Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nezih ve temiz ortamda pasta keyfi

Çok nezih bir ortamda, yenilenmiş dekoruyla, adeta göz kamaştırıcı spot ışıklı sistemiyle iddialı bir pastane olan "Damla Pastanesi" nin sahibi Halil Öztürk ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 01:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 01:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nezih ve temiz ortamda pasta keyfi
 


Bursalıların damak zevkine uygun birden çok pasta çeşidiyle dikkat çeken Damla Pastanesi kaliteyi yüksek tutarak, müşteriye uygun fiyatlarla buluşturmayı ilke ediniyor.

HABER VE FOTOĞRAF: ÖZKAN YILDIRIM
Halil Bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
1972 Bursa doğumluyum. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Yalvaç Meslek Yüksek Okulu Pazarlama Bölümünden 1996 yılında mezun oldum. Evliyim, 2 erkek çocuğu sahibiyim. Eşim Meral ÖZTÜRK eşim daima arkamda ve yanımda oldu, pastanemizi bir yerlere getirebilmişsek, bunda eşimin payı da çok büyüktür. Oğullarım Berk Yiğit Öztürk ve Bera Efe Öztürk, biri ortaokul son sınıf, diğeri ilkokul ikinci sınıfa gidiyorlar.
Damla Pastanesini ilk 1984 yılında Fikret Çetiner tarafından kuruldu. Daha sonra biz 1987 yılında devraldık, o yıldan bu zamana kadar müşterilerimize hizmet etmekteyiz. Uzun yıllar pastane ve Unlu Mamuller de edindiğimiz tecrübelerle siz değerli tüketicilerimize hizmet vermekteyiz. Öncelikli amacımız sizlere hijyenik, sağlıklı, lezzetli ürünlerle ve pastalarda özgün tasarımlarımızla hayatınıza fark katmaktır. Pasta, unlu mamuller ve diğer çeşitlerimizle klasik ürünlerin dışında görsel ve lezzet olarak fark yaratmak için sürekli kendimizi yenileyerek ürün yelpazemizi genişletmekteyiz. Geleneksel Türk damak tadına uygun ve her geçen yıl kendimizi daha da geliştirerek farklı lezzetlerle de çağımıza ayak uydurarak uzun yıllar sizlerle birlikte, sizlerin hayatına değişik tatlar katmayı umuyoruz. Kalitemizi daima yüksek tutuyoruz. Ustalarımız da alanlarında Bursa'nın önde gelen ustaları ve güzel ürünler ortaya çıkarıyorlar.


Halil Bey, Pastanenizde toplam kaç kişi çalışıyor?
Pastanemizde toplam 8 kişi çalışıyor, evlerine ekmek parası götürüyorlar.
Ürün çeşitleriniz hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz Halil Bey?
Mayalı Grubumuz.      Börek Çeşitlerimiz.      Talas Böreğimiz.      Kurabiye Çeşitlerimiz.       Tart Çeşitlerimiz.       Special Kuru Pasta Çeşitlerimiz.        Yaş pastalarımız.       Sütlü Ürünlerimiz.         (Süp, Supangle, Keşkül, Kazandibi, Sütlaç vs.)         Bütün ürünlerimizi kendimiz üretiyoruz, kesinlikle en kaliteli malzemelerle en güzel ürünleri yaparak müşterilerimize en uygun fiyatla sunmak en öncelikli kuralımızdır.


Ayrıca Ramazana özel Güllaç ve Trilecemizle de iddialıyız. Başta Fıstıklı ve Cevizli Baklavalarımız olmak üzere toplam 15' in üzerinde Baklava Çeşidimiz vardır.
Ramazan Pideleriniz de meşhurmuş sanırım?
Evet, Ramazan ayına özel pastane pidemiz halkımızdan yoğun talep görüyor ve akşam üstlerinde pastanemizin önünde uzun kuyruklar oluyor, müşterilerimizin teveccühünden dolayı onlara teşekkür ediyorum.
Peki, Halil Bey, Gelecek planlamalarınız da neler var?
İlk etapta yerimizde işimizi sağlam basarak, bölgede bir marka oluşturmak birinci önceliğimiz, sonrasında zaten o kendini ileri noktalara taşıyacağından hiç şüphemiz yok.
Misyonunuz desek, ne dersiniz?
 Esas misyonumuz, Kaliteyi yüksek tutarak, müşteriye uygun fiyatlarla buluşturmayı ilke edindik.
En başta da dediğim gibi, Pastanenizin dekoru olsun, ışıklandırması olsun, vitrin bölümleri olsun çok hoş çok güzeller, nasıl planladınız ve uyguladınız bu büyük tadilatı?
Evet, Doğru söylüyorsunuz. Çok uzun yıllar kafamda tasarladığım ve hayalini kurduğum tadilatı 2015 yılının Mayıs ayında A'dan Z'ye pastanemizde yeniliğe gittik, Vitrin ve dekoru tamamen değiştirdik.
Bu yenilenme satışlarınıza da yansıdı mı acaba?
Yenilenmeden sonra çok büyük hareketlenme oldu ve iyi ki yapmışız dedim.
Dondurmalarınız da çok özel gözüküyorlar. Dondurmalarınızı nasıl yapıyorsunuz? Dondurmalarımızda özellikle meyvelerin kendisini kullanıyoruz. Çilekli dondurmada gerçek çilek, Vişnelide gerçek Vişne, Muzluysa gerçek muz, kesinlikle aromalı ürünler kullanmıyoruz. Maliyetimiz bir miktar artıyor fakat bu şekilde tamamen içimize siniyor, kendimizde gönül rahatlığıyla tüketiyoruz. Dondurma satışlarımız da çok güzel gitmektedir.


Halil Bey, Sektörel sorunlarınız var mı?
Sektörde kaliteli usta sıkıntısı var. Aynı zamanda yetişmiş, kalifiye eleman sıkıntısı da had safhadadır. Son bir yılda bu durum daha da artmıştır. Kaliteli ürünlerimizi oldukça uygun fiyata sattığımız halde, müşterilerimiz daha da ucuza almak istemeleri de bizim için bir handikap teşkil ediyor. Diyerek sözlerine son verdi.

Bu güzel söyleşi için başta Halil Öztürk' e ve değerli eşleri Meral ÖZTÜRK' e Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak teşekkürü bir borç biliyoruz.


İLETİŞİM BİLGİLERİ: ADRES: SELAMET MAHALLESİ 2.ENDER SOKAK NO:1  OSMANGAZİ/BURSA TEL: 0 224 252 29 36
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.