marjinallikten uzak, niyeti üzüm yemek olan bilinçli adımlar atmamızdır.'' dedi.   


KÜLTÜRÜMÜZÜN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Kültürün sadece tabiatın insan eliyle işlenmesi değil; bizzat insanın ahlaki, sosyal, entelektüel, teknik ve iktisadi kabiliyetlerini geliştirmesi demek olduğunu vurgulayan İsmail Kaya Batı'nın fen ve teknolojiye ağırlık veren unsurlarını alarak Doğu'nun İslami değerleri ağır basan, maneviyat ikliminin güzel yansımalarından kopmamamız gerektiğinin altını çizdi. Kültürel şekillenmenin insan özelindeki boyutuna değinen Kaya şunları ifade etti:

''Kültürel dokunun sağlanması ve korunması 'olgun insan' özelliğiyle sağlanır. Bu insan alandan çok veren, kendisinden çok toplumunu düşünen, gerektiğinde kendisi için toplumu feda edebilen, maddi çıkardan çok ülkesini ve milletini düşünen, kendisine kötülük yapan insana bile iyi davranabilme erdemine sahip yapıda olmalıdır. Kıymetini bilmememiz gereken bu kültür zenginliğini irfanlı insanlar sayesinde sevgi ile koruyabiliriz.''

KAMUDA SERBEST KIYAFETİ DESTEKLEDİK

Memur-Sen ailesi olarak yasakların ve kısıtlamaların daima karşısında tutum izlediklerinin altını çizen İsmail Kaya ''Toplumsal hayatın hiçbir aşamasında sorun olarak görülmeyen başörtüsü, toplum mühendisleri eliyle sorun haline getirilmişti. Biz de bu durumun karşısında haklı bir direniş gerçekleştirdik ve yasağın kalkmasına ön ayak olduk. Başörtü özgürlüğü cinsiyet ayrımcılığının sona ermesi demekti. Başı kapalı ve başı açık kadının eşitliğini sağlayarak bu ayıptan kurtulduğumuz için son derece mutluyum'' dedi.

ÇALIŞMA ŞARTLARI VE ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ


Kültür Memur-Sen olarak; Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeniden bir teşkilat yapılanmasına yönelmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, özellikle sanat kurumlarında yeni bir yapılanma; kütüphane ve müze çalışanlarının çalışma saatleri ile üyelerimiz ve hizmet kolumuzun tüm çalışanlarının özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi hususunda  genel merkez bazlı çalışmalar yapıldığını kaydederek sözlerini noktaladı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.