Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Oda Çalışmaz, Başkan Çalışır”

Bursa Nalburlar Hırdavatçılar Ve Benzerleri Odası Başkanı Burak Kızılçim, “Oda üyelerimiz arasında oluşturduğumuz bir organizasyonla ve kayda değer bir katılımla Umre programımız oldu. Bu organizasyonu da kalıcı hale getiriyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Oda Çalışmaz, Başkan Çalışır”

 

 

Kızılçim: “Ulusal olarak 2015 yılında İzmir, İstanbul ve Konya’daki fuarları üyelerimizle birlikte ziyaret ettik. Üyelerimiz arasında da bu ziyaretler çok büyük faydalar sağladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın esnaf teşkilatının sorun ve çözümleri toplantılarına katılımımız oldu.”

Kızılçim: “2015 yılı içinde Almanya’da bir fuara katılımımız oldu. Almanya fuarına da katılan üyelerimiz de çok büyük deneyimler elde ettiler. 2016 yılı programımızda da İtalya’da bir fuara katılacağız. Bu fuarın da üyelerimiz açısından başarılı geçeceğini düşünüyorum. “

 

 

 

HABER- FOTOĞRAF: İRFAN BİLEK

Demokrasinin vazgeçilmez kuruluşları sivil toplum örgütleridir. Başta siyasi partiler olmak üzere, sendikalar, hemşeri dernekleri, esnaf dernekleri, çeşitli odalar mesleki kuruluşların bir çatı altında toplanıp daha etkin projelere imza atmaları sivil toplum örgütleri, bu tür örgütlü ve bilimsel çalışmalar yaparak ülke ekonomisine çok önemli katkıda bulunmaktadırlar. Maalesef tabela derneği, odası, partisi, sivil toplum örgütü olarak kurulmuş olup ama hiçbir aktivite gösterme becerisini yapamayan sivil toplum örgütleri de var. İşte Bursa Nalburlar Hırdavatçılar ve Benzerleri Odası da bunlardan biriydi. Bu oda başkanlığına Sayın Burak Kızılçim seçildi ve bu odanın çehresi değişti. Çok sözü edilen oda ve başkan haline geldi. Kısaca bir benzetme yaparsak fırtına gibi. Yetişmek, takip etmek gerçekten zor.  

İrfan Bilek: Burak Kızılçim’i kısaca tanıyalım…

7.12.1981 Bursa’da doğdu. Beşevler İlkokulu’ndan mezun oldu. Bursa Yenişehir İlçesi’nin Yolören Köyü’nde ortaöğrenimini tamamladı. Bursa İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1999 yılında geleneksel işletmecilik mantığıyla baba mesleği olan jant lastik ekipmanları tamir ve bakım üzerine işyeri açtı. 2 yıl bu sektörde faaliyet gösterdi. 2001 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde mimarlık okumaya başladı. Okulu yarıda bırakıp Suriye’nin Şam (Syria-Damascus) şehrine yerleşti. Burada Şam Yüksek İslam Akademisi’nde 1 yıl Arapça eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Bakanlık onaylı Dış Ticaret Elemanı Yetiştiriciliği Belgesi’ne sahiptir. İngilizce ve Arapça bilmektedir. 2008 yılında kısa dönem askerliğini yaptı. 2009-2011 yıllarında Çetin Civata A.Ş’nin Güney Marmara Satış Sorumlusu olarak çalıştı. 2011 yılı ocak ayında çalıştığı firmadan ayrılıp Mayıs ayında Bursa Nalburlar Ve Hırdavatçılar Odası’na kayıt oldu. Beka Bağ Elm/ çatısı altında toptan vida, cıvata, somun ve özelliği olan bağlantı ekipmanları alım satımını yapmaktadır. Aynı zamanda İlahiyat Fakültesi 2.sınıf öğrencisi olup kişisel gelişim, seminer vb. programlara katılarak kendini geliştirmekte ve mevcut misyon ve vizyonu korumaya çalışmaktadır. Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkan Adayıdır, aynı zamanda Bursa Nalburlar ve Hırdavatçılar ve Benzerleri Odası Başkanlığını yürütmektedir.

