Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mutlu olmak için harekete geçin

Görüş Psikolojik Danışma ve Aile Danışmanlığı Merkezi sahibi Klinik Psikolog, Psikoterapist Sayın Ayşe Gavas Aslan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mutlu olmak için harekete geçin

Yaratıcı Drama, Psiko Drama, Aile Ve Çift Terapileri, Cinsel Terapiler, Hipno Terapi, Psiko-Terapi ve

Duygu Odaklı Çift Terapisi gibi hizmetler veren Ayşe Gavas Aslan Bursa Haber’e çalışmalarından bahsetti. 

 

Öncelikle Ayşe Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

      Lisans eğitimimi 1995 yılında Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nde tamamladım. 1998 yılında Uludağ Üniversitesinde “Anne-baba ilişkilerine bağlı olarak ergenlerde kimlik gelişimi” konulu tezim ile hocam Doç. Dr. Nermin Çelen danışmanlığında Yüksek Lisans Programını bitirdim. 2013-2016 yılları arasında İstanbul Esenyurt Üniversitesinde Klinik Psikoloji Yüksek Lisansını Prof. Dr. B. Mert Savrun danışmanlığında “Sigara içen ve içmeyen bireylerin bağlanma stillerinin karşılaştırılması” ile tamamladım. “Aile ve çift terapisi” eğitimimi; Nevin Dölek ve Neylan Özdemir önderliğindeki Bakış Eğitim ve Psikolojik Danışma Merkezi ile ortak çalışma yapan Yurtdışında ki Toplum Stres Önleme Merkezi -(Community Stress Prevention Center - CSPC)- ile yapılan ortak programa katılarak tamamladım.  Değerli hocam Psikiyatrist Dr. Tahir Özakkaş ‘tan 2010 / 2013 360 saat teorik; 360 saat vaka formülasyonu; 360 saat süper vizyon olmak üzere toplam 1080 saatlik “ Bütüncül psikoterapi eğitimi” aldım ve analitik psikoterapi çalışmalarına başladım 20 saatlik Prof. Dr. Daniel L. Araoz' un " Cinsel terapide yeni hipnoz " atölye çalışmasına da katıldım. Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği tarafından düzenlenen (2012) 20 Saatlik Prof. Dr. Gerald R. Weeks ile " İleri düzey evlilik terapisi ve cinsel terapi semineri "ne katıldım. Çalışma hayatımda ise Psikiyatri Doktor Ahmet Gökşimşek’le klinik alanda çalışmalara başladım, ilerleyen süreçte, Prof. Doktor Zeyyat Sabuncuoğlu'nun yanında insan kaynaklarında çalıştıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Servisinde 5 yıl kadar çalıştım daha sonra, bazı özel ana okullarda ve okullarda psikolojik danışmanlık yaptım. 2008 Mart ayında Görüş Psikolojik Danışma & Aile Danışmanlığı Merkezini açtım.

 

Ne tür çalışmalar ve hizmetler veriyorsunuz. Madde madde söyleyebilir misiniz?

Yaratıcı Drama

Psiko Drama

Aile Ve Çift Terapileri

Cinsel Terapiler

Hipno Terapi

Psiko-Terapi

Duygu Odaklı Çift Terapisi

Başta olmak üzere süper vizyon çalışmalarıma da devam etmekteyim.

 

Genel olarak, yoğunlukla danışanlarınız hangi şikâyetlerle size başvuruyorlar?

     Ağırlıklı olarak bireysel psikoterapist ve çift terapisti olarak diyebilirim.

 

Tedavilerinizde hangi uygulama biçimlerini tercih ediyorsunuz?

     Dünyada birçok kuram olmakla birlikte, genel olarak bütüncül psikoterapiyi tercih etmekteyim, fakat gelen danışanın ihtiyaçlarına göre de değişebilmektedir.

Çocuklarımız, ergenler, yetişkinlerin ve çiftlerin genel psikolojik durumları hakkında neler söylersiniz?

Çocuklarımız;

Büyüme sürecindeki çocuklarımızın sorunları bulunmamakta, maalesef anne ve babalar problemleri ve sorunları çocuklarına yansıtıyorlar. Bizde çocuk üzerinden aile bireylerini düzenlemeye çalışıyoruz. Aileyi daha işlevsel hale getirmeye çalışıyoruz.

Ergenlerimiz;

Kendi yapamadıklarını, ergenin üzerinde yaptırmaya çalışan anneler ve babalar bulunuyor, bu baskı ergenlerde bunalıma yol açabiliyor. Sosyal Hayatta var olmaya çalışan, anlaşılmadığı için bunalmış, büyümeğe çalışan genç insanlarla da çalışıyoruz.

Ergenlerin tek istekleri var yaşamayı öğrenmek. Aileler sıfır hatasız ergen istediklerinden, bizlerde onların kimlik oluşturmalarına destek oluyoruz.

Yetişkinlerimiz;

Çözümlenmemiş travmalar, bastırılmış duyguların kişide yarattığı huzursuzluk, çaresizlik, yetersizlik, değersizlik, yalnızlık gibi duyguların ifadesine ve duyguların tamirine yardımcı oluyoruz.

Ya da çok coşkusal, çok çocuksu, fazla iyi niyetli, kendinden fazla ödün veren bireylerin bu duygu durumlarının daha istenir halde, yaşam için dengede olmasına destek veriyoruz.

 

Çiftlerimiz;

Çiftlerle ilgili yaptığımız şey, birbirlerini yargılamadan ve değiştirmeye çalışmadan, kabullenmelerini ve iletişim kurmalarına yardımcı oluyoruz. Kendi çözümlenmemiş problemlerinin ilişkide sorun yarattığını gösterip, herkesin kendi problemini görüp, diğerine bu problemini yansıtmamasını sağlamak çift terapilerinde olmazsa olmazdır. Bunları konuşabilmelerini ve birbirlerini anlayabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

 

Peki, son olarak Bursalılara, bütün insanlara neler öğütlersiniz?

     Kendilerini tanımaktan korkmasınlar, yardım ve psikolojik destek zayıflık değildir, güçlenmek için bir kanaldır. Kendilerine zaman ayırsınlar, cesaret edemedikleri şeyler için zaman yaratsınlar, çünkü bir gün cesaret olur ama zaman kalmaz. Başka insanların ne düşündüğüne bakarak hayatlarına yön vermesinler. Yaşamak bir mucizedir, bunun için anı yaşasınlar. Geçmişin ve geleceğin hesabından kurtulsunlar. Kendilerini başka insanlarla kıyaslamasınlar, umutlarını kaybetmesinler, sevdiklerine zaman ayırsınlar, kendilerine değer versinler ve en az günde bir kere kendilerini sevsinler ya da iltifat, takdir etsinler. Karakterleri güçlü olsun, unutulmamalıdır ki güçlü karakter bütün problemleri gören, değerlendiren, ifade eden ve çözendir.

Bu güzel öğütleri ve anlatımları için Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak Sayın Ayşe Gavas Aslan'a teşekkürlerimizi bir borç biliyor ve çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

ADRES: FSM BULVARI ÜMİT 2 APT. KAT:2 D:6 (ÖZDEMİROĞLU BAKLAVA ÜSTÜ) NİLÜFER / BURSA

TEL: 0 224 249 01 81

GSM: 0 536 745 71 14

EMAİL: aysegavas@mynet.com

WEB: www.goruspsikoloji.com

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.