Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul Öncesi Eğitimde Lider ‘Nar Çiçeği Kreş Ve Anaokulu’

İki genç kadın girişimci tarafından kurulan ve kısa zamanda adını tüm Bursa'ya duyurmuş olan "Nar Çiçeği Kreş Ve Anaokulu"nun değerli yöneticileri Aynur Kanlıoğlu ve Nazlı Köseoğlu ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 00:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 00:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okul Öncesi Eğitimde Lider ‘Nar Çiçeği Kreş Ve Anaokulu’


Çocukların sevgi, saygı, hoşgörü gibi davranış kazanmalarını ilke edinen Nar Çiçeği Kreş Ve Anaokulu bu davranışların yanı sıra birden fazla eğitim sistemleri ile çocuklara küçük yaşta eğitmenin önemini vurguluyorlar.

 

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

Aynur Hanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1980, Bursa Doğumluyum, Bursa İMKB Meslek Lisesi'nden mezun oldum. 2 yıldır anaokulu ve kreş yöneticiliği yapmaktayım. Narçiçeği Kreş ve Gündüz Bakım Evi 2 ve 6 yaş arası çocuklarınıza deneyimli kadrosu ile eğitim ve öğretim alanında en iyi şekilde hizmet vermeyi hedefliyor.
Kendini sürekli geliştiren, yenileyen seçkin bir kuruluş olmak ilkelerimiz arasındadır.
Sizden aldığımız güç ve güvenle saygınlığımız ve kalitemizden öden vermeden çocuklarımızı geleceğe sevgi ve özgüven ile hazırlamaya çalışıyoruz.

Nazlı Hanım sizleri de tanıyabilir miyiz?

 Ben 1979 İstanbul /Büyükçekmece doğumluyum. Eskişehir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı  mezunuyum . Aynur Hanım ile birlikte en güzel şekilde "Özel Nar Çiçeği Kreş ve Anaokulu" nun yöneticiliğini yapmaktayız.

Her ikinize de sormak istiyorum. Okul öncesi eğitimleriniz hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz?


OKUL ÖNCESİ EĞİTİMLERİMİZ

Motor Gelişimi:

İnce ve kaba kas gelişimi, makas kullanımı, kalem kullanımı, boncuk dizme gibi faaliyetler ile ince motor gelişimini sağlıyoruz. Atlama, zıplama gibi eylemlerle kaba motor becerilerini geliştiriyoruz.

Bilişsel Gelişimi:

Zekâ Gelişimini destekleyici faaliyetler geliştiriyoruz.

Dil Gelişimi:

Türkçe dil etkinliği, tekerleme, şarkı, parmak oyunu gibi eğitimler vermekteyiz.

Sosyal ve Duygusal Gelişimi:

Arkadaşlarıyla iletişimleri ve paylaşımlarını ve toplum içerisinde konuşma becerilerini geliştirici faaliyetler, sahne deneyimi, drama ve tiyatro faaliyetlerini geliştirici faaliyetler eğitimlerimiz devam etmektedir.


Öz Bakım becerileri:

Ayakkabılarını giyme ve bağlama, kıyafetlerini giyme, düğme ilikleme, el yıkama, diş fırçalama ve kişisel temizliklerini yapabilme faaliyetleri yapmaktayız.

   Peki Aynur Hanım Bu şekilde okul öncesi güzel ve hazırlayıcı eğitimlerini tamamlayan minikler ilkokula başladığında da çok çabuk uyum sağlıyorlardır, kanısındayım bu konuda neler söylemek istersiniz?

 

    Gerçekten de öyle; Çocuklarımızın hangi yöne daha fazla odaklandıklarını belirleyip, zekasına göre bilişsel, görsel, işitsel konu ile alakalı testler yapıp ilkokula yönlendiriyoruz. Bu durum çocuklarımızın ve ailelerinin çok daha bilinçli olarak ilkokula başlamalarına olanak sağlamaktadır.

   Kuran-ı Kerim Eğitimi:

Çocuklarımız birebir Kuran-ı Kerim Eğitimi almaktadırlar.

   Karakter Eğitimi:

Sevgi, Hoşgörü, İlmihal ve Peygamber Efendimizin Hayatı öğretiliyor ilaveten karakter derslerini dramalarla zenginleştiriyoruz. Örneğin; çocuklarımız bir minibüs yada otobüs oluşturup, yaşlılara ve büyüklere yer vermeyi, sevgi ve saygılı davranmaları gerektiği uygulamalı olarak öğretilmeye çalışılmaktadır.

Nazlı Hanım yemek servisleriniz hakkında da bizlere bilgi verir misiniz?

 Özel ve iyi yetişmiş aşçılarımız tarafından doğal ürün ve malzemelerle ev yapımı kıvamında yapılmış olan yemeklerimiz çocuklarımıza servis edilmektedir. Mutfağımızda kesinlikle margarin kullanılmamaktadır. Ayrıca gazlı içecekler ve meyve suları da tüketilmemektedir. Beslenme Uzmanı Esra Nur Kılıçoğlu tarafından hazırlanmakta olan günlük, haftalık menüler çocuklarımıza göre hazırlanarak günlük ihtiyaçlarını karşılayacak ölçüde kalori oranları da gözetilerek hazırlanmaktadır.


Aynur Hanım, personelleriniz hakkında da bizlere bilgi verir misiniz?

  Kreş ve Anaokulumuz da toplam 13 personelimiz vardır bunları tanıtmam gerekirse,

Simge Kadaş  (Okul Öncesi Eğitim Öğretmeni)

Hatice Daşdemir (Okul Öncesi Eğitim Öğretmeni)

Emel Çoşkun  (Okul Öncesi Eğitim Öğretmeni)

Sümeyra Uylaş  (Okul Öncesi Eğitim Öğretmeni)

Fatma Gündüz  ( Okul Öncesi Eğitim Öğretmeni) 

Semra Şahin  (Karakterle Kuran-ı Kerim Öğretmeni)

Şeyda Polat (Karakterle Kuran-ı Kerim Öğretmeni)

Gülçin Büyükcanbaz  (İngilizce Öğretmeni)

İbrahim Çolakoğlu  (Satranç Öğretmeni)

Gülcan Can ( Yardımcı Personel)

Mebran Kavut(Yemek Sorumlusu)

Şadiye Çoşkuncanlı (Yemek Sorumlusu)

Hilal Kanlıoğlu (Bilgi İletişim Personeli)

Şeref Kurt  (Servis Sorumlusu)

İyi yetişmiş personellerimizle gelecek senelerde farklılığımızı Bursa'nın diğer semtlerinde de çocuklarımıza ve ailelerine fark ettirme düşüncelerimiz mevcuttur. Ayrıca her ay çıkarttığımız Etkinlik Dergimizden de söz etmeden bitirmemek istedim. Ay içinde yaptığımız bütün etkinlikleri, çalışmaları, eğitimleri dergileştirerek,  çocuklarımızın ailelerine ve çevremize dağıtarak eğitimlerimizden haberlerinin olmasını sağlıyoruz. Diyerek sözlerini tamamladı.

Bu güzel sohbet tadındaki söyleşi için başta Nazlı Köseoğlu'na ve Aynur Kanlıoğlu' na ilaveten kibar ve güler yüzlü personellerine Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürü bir borç biliriz.

 İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ADRES: Bağlaraltı Mah.  2.Cad. No:30 Yıldırım / BURSA

TELEFON: 0224 341 6178

Gsm: 0531 615 7691

www.narcicegikres.com  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.