ÜYE ZİYARETLERİ VE SORUNLARI YERİNDE DİNLEME

Ben bütün üyelerimi mekânlarında ziyaret ederek sıkıntılarını yerinde dinlemeyi ve ne tür sorunları olursa olsun çözüm getirmek için tüm gücümle çaba harcayan bir başkanım. Üyelerimizin iyi günde olduğu gibi kötü günde de yanlarında olmayı, bana gelme fırsatı bulamayan esnafımızı bizzat ziyaret ederek sohbetler ediyoruz. Ayrıyeten cenazelerde mutlaka bulunuyorum. Haberi olmayan üye ve dostlarımıza ulaşarak en geniş çapta katılımı sağlıyoruz. Düğünlerimizde de aynı şekilde hareket ediyoruz. Milli, dini ve ulusal bayramlarda bütün üyelerimizle mesajlaşırız. Ayağına diken batsa başkanı ara, diyoruz. Bu tür aktivitelerimiz hep devam etmektedir.

SORUN OLAN DEĞİL SORUN ÇÖZEN BAŞKAN

Benim telefonum 24 saat açık bulunmaktadır. Üyelerime her zaman şunu söylüyorum. En küçük bir sıkıntınız olduğunda telefonun ucundayım. Ararsın, benim için çözülemeyecek sorun görmüyorum. Sağ olsunlar bazı üyelerimiz arıyorlar. Sayın Başkanım nasılsınız, diye hal hatır sorduktan sonra buyur bir sorunun var mı dediğimde, başkanım sadece hal hatır sormak ve sesini duymak için aradım, diyen kardeşlerimiz de oluyor. Bu da bizi son derece mutlu ediyor.

ULUSAL VE ULUSLARARASI FUAR ZİYARETLERİ

Ulusal olarak 2015 yılında İzmir, İstanbul ve Konya’daki fuarları üyelerimizle birlikte ziyaret ettik. Üyelerimiz arasında da bu ziyaretler çok büyük faydalar sağladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın esnaf teşkilatının sorun ve çözümleri toplantılarına katılımımız oldu. Yine 2015 yılı içinde Almanya’da bir fuara katılımımız oldu. Almanya fuarına da katılan üyelerimiz de çok büyük deneyimler elde ettiler. 2016 yılı programımızda da İtalya’da bir fuara katılacağız. Bu fuarın da üyelerimiz açısından başarılı geçeceğini düşünüyorum.

ÜYELERİMİZE İŞYERİNDE GİYİLMEK ÜZERE KIŞLIK YELEKLER YAPTIRDIK

Üyelerimizin işyerlerinde çalışan kardeşlerimize kışlık yelekler yaptırıp dağıttık. Bu aktivitemizden üyelerimiz, çalışanlarımız memnun olduğu kadar bizler de çok mutlu olduk. Bu tür aktivitelerimiz devam edecektir.

ODA ÜYELERİMİZLE 2015 YILI İÇERİSİNDE UMRE PROGRAMLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Oda üyelerimiz arasında oluşturduğumuz bir organizasyonla, kayda değer bir katılımla Umre programımız oldu. Bu organizasyonu da kalıcı hale getiriyoruz. Her yıl yapmayı düşünüyoruz. Ayrıyeten benim geliştirdiğim bir organizasyon daha var. O da üyelerimizin bir kısmına Umre Kumbarası dağıtıyorum. Bu kumbarayı alan kardeşimiz her hafta bir miktar para atıyor. 1 yıl sonra bu kumbarada biriken para bir kişiyi Umreye götürecek kadar oluyor. Bunu denedik, çok başarılı olduk. Üyelerimizin bazıları “Sen bizi Umreye gönderdin…” diyerek çok seviniyorlar. Ben de “Hayır, sizi ben göndermedim. Sebep oldum…” diyorum. Hatta bizim Esnaf Sarayı binamızın önünde bir ayakkabı boyacısı kardeşimiz var. Ben ona da bir kumbara vererek durumu anlattım. O da kumbarayı yanında bulundurarak küçük de olsa bir miktar para atarak başladı. Bunu gören hayırsever bir vatandaşımız bu boyacı kardeşimize soruyor “Bu kumbara ne? Neden üzerinde Umre Kumbarası yazıyor?” O da durumu izah ediyor ve bu hayırsever vatandaşımız boyacı kardeşimizi alarak bankaya götürüyor, Umreye gidecek kadar parayı toplu halde veriyor. Boyacı kardeşimiz ağlayarak bana gelerek boynuma sarıldı ve durumu bana anlattı. “Ben Umre parasının hepsini biriktirdim.” dedi  “beni Umreye sen gönderiyorsun.” diye de ekledi. Bende “Hayır, ben sebep oldum.” dedim. İnsanın niyeti iyi olursa Allah her istediğini verir.

