Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MUTLU ÇOCUK ÖĞRENİR ‘SAYGINKENT ANAOKULU’

Saygınkent Anaokulu Müdürü Sayın Hüsniye Çetinkaya ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MUTLU ÇOCUK ÖĞRENİR ‘SAYGINKENT ANAOKULU’

İç ve dış mekânların ayrıcalığı güçlü deneyimli ve güler yüzlü eğitim kadrosuyla eğlendirirken öğreten Özel Saygınkent Anaokulu en güzel çocukluk anılarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor.

Öncelikle Hüsniye Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

Elbette, 1972 yılında Nevşehir Öğretmen Okulundan mezun oldum. 10 yıl köy okullarında görev aldıktan sonra, eşimin işleri dolayısıyla Bursa'ya yerleştik. Sonrasında Merinos İlköğretim Okulundan emekli oldum. Bir süre Özel Çakır İlköğretim Okulunda ve Özel İnal İlköğretim Okulunda çalıştıktan sonra 2 yıl Mavi Dünya İlköğretim Okulunda Kurucu Müdürlük yaptım. Ve son 10 yıldır Saygınkent Anaokulunda Müdürlük yapmaktayım.

Peki, hocam eğitim ilkeleriniz ve hizmet içi eğitim politikalarınız hakkında neler söylersiniz?

Yaşamımızın en değerli varlığı çocuklarımızdır. Onlara hayatı boyunca verebileceğimiz en anlamlı hediye iyi bir okul öncesi eğitimi sağlamak olacaktır. Okulumuzun eğitim kadrosu kendi branşlarında üniversite eğitimi almış ve almakta olup mesleklerinde mutlak başarıyı hedeflemiş, genç, dinamik, bıkmadan, usanmadan hep daha iyiyi ve yeniyi arayan kendilerini kanıtlamış uzman öğretmenlerden oluşmaktadır. Hizmet içi eğitim politikamız ile de eğitimlerine devam etmektedirler. Okulumuz da montessori ve çoklu zekâ yöntemi ile eğitim verilmektedir. Tüm kitaplar, eğitim araçları ve oyuncaklar bu eğitim sistemlerini destekleyecek şekilde özenle seçilmiştir. Çocuklarımızın hayal dünyalarına hitap eden modern ve ahşap oyuncaklar ile çocuklarımız dilediğince eğlenme imkânına sahiptirler. Doğal alanlarımız da birbirini, hayvanları seven, çevreye duyarlı kişiler yetiştiriyoruz. Amaç çocuklarımızın hoşuna giden şeyleri yapmaları değil, yaptıkları şeylerin hoşlarına gitmesidir.

Sadece Bursa’nın değil, ülkenin en donanımlı uydu kentlerinden çevre ödüllü Saygınkent sitesi içinde yer alan okulumuz, özel dekorasyonu, özenle seçilmiş ders ve oyun malzemeleri ile beklentilerin hep önünde hizmet vermeyi ilke edinmiştir.

Hocam, bu güzel bilgilerden sonra, çocuğumuz anaokulunda arkadaşlarıyla yeteri kadar kaynaşamazsa ne yapmamız lazımdır?

Çocuklarımızı mutlaka karşımıza alıp birebir önem vermeli, ona kendisine değer verdiğimizi hissettirmeli, onu adam yerine koymalıyız. Başlığımızda da kullandığımız gibi çocuklarımızı mutlu etmemiz çok önemlidir, mutlu olduktan sonra öğrenmeleri çok daha hızlı olmaktadır.

Anne ve babalara bu konularda tavsiyelerinizi sorsam neler söylersiniz?

Çocuklarını bol bol sevmelerini ve sevdiklerini söylemelerini, kaliteli zamanlar geçirerek, kucaklamalarını hatta mutlaka güreş ve benzeri şeyleri mutlaka çocuklarıyla yapmalarını öneriyorum. Çocuk mutlu olduktan sonra başaramayacağı şey azdır diye düşünüyorum.

Eğitim sorunları hakkında neler söylersiniz?

Maalesef eski idealizm yok. Yada çok az diyebilirim. Mutlaka idealist genç nesli bir şekilde yetiştirmemiz gerekmektedir.

Peki, hocam gelecek planlamalarınızda neler var?

Topluma, anne babasına yararlı çocuklar yetiştirmek, en başta kendine saygılı, sevgi dolu çocukları topluma katmak, bundan sonra da en büyük amacımız olmaya devam edecektir. Diyerek sözlerini tamamladı.

Hayatının büyük bir kısmını Anadolu'nun köylerinde çocuklara eğitim vererek geçirmiş olan Bursa'ya yerleştikten sonra da şehrimizde ki çocuklara eğitim vermiş olan, son 10 yıldır da Saygınkent Anaokulunda Müdürlük yaparak bu günlere gelmiş olan Sayın Hocamız, Öğretmenimiz Hüsniye Çetinkaya' ya bundan sonra ki çalışmalarında da Bursa Haber Gazetesi Ailesi olarak başarılar diliyoruz.

İLETİŞİM

ADRES: YÜZÜNCÜ YIL MAHALLESİ SAYGINKENT SİTESİ F BLOK NİLÜFER/BURSA

TEL: (0224) 413 40 80

HABER VE FOTOĞRAFLAR: ÖZKAN YILDIRIM

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.