ÖĞRENCİ BURSLARIMIZ

İrfan Bey, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veriyoruz. Bu burslarımızın sayısını ve meblağsını söylemek istemiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim, kayda değer bir sayıda ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ihtiyaçlarını hemen hemen karşılayacak kadar bir burs vermekteyiz. Bunların da ifşa edilmesini doğru bulmuyorum.

RAMAZANDA İFTAR YEMEKLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Mübarek Ramazan ayında çok güzel ve geniş katılımlı iftar programlarımız oluyor. İnşallah bu sene de Ramazanda iftar yemeklerimiz olacak. Ayrıyeten ihtiyaç sahiplerine erzak yardımlarımızda olacak. Bu tür aktiviteler insana huzur veriyor. Bizde bu aktiviteleri çok severek yapıyoruz.

DEVLETİMİZİN ESNAFA 30.000 TL HİBE KREDİSİ

Devletimiz, esnafımıza 30bin TL hibe kredisi ve 100bin TL faizsiz kredi imkânı sağladı. Ben oda olarak bütün üyelerime mesajla bunu bildirdim. Birçok üyemiz gelip bizi ziyaret etti. Bizim bu şartları taşıyan üyelerimize proje olarak derneğimizin katkısıyla bu kredileri almalarını sağladık.

İrfan Bilek: Sayın Başkan NACE(mesleki kodlar) diye tabir edilen mesleki kodlarla ilgili de Bursa Valiliği’ne bir müracaatınız olmuş. İstediğiniz şey neydi?

Burak Kızılçim: İrfan Bey, her meslek odası ticaret bakanlığında bir kod ile anılır. Bu da NACE kodu olarak bilinir. Burada bir karışıklık görmekteyiz. Bunun düzeltilmesiyle ilgili bir müracaatımız oldu. Konu çok geniş, ben kısaca değineyim. Bizim oda olarak T.C Bursa Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü’ne yapmış olduğumuz yazılı müracaatımıza verilen cevaptan bir paragraf arz edeyim.

Sayı= 39736411-14850511

Konu= Üye kayıtları hakkında

İlgi= 11.03.2016 tarihli ve 2016/08 sayılı yazınız

İlgide kayıtlı yazınızda “inşaat malzemesi satıcılığı, iş güvenliği ekipman malzemeleri satıcılığı, endüstriyel temizlik malzemeleri satıcılığı, binbirciler hediyelik eşya ve satıcılığı, anahtarcılık ve çilingircilik” meslekleri ile iştigal eden esnaf ve sanatkarların Bursa Nalburlar Hırdavatçılar ve Benzerleri Esnaf Odası’na kayıt olması gerekirken NACE kodu uygulamasından dolayı başka odalara kayıt olduklarını ifade ederek bir komisyon kurularak sorunun çözüme kavuşturulmasını talep etmektesiniz.

Şimdi gördünüz mü neyi talep etmişiz. Burada gerçekten bir karışıklık var. Biz bu karışıklığın düzeltilmesini talep etmişiz. Yazışmalarımız devam ediyor. Burada yasa diyor ki esnaf kendisini ilgilendiren odaya kayıt yaptırmak zorunda. Eğer kendi odası yoksa o zaman muhtelife kayıt yaptırabilirsin. Bizim odamız var. Ne diye esnafımızı başka yerlere gönderip esnafımızın da mağdur edilmesine sebep oluyorsunuz. Biz bunun düzeltilmesini istiyoruz. İnşallah iyi bir netice alacağımızı umuyoruz.

ÇİLİNGİRCİLERİN DE ARTIK MESLEK STANDARTI VAR

Oda kaydı olmadan anahtar çoğaltma makineleri ile ehil olmayan kişiler tarafından anahtar çoğaltılması, hatta çilingirlik hizmeti verilmesinin meslek erbabının en büyük sıkıntısı olduğunu belirten Bursa Nalburcular Hırdavatçılar ve Benzerleri Odası Başkanı Burak Kızılçim “evimizi, işyerimizi emanet ettiğimiz çilingirci ve anahtarcı esnafından mutlaka oda kaydı sormalıyız” diyